Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Bananek napisał:

to teraz zmostkuj te dwie śruby na elektrowlaczniku. powinien zakrecic sam rozrusznik.

Korekta.

Dwie śruby jak złącze to iskrzy, a plus z tą wsuwka to cyka niemrawo

Korekta nr 2.

Przyniosłem jubane i ona teraz kręci. Tzn odzywa się rozrusznik, ale tak jakby nie siedział na kole. Jakby ktoś podrzucił nr tel to bym filmik krótki podesłał jak to brzmi.

Opublikowano
daron64 napisał:

2 godziny temu, Bananek napisał:

to teraz zmostkuj te dwie śruby na elektrowlaczniku. powinien zakrecic sam rozrusznik.

Korekta.

Dwie śruby jak złącze to iskrzy, a plus z tą wsuwka to cyka niemrawo

Korekta nr 2.

Przyniosłem jubane i ona teraz kręci. Tzn odzywa się rozrusznik, ale tak jakby nie siedział na kole. Jakby ktoś podrzucił nr tel to bym filmik krótki podesłał jak to brzmi.

bez filmika wiem o co Ci chodzi. kręci, ale nie wbija. warto byłoby rozkręcić i zobaczyć co jest powodem. z pewnością bendix, ale co konkretnie? A tamten pierwszy wygląda jakby miał zwarcie. może koniec szczotek?

Opublikowano

wymień bendix jeśli gdzieś dostaniesz. szczerze to wątpię, bo to chyba są jednorazowki. U siebie ten elektrowlacznik chciałem wymienić. od niczego nie pasuje, sklepy z częściami w okolicy rozkładają ręce.

Opublikowano (edytowane)

Jeśli robi trrrrrr i z tego co widzę masz wyjebane tryby trzeba ruszyć wieniec ręcznie żeby zmienił położenie bo zatrzymuje się ciągle w jednym miejscu i wytarło zęby, u mnie w 360 tak było i pomagało.

Edytowane przez Rolnik_z_Podkarpacia
Opublikowano (edytowane)
21 godzin temu, igor10246 napisał:

@soltys48 ty się na @Bananek nie złość wiesz każdy ma swój nick nie bez powodu, a z resztą, w tamtym tygodniu opublikowali wyniki rekrutacji na studia i jestem na kierunku z gościem o nazwisku Kaczyński, więc, dobrze że nie ma na imię Jarek, 

Albo Lech

1 minutę temu, daron64 napisał:

Jutro spróbuję ruszyć wieniec. Właśnie tryby takie jakby podcięte są. 

Może trzeba go już obrócić na drugą stronę ? A nie tak patrzę u ciebie, raczej problem z eletromagnesem i sprzęgiełkiem

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
daron64 napisał:

Jutro spróbuję ruszyć wieniec. Właśnie tryby takie jakby podcięte są. 

Ale wiesz, że do przekrecenia wieńca potrzebne jest rozpolowienie, zdjęcie to z koła zamachowego, nagranie w ognisku i nasuniecie spowrotem na koło zamachowe?

bez tego znów wróci w to samo miejsce

Opublikowano

Napraw najpierw rozrusznik i nie szukaj zbędnych problemów.

Wkładasx rozrusznik w imadlo podłączasz prąd dechę w zęby i ma gryść. To tak po krótce żebyś się za wiele nie mordował z zakładaniem i wyjmowaniem.

• Like 1
Opublikowano

Z tym rozrusznikiem to widać że bendix zjedzony. U mnie w 3p podobna sytuacja tylko oryginalny rozrusznik. Jak był na zaciąg odpalany to żona zapomniała że nie trzeba kręcić rozrusznikiem i właśnie bendix przejeździł po wieńcu i zdarło zęby. Ale pomogła wymiana bendixa i wszystko chodzi. Kiedyś się obróci wieniec jak będzie się robić remont,ale do tego jeszcze trzeba czasu

Opublikowano

to jeszcze popatrz na zęby na wieńcu. może akurat w tym miejscu zjechane.

możesz to też sprawdzić bez wyciągania rozrusznika. lekko obrócić wałem silnika np za śrubę trzymającą kółko pasowe z przodu. jeśli po tym wbije normalnie to masz wieniec do wymiany. ja jednak obstawialbym jakiś nadmierny luz w kołku trzymajacym ramię sprzegielka.

te chińskie rozruszniki tak mają. są zrobione z gownolitu. sam taki kupiłem do c328 to zakrecil bez problemu z 500 razy, a teraz zaczął się sypać.

Opublikowano
13 godzin temu, Bananek napisał:

Ale wiesz, że do przekrecenia wieńca potrzebne jest rozpolowienie, zdjęcie to z koła zamachowego, nagranie w ognisku i nasuniecie spowrotem na koło zamachowe?

bez tego znów wróci w to samo miejsce

Ale jak ręcznie przekręci i odpali to będzie wiedział że wina wieńca i jestem pewien na 99% że to wina wieńca po tym co pisze @daron64

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v