Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@daron64 zobacz z lewej strony za rurą czy masz całe bezpieczniki. U mnie kiedyś wysadziło przy heblu aż iskry poszły to później nie mogłem zapalić,okazało się że bezpiecznik był spalony (a wg starego mechanika te bezpieczniki są nieważne i nawet nie zaglądałem tam). W tym sezonie raz mi iskry poszły z hebla ale mam problemy z ładowaniem,możliwe że wina akumulatorów że są trochę za słabe,zazwyczaj na sezon kupowane a potem do c-360 wrzucamy po jednym eurostart bodajże za 350zl

Edytowane przez Belaruss820
Zmiana
Opublikowano

Mccormick f80 rok 2012, perkins bez turbo, przebieg 1880h. Siada już pompa paliwowa, firmy nie pamiętam. Co raz częściej mam problem z odpaleniem na gorącym silniku w upał.

Polanie pompy wodą pomaga.

Są sposoby żeby jeszcze pochodziła bez remontu?

Serwisant w sumie od początku mi radził dolewanie co jakiś czas mixolu do oleju napędowego, gdyż ponoć jest on zbyt suchy i szybko wycierają lub zacierają się sekcje. Mieli przypadki zatarć tych pomp nawet na gwarancji i z przebiegami poniżej 1000h.

Opublikowano
4 godziny temu, Belaruss820 napisał:

@daron64 zobacz z lewej strony za rurą czy masz całe bezpieczniki. U mnie kiedyś wysadziło przy heblu aż iskry poszły to później nie mogłem zapalić,okazało się że bezpiecznik był spalony (a wg starego mechanika te bezpieczniki są nieważne i nawet nie zaglądałem tam). W tym sezonie raz mi iskry poszły z hebla ale mam problemy z ładowaniem,możliwe że wina akumulatorów że są trochę za słabe,zazwyczaj na sezon kupowane a potem do c-360 wrzucamy po jednym eurostart bodajże za 350zl

Wziąłem dwie nowe centry. Zmieniłem od razu klemy. Zapalił bez problemu. Ładowanie zegar pokazuje 24z groszami.

Opublikowano

Lądowanie przy 12 powinno być na poziomie 14-14,4 to przy 24 28V jeśli dobrze kojarzę. U nas kiedyś jak sypał zborze to też mu w bizonnie wysadzilo . Zgasil do zobaczyl co jest i jeszcze jedwo bo ledwo ale zapalil.

Opublikowano
13 godzin temu, szmergiel napisał:

bardzo konkretny o rzeczowy opis.za takie pieniadze jezeli odpali i ruszy to wszystko w temacie. madry to rozumie,glupek bedzie za 19tys sie dopytywal czy cos dziala czy n ie a to ma 35lat i kosztuje tyle co nic. konkret gosc

Konkretny? Dla kogo? Odpala ,jeździ co to znaczy? Jak bym chciał swoje sprzedać też bym tak mógł napisać. Jaki konkret? jak coś kupuję to mam prawo się dowiedzieć jak najwięcej jeśli nie to dziękuje dowidzenia . Sam  bym się tak zimą na kombajnie przejechał. Dzwonię pytam coś tam powiedział dopytuje się o szczegóły a chłop nie potrafi odpowiedzieć na  to czym handluje. Takim to ja dziękuję

• Like 1
Opublikowano

Mam taki tylko z special II jest ok kupiłem 3lata temu i pieniądze dałem podobne. Jestem z niego zadowolony. Jak w ładnym stanie i jesteś w stanie zapłacić taką kwotę to można wziąść. Jak będziesz go oglądał to zwróć uwagę czy ząbki w kołach wysiewających nie są powycierane bo jak już płacić takie pieniądze to żeby potem jeszcze nie dokładać. A najlepiej pooglądaj parę szt podobnych i sam dojdziesz do wniosku czy lepiej tańszy czy w lepszym stanie.

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

Panowie jakie wasze opinie o tych siewnikach?znalazłem takie cudo na olx 

Screenshot_20200813-110120_OLXpl.jpg

Tak jak sołtys mówi - za dużo chce.

Tym bardziej że to typowy golas, bo dopiero otworzyłem aukcje..... ani znaczników hydraulicznych ani ścieżek chyba nie posiada... 

4 tys to już max ile by można za to dać, jeśli jest faktycznie w dobrym stanie... 

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v