Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
53 minuty temu, jahooo napisał:

jeździłem wartburgiem - bardzo miło wspominam

Super się jeździło warczyburgiem.

Auto z tamtych lat miało super rozwiązane hamulce a teraz nawet te drogie limuzyny jak spierdaczy płyn hamulcowy to niema jazdy

Edytowane przez stempos1980
Litera
Opublikowano

jak na tamte czasy, to było trwałe, duże, pojemne auto, z przestarzałym silnikiem

dobrze wykonane, oczywiście nie bez wad, ale moim zdaniem biło na głowę nasze syrenki

generalnie w DDR robiło się pojazdy własne, ale lepsze niż na przykład u nas, tylko dla naszych mechaników często zbyt skomplikowane

tak samo z ciągnikami - u nas zaraz odłączali połowę rzeczy w fortschritt-ach i np nie działało wspomaganie sprzęgła czy półbieg, no i narzekanie, że złom

Opublikowano

Miał to mój sąsiad to złomek był.  Lało się z niego gdzie tylko możliwe. Kupił silnik od forsznita e514.  O dziwo wszystko pasowało. Pomęczył się z nim 2 lata i pogonił za śmieszne pieniądze. 

Opublikowano

To nie są ciągniki dla naszych pegeerowskich mechaników, trochę wyższy poziom techniczy

kosiłem kilka lat e-512 i to całkiem udany kombajn, w porównaniu do bizona mniej awaryjny, co do ciągników - też niezłe, tylko nie na małe kawałeczki, bo ze zwrotnością słabo, no i wiele u nas zostało zajechane na maksa bez żadnych remontów, ciężko je doprowadzić do porządku

Opublikowano
1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

Super się jeździło warczyburgiem.

mi też. tylko krótko jakoś.:ph34r:

Opublikowano
2 godziny temu, Krzysztof81 napisał:

Wzmacniacz momentu na przycisk.

Jeszcze jakiś uls był czy jakoś tak , do transportu tego nie wolno było używać bo z górki traktor się zachowywal jak z wciśniętym sprzęgłem ,,leciał na luza,,

Opublikowano
2 godziny temu, 6465 napisał:

Miał to mój sąsiad to złomek był.  Lało się z niego gdzie tylko możliwe. Kupił silnik od forsznita e514.  O dziwo wszystko pasowało. Pomęczył się z nim 2 lata i pogonił za śmieszne pieniądze. 

Tam kazdy silnik pasuje :D

Opublikowano
4 godziny temu, jahooo napisał:

jeździłem wartburgiem - bardzo miło wspominam

a takiego "złoma" mam, obrabia w tej chwili bez problemu prawie 20ha , trochę go zmodernizowałem i lata

naprawy tanie, lejesz paliwo i w pole, nie martwię się, jak skrzynia zajęczy albo coś zazgrzyta - wszystko dostępne i w miarę tanio

w rolnictwie liczy się ekonomia, a nie fantazja i własne "ego"

ja nie mowie ze rusek jest zly bo to fajne ciagniki na nieduze arealy ale zeby to jaies rece i nogi mialo.to z linku to przeciez tak jak pisalem wstyd do tego dojsc.zreszta to widac po cenie .za 15tys juz jakis c380 w rozsadnym stanie kupi i to jakis traktor w porownaiu do tego z linka

Opublikowano (edytowane)

Wyglądem się nie pracuje

Fakt, za 15 tys C380 znajdzie i będzie  wygodniejszy, ale czy oszczędniejszy ? Poza tym, wszystko kwestia porfela

Miałem okazję porównać C-380 z MTZ i wybrałem stareńkiego MTZ-ta, z kilku powodów:

do wymiany pomp od wspomagania i hydrauliki nie trzeba rozbierać pół ciągnika

po założeniu orbitrola zwrotność podobna

mniejsza masa - w lżejszych pracach nie trzeba ciągac dodatkowej tony (np w rozsiewaczu czy opryskiwaczu)

lepiej rozłożone przełożenia do pracy w polu (oprócz 9 - przeskok między 8 a 9 trochę porażka)

brak awaryjnego wzmacniacza momentu

Edytowane przez jahooo
Opublikowano (edytowane)

przeciez to z linka to straszydlo,ilu ludzi kupuje ciagniki po 5tys zl? oszczedniejszy nie ale ile takie cos robi ?1000h na rok?przeciez jak ktos kupuje trupa za pare zl to nie wazne czy spali 2l w ta czy w tamta bo to malo robi .nie wstyd byloby ci w to wsiasc? zwykla 60  a normalnie wyglada w stosunku do tego cyrku.zreszta co tu gadac jak kazdy zna ceny ciagnikow a dyskusja o zlomie za jedna pensje

Edytowane przez szmergiel
Opublikowano
11 godzin temu, Morion napisał:

Dziwnie tanio. Mocniejsze to od 60tki?

Normalna cena,mocniejszy od 60

11 godzin temu, stempos1980 napisał:

Mocowo podobne tylko uciąg napewno lepszy i atak nie wyje .ciekawe co go boli mechanicznie.Tanii bo bez kwita i rocznikowo też nie jest młody już

Mocniejszy

BERETY chyba do 78'klepali

5 godzin temu, szmergiel napisał:

zlom ,zlom, i jeszcze raz zlom.wstyd p;odejsc a co dopiero tym jechac

pier**lisz

• Like 1
Opublikowano
15 minut temu, szmergiel napisał:

przeciez to z linka to straszydlo,ilu ludzi kupuje ciagniki po 5tys zl? oszczedniejszy nie ale ile takie cos robi ?1000h na rok?przeciez jak ktos kupuje trupa za pare zl to nie wazne czy spali 2l w ta czy w tamta bo to malo robi .nie wstyd byloby ci w to wsiasc? zwykla 60  a normalnie wyglada w stosunku do tego cyrku.zreszta co tu gadac jak kazdy zna ceny ciagnikow a dyskusja o zlomie za jedna pensje

może jest to jedna twoja pensja, dla kogoś rok oszczędzania

mój złomek robi 400mth/rok

umyć, ogolić, ostrzyc i c360 nie ma startu

Opublikowano
57 minut temu, turion23 napisał:

Byłem u tego gościa..... Generalnie wszystko tam stoi i nie schodzi... Oglądałem dwa ciagniki i ladowarke  i były nie sprawne po testach.... a zapewniał że wszystko jest ok.... Dziwne podejście bo nawet po wykryciu usterek człek twierdził że jego zdaniem jest ok... 

Opublikowano
10 minut temu, jahooo napisał:

może jest to jedna twoja pensja, dla kogoś rok oszczędzania

mój złomek robi 400mth/rok

umyć, ogolić, ostrzyc i c360 nie ma startu

tak poza tematem jak ktoś rok składa 5tys to po co się bawi w rolnictwo .niech idzie do roboty i zarobi tyle w miesiąc lub 1.5. tylko nie normalny by robił rok czasu żeby kupić traktor za 5tys.

Opublikowano

bo chce, pensja 5 tys netto jeszcze w tym kraju nie jest normalna, normalna jest 1600 na rękę dla 65% zatrudnionych w małym i średnim biznesie

chce, niech kupuje, jego sprawa,  sądzisz wszystkich swoją miarą

• Like 6
Opublikowano
ogarek napisał:

57 minut temu, turion23 napisał:

Byłem u tego gościa..... Generalnie wszystko tam stoi i nie schodzi... Oglądałem dwa ciagniki i ladowarke  i były nie sprawne po testach.... a zapewniał że wszystko jest ok.... Dziwne podejście bo nawet po wykryciu usterek człek twierdził że jego zdaniem jest ok... 

Facet jes arogancki, bucowaty i ciężko się z nim zgadać. Pokażesz że coś jest niesprawne, wziąłbyś za niższą cene a on dalej swoje. Była owijarka za 17tyś, dawałem 16, oczywiście się nie zgodził a za 3 miesiące sam wystawia na olx za 15,5.

Opublikowano
13 minut temu, jahooo napisał:

bo chce, pensja 5 tys netto jeszcze w tym kraju nie jest normalna, normalna jest 1600 na rękę dla 65% zatrudnionych w małym i średnim biznesie

chce, niech kupuje, jego sprawa,  sądzisz wszystkich swoją miarą

Ukrainiec. więcej zarabia. za 1600 to nawet sprzątaczka się nie schyli.czlowieku byle gdzie pójdzie i jest 3000 tak o. jak inteligentny to od 5 wzwyż. co ty gadasz. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v