Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, pafnucy napisał:

mógł byś w końcu zacząć normalnie rozmawiać z prawie sąsiadem.

jak to nie umiesz? w czym problem?

Właśnie prawie🤣

Opublikowano
35 minut temu, Morion napisał:

Dzięki panowie za podpowiedzi. A  co o takiej sądzicie? https://sprzedajemy.pl/1-8-m-2x8-brona-talerzowa-strumyk-alfa-poddebice-2-e30984-nr60492190 Czy lepiej zaoszczędzić parę stówek i szukać używki, ale tu pewnie też jakiś wkład finansowy będzie potzrebny..

Używka wychodzi tak, talerze po średnio 50 dych razy ilość plus dwie osie  które mogą, ale nie muszą być naruszone koszt +/- 200 zł wychodzi nowa z gwarancją. Chyba że znajdziesz mało używaną w dobrym stanie. I jeśli  będziesz kupował nowa, zwróć uwagę na wagę całej talerzówki, bo różni producenci maja różną wagę. 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, Morion napisał:

Pany szukam talerzówki do mf 255 tylko do kasowania poplonów, sądzicie że z taką dałby radę https://www.olx.pl/oferta/talerzowka-CID757-IDGkZSH.html#1f82d3221e;promoted Czy lepiej dołozyć i kupić nową?

Miała być ta:https://www.olx.pl/oferta/talerzowka-2x11-CID757-IDG8Ete.html#e01e3907a6

Bierz nową,max szerokość ciągnika,bo i napędu brak w nim. W tych nowych,co jest ważne,jest przynajmniej ,,ludzkie'' podpinanie w ,,ramiona''ciągnika. Wpinasz belkę w ,,jabłka'',i wio na miejsce,podnosisz,albo wsuwasz [Bomet],wychodzisz zapinasz bolce,łącznik i.......rura,esa,komin wyprostowany ,witaj przygodo😬9_9,a o kamieniach ,,dyżurnych'' zapomniałem😐

Edytowane przez kizak
  • Like 1
Opublikowano
13 godzin temu, Partyzant85 napisał:

I co tam się dowiedziałeś ?

@bratrolnika - siłowniki co mi poleciłeś dają radę 👍

A tyle się dowiedziałem że pod koniec września przyjedzie do Polski na weekend. Może przy deszczu podjadę do jego sąsiada co podobno ma klucze od tego rancza to zrobię może jakieś foto. Przez płot widziałem że stoją jakieś 3 sztuki. Dwa niebieskie chyba jakieś lemken, wyglądają na nie za ciężkie i jeden czerwony prawdopodobnie niemeyer, ten wygląda na masywniejszy.

A tyle się dowiedziałem że pod koniec września przyjedzie do Polski na weekend. Może przy deszczu podjadę do jego sąsiada co podobno ma klucze od tego rancza to zrobię może jakieś foto. Przez płot widziałem że stoją jakieś 3 sztuki. Dwa niebieskie chyba jakieś lemken, wyglądają na nie za ciężkie i jeden czerwony prawdopodobnie niemeyer, ten wygląda na masywniejszy.

Opublikowano

Silnik W2A , podobny do zastosowanego w WSK 175, różnił się szczegółami, np koło zamachowe po lewej stronie (dodatkowa masa wirująca), trochę inna głowica i cylinder , orginalne magneto bosch 12/12V

Jak na tamte czasy fajny sprzęt, ale miał pewne wady - wysoka cena, mała stabilność z pasażerem przy ruszaniu (moc silnika plus rozłożenie masy), skomplikowana obsługa i wyższa kultura techniczna niż w WSK czy WFM125

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ty mocno zorientowany. pasjonat?

aż poczytałem sobie. jednak bubel to był.

działa Wam OLX? coś wejść na stronę nie mogę.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

No, wady miał, tak jak każdy produkowany w PRL produkt, z braku materiałów produkowano z tego, co było. Generalnie silniki W2A nie nadawały się w tamtym czasie do eksploatacji w kraju z powodu zbytnich uproszczeń w produkcji i niskiej jakości olejów i paliwa. Zrezygnowano np z łozyska igiełkowego na sworzniu tłoka (takiego jak w MZ) czy zastosowania lepszego gaźnika na licencji, pchając krajowego pegaza. Nie było też elektrycznego rozrusznika.

Po wyeliminowaniu podstawowych błędów mógł to być ciekawy motocykl, ale poszliśmy drogą C-4011 - zamiast rozwijać projekt tak, jak Czechosłowacja, zaczeliśmy go zwijać i szukać głupich oszczędnosci. Jak to w PRL

Opublikowano

Cześć, jaką kosiarkę bijakową polecacie do 3p ? Szerokość 155cm wymagane do ogłowienia rządków używana będzie w tytoniu i kozłeku i jakieś lekkie koszenie rowów. 

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, jahooo napisał:

No, wady miał, tak jak każdy produkowany w PRL produkt, z braku materiałów produkowano z tego, co było. Generalnie silniki W2A nie nadawały się w tamtym czasie do eksploatacji w kraju z powodu zbytnich uproszczeń w produkcji i niskiej jakości olejów i paliwa. Zrezygnowano np z łozyska igiełkowego na sworzniu tłoka (takiego jak w MZ) czy zastosowania lepszego gaźnika na licencji, pchając krajowego pegaza. Nie było też elektrycznego rozrusznika.

Po wyeliminowaniu podstawowych błędów mógł to być ciekawy motocykl, ale poszliśmy drogą C-4011 - zamiast rozwijać projekt tak, jak Czechosłowacja, zaczeliśmy go zwijać i szukać głupich oszczędnosci. Jak to w PRL

Fajny sprzęt ale ja bym wolał shl  m11

Edytowane przez 6465
Opublikowano

Nie, SHL M11 była produkowana z innymi silnikami, S32 i W2A Wiatr (z iskrownikiem i kołem zamachowym, 12KM).

https://i.imged.pl/silnik-shl-s32-niespotykany-okazja-2278299513.jpg

https://i.imged.pl/silnik-wiatr-175-shl-wsk-gazela-na-magnecie-unikat-2447533687.jpg

Gazela miała nowocześniejszy silnik o większej mocy prawie 14KM

https://thumbs.img-sprzedajemy.pl/1000x901c/f5/80/fe/silnik-shl-m17-gazela-175-w2-wiatr-wsk-rzeszow-529272265.jpg

blacha na wierzchu przykrywa wcięcie na montaż elektrycznego rozrusznika na rynki zagraniczne, podcięcie na osłony na cylindrze

Opublikowano
55 minut temu, jahooo napisał:

Silnik W2A , podobny do zastosowanego w WSK 175, różnił się szczegółami, np koło zamachowe po lewej stronie (dodatkowa masa wirująca), trochę inna głowica i cylinder , orginalne magneto bosch 12/12V

Jak na tamte czasy fajny sprzęt, ale miał pewne wady - wysoka cena, mała stabilność z pasażerem przy ruszaniu (moc silnika plus rozłożenie masy), skomplikowana obsługa i wyższa kultura techniczna niż w WSK czy WFM125

Na wiosce latał z tym silnikiem na koło magnesowe,ale była to wsk,typu cross,pod ramą osłona na kamienie,wysokie amortyzatory,tlumik gięty pod siedzisko,ale niestety skończył na pociągu😔,ale to szło9_9

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v