Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
10 minut temu, Bartek933 napisał:

Jakie możecie polecić i gdzie zestawy narzędzi w walizce do ciągnika?

Neotols mam juz z 5 lat i nic się nie urwało,do tego zestaw kluczy płasklo oczkowych 6 kątnych.

1 minutę temu, daron64 napisał:

Ktoś może na jakiś pomysł - można na coś wykorzystać stare chłodnie konwiowe do mleka i dużą zamrażarkę? Czy na śmieci w całości?

Można zrobić inkubator do wylęgu pisklaków.

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, daron64 napisał:

Ktoś może na jakiś pomysł - można na coś wykorzystać stare chłodnie konwiowe do mleka i dużą zamrażarkę? Czy na śmieci w całości?

E, no co ty  - a produkcja bimberku ? idealne do schładzania.

A tak na poważnie - jak sprawne, to chętny się znajdzie.

Opublikowano
daron64 napisał:

środki ochrony roślin czasem w tym trzymaja

Opublikowano
6 minut temu, daron64 napisał:

kurczaki z lidla da się tam trzymać?🤔

Opublikowano
8 minut temu, soltys48 napisał:

do czego Potrzebujesz??

Konczy sie remont Deutza D7006 a tam temperatura silnika jest brana z czujnika -kapilary umieszczonej w zeberkach glowicy silnika.  Takie rozwiazanie odpada.  Chcialbym znac temperature oleju. Dobiore odpowiedni adapter pod podstawe filtra,w ktorym bedzie miejsce na czujnik temperatury oleju.

Opublikowano
8 minut temu, pafnucy napisał:

to na olx i ktoś kupi.

o Ryśku Myślisz??

7 minut temu, Narko napisał:

Konczy sie remont Deutza D7006 a tam temperatura silnika jest brana z czujnika -kapilary umieszczonej w zeberkach glowicy silnika.  Takie rozwiazanie odpada.  Chcialbym znac temperature oleju. Dobiore odpowiedni adapter pod podstawe filtra,w ktorym bedzie miejsce na czujnik temperatury oleju.

a coś w ten deseń??

https://allegro.pl/oferta/wskaznik-zespolony-z-woltomierzem-bizon-504099540-7671588796?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_mtrzcj_czescimaszyn|1539703379|g|c&ev_adgr=|103713668853|447232666758|&utm_term=pla-922284244016||-|-1011594|&utm_content=|pla|mc:130253442-p:7671588796|&gclid=EAIaIQobChMItZyUqKiC6wIVidKyCh14mgEBEAQYBCABEgJli_D_BwE

Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

o Ryśku Myślisz??

taaa jasne

Opublikowano

Ja robiłem tak...najpierw żółty piach na kilka centymetrów, potem chudziak 5-10 cm na to dwie warstwy grubej folii i potem beton właściwy około 10 cm, od ścian styropian i nic się nigdy nie psuje. Jedynie to że był to beton łany z betoniarki X czasu temu to miejscami popękał. Teraz napewno byłby to beton z gruszki plus przycieranie.

Opublikowano (edytowane)

Do oleju prędzej takie coś, bo od bizona, gdzie jest silnik chłodzony cieczą i wymiennik ciepła woda/olej, to skala ciut za mała

wskaznik-temperatury-oleju-vdo_3059.jpg

Edytowane przez jahooo
Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, Strongman napisał:

Neotols mam juz z 5 lat i nic się nie urwało,do tego zestaw kluczy płasklo oczkowych 6 kątnych.

Można zrobić inkubator do wylęgu pisklaków.

Parę rzeczy mam z neo, to tak ogólnie dobra jakość w stosunku do ceny. 

Kurczaków już małych nie mamy od wielu lat :)

10 godzin temu, jahooo napisał:

E, no co ty  - a produkcja bimberku ? idealne do schładzania.

A tak na poważnie - jak sprawne, to chętny się znajdzie.

Nie, niesprawne. Kiedyś jak ojciec kupił zwykła chłodnie do mleka, to dwie konwiowe odstawił i z tego co pamiętam, to chyba czynnik uciekał w obu + myszy przy silnikach sobie gniazda porobiły. Takze wystawiać nie ma po co.

10 godzin temu, slawek74 napisał:

środki ochrony roślin czasem w tym trzymaja

Ooo to może by szybciej przeszło, jak na jesieni kupuje, to zimuja w domu. Nie musiałbym żadnej szafki kombinować kupować. Wejdzie i dużą banka. Tylko dorobić jakieś zamkniecie. Spoko. To na jedną mam zastosowanie. Zostają dwie :)

48 minut temu, kaj napisał:

Ja robiłem tak...najpierw żółty piach na kilka centymetrów, potem chudziak 5-10 cm na to dwie warstwy grubej folii i potem beton właściwy około 10 cm, od ścian styropian i nic się nigdy nie psuje. Jedynie to że był to beton łany z betoniarki X czasu temu to miejscami popękał. Teraz napewno byłby to beton z gruszki plus przycieranie.

U mnie teraz jak robili, to nie wiem w sumie ile wybrali. Podsypka z kamieni i żwiru, na to chudziak, folia i ~11cm wylewki, 2dylatacje na powierzchni ~30m², przy wjeździe rzucone zbrojenie. Majster mówił, że jakbym miał kiedyś do zaparkowania czołg, to śmiało można wjeżdżać. Pierwsza zima dopiero przed nią.

W starym garażu, co ojciec w latach 80budowal, to wylewki jest ponad 20cm. Nie wiem co pod nią, dylatacji nie widać. Nigdzie ani jednego pęknięcia nie ma.

Z kolei kiedyś z ojcem laliśmy posadzkę pod blaszaka, to wybraliśmy koło metra ziemi, zasypalismy żwirem z kamieniami, ujezdzalismy to ciągnikiem, na to wylewka, już nie pamiętam ile cm, bez dylatacji. Pierwszej zimy popękał i zaczął się tak jakby łuszczyć. 

Edytowane przez daron64
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v