Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wszystko ma swoje plusy i minusy. Jak silos to koniecznie żmijka, albo dmuchawa. Jak magazyn to tur (który narazie mogę pożyczać na załadunek). Narazie i tak nie mam kasy, także to taki bardzo luźny temat

Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

Wszystko ma swoje plusy i minusy. Jak silos to koniecznie żmijka, albo dmuchawa. Jak magazyn to tur (który narazie mogę pożyczać na załadunek). Narazie i tak nie mam kasy, także to taki bardzo luźny temat

Ja na płaski magazyn ładuję żmijką, do wyładunku tylko ją odwracam.  Taki budynek jak u ciebie to zrobiłbym tylko bramę do wysokości belek z nadprożem , żeby zaparkowac przyczepy czy inny sprzęt. Rozsiewacz, opryskiwacz czy inne można stawiac na palety i ciągać do środka na paleciaku. A rozładunek zboża - żmijka i szyberek z tyłu.

Opublikowano
2 godziny temu, Pomorzanin1222 napisał:

Tak zzrobie tylko kurde żeby potem to mi nie stało i nie wiadomo ile ciekawe czy szybko sie sprzeda za taki ale starszy na waskich zębach 2.7 metra z 2 wałkami dzielonymi na 3 dałem wiosną 450 zł

Same wałki więcej warte jak ktoś będzie szukał

Opublikowano

https://allegro.pl/oferta/ursus-pila-spalinowa-pilarka-lancuchowa-oregon-9109070447?utm_medium=app_share&utm_source=facebook Uzytkuje ktos cos takiego? Warto sobie czyms takim glowe zawracac? Niby deko lepszy, bo zwykly nac ma 3km, prowadnice 45cm i typowy chinski gaznik, ale jest 100zl tanszy, a tu niby prowadnica 40cm, lancuch i prowadnica oregon a nie china. Do tego gaznik walbro. Moj stihl chodzi jak chce, chyba kompresja sie konczy. A zrobic remont, to pewnie pol wartosci pily, a do tego nikt nie chce tego na juz zrobic.

Opublikowano

Z tymi chińskimi pilarkami, to zależy jaki egzemplarz trafisz, jedni chwalą, inni po jednym wyjeździe do lasu rzucają w kąt. Teść miał taką - ciężka, do gałęziówki masakra. Tylko cięcie kloców. Gaźnik regulował się jak sam chciał. Raz paliła od pierwszego, raz tylko na popych może za 20 szarpnięciem.  Prowadnica wytrzymała dwa wozy drewna.

Opublikowano
9 godzin temu, GBartek napisał:

https://allegro.pl/oferta/ursus-pila-spalinowa-pilarka-lancuchowa-oregon-9109070447?utm_medium=app_share&utm_source=facebook Uzytkuje ktos cos takiego? Warto sobie czyms takim glowe zawracac? Niby deko lepszy, bo zwykly nac ma 3km, prowadnice 45cm i typowy chinski gaznik, ale jest 100zl tanszy, a tu niby prowadnica 40cm, lancuch i prowadnica oregon a nie china. Do tego gaznik walbro. Moj stihl chodzi jak chce, chyba kompresja sie konczy. A zrobic remont, to pewnie pol wartosci pily, a do tego nikt nie chce tego na juz zrobic.

No mam, idzie jak szatan, trochę więcej pali niż huska, ale do grubego drewna moc ma.

IMG_20200118_140140.jpg

IMG_20200110_162110.jpg

Opublikowano

Szukam czegos na zastępstwo, bo właśnie sthil 181 dziala jak chce. Jeden magik bez ogladania i odpalania stwierdzil, ze jeszcze nie wie co jest, ale taniej niz 400zl to napewno nie będzie. Dlatego zaczalem rozwazac nowego chinczyka. Ze sthila 3km i prowadnica 40cm to koszt ponad 1800zl.. A jesien idzie, trzeba czyms ciac. A po cichu licze, ze moze jakims malym kosztem uda sie ja naprawic. Wiec ta co mam byłaby do galezi, a ta do zrzynania. Chyba, ze nie oplaci sie robic, to moze by ta tansza i slabsza wziac za 470 🤔 bo z naca 3km z chinskim gaznikiem i prowadnica chinska 45cm kosztuje niecale 450zl. Ale 3km i 45cm to chyba za duzo. A i lancuch duzo drozszy. Wiec teoretycznie te z ursusa sa lepiej dopasowane wzgledem mocy i prowadnicy. Z naca mam juz podkaszarke z 10lat i dziala. Jedynie trojzab sie skonczyl (ile karp nim zaliczylem to nie wiem) i spruchnialy wezyki od paliwa. Nawet swieca ta sama. W tym roku kupilem kosiarke spalinowa z napedem w obi, tez chinczyk, 3km z napedem za 600zl i chodzi jak zla. Wiec narazie moja opinia o chinskich sprzetach jest całkiem dobra, dlatego chce zaryzykować właśnie na ta pile ;)

Opublikowano

Może pomożecie. W bizonie z056 nawija mi słomę na bębnie (ślimaku) i nie pcha dalej na gardziel,a jak już złapie to się zapycha albo czasami wypluje z powrotem na zewnątrz. Łapacz kamieni czysty,słoma sucha,palce dobrze się wysuwają. Wszystko było dobrze nic nie ruszane i dopiero teraz takie coś się stało. Gdzie szukać przyczyny?jakieś regulacje?

• AgroTeam
Opublikowano

https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/berthoud-feldspritze-pflanzenschutzspritze/1478477905-298-5380 Ładna sztuka. Może ktoś szuka dość prostego a dobrego

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v