Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kocierzew Południowy, praktycznie na przeciwko urzędu gminy, cmentarza, numeru niestety nie posiadam, ale może kolega @6465 pomoże-nie masz numeru do Waldka?

1 minutę temu, rafix255 napisał:

jeszcze Złota w Sochaczewskim jest fest wioska

Moja praktycznie sąsiednia wioska kiedyś...

Opublikowano
bratrolnika napisał:

6 godzin temu, Ursus932 napisał:

darek na jakiej wysokości liczysz górne zaczepy w 30 i 60 . gdzieś pisałeś ale nie mogę znaleźć

C330 górny zaczep na 77cm, c360 górny zaczep na 85cm (przynajmniej  te bratowe)

nie pomyliłeś u 30 ?😏bo u mnie jest 67

a u 60 nie wiem w jakiej pozycji zmierzyć😏

Opublikowano
30 minut temu, rafix255 napisał:

Znam Tam Felige, Nowaka i Lucjana:):)

Znam i ja, bardziej z widzenia, ale znam

8 minut temu, Ursus932 napisał:

pomyliłeś u 30 ?😏bo u mnie jest 67

Nie, emka ten zaczep nowego typu jak w fergusonach ma na 77cm, na zdrowych oponach oczywiście

Dolny w c330 na 27-28cm, w c360 na 37 chyba....

Opublikowano

to pisz że mka😊 moja zwykła na prawie nowych oponach kormoran właśnie ma 67

Opublikowano
49 minut temu, rafix255 napisał:

Po co ci ludzie topią kasę w tego typu ciagniki?? 65 tysięcy woła.... Tragedia....

Znajomy wyremontował  Ursusa330 silnik, itp ogólnie ktos mu cały przeglad zrobił a cymes, opony ładne, bez kabiny, i... bez papierów.... Woła 11000zł  z pół roku. 2-3 tel  na miesiąc

to ten....

https://www.olx.pl/oferta/ursus-c330-CID757-IDBnkBd.html#dc80dbbf1f

Ktokolwiek mający trochę oleju w głowie nie będzie ładował takich pieniędzy w ciągnik bez papierów, także pogratuluj znajomemu głupoty

• Like 1
Opublikowano

Sugerowałem mu zeby za 4-5 tysi opchął jak stała a tak kasę wydał i sie z nim buja i bujać będzie, teraz 330 to narawde musi miec zastosowanie bo maszy do 30 coraz mniej, szybciej 3P, zetorki, coś z zachodu bo 30 jednak malutka

Opublikowano (edytowane)

okazja https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-fendt-720-uszkodzony-cofniety-kupiony-od-strzody-opolsk-CID757-IDDbcyg.html#a9d4a44dd1;promoted

tak serio współczuje sprzedającemu (którego znam osobiście). opchnął deutza z 13 roku w super stanie, a trzeci fendt na gospodarce okazał się picowanym szrotem

https://www.olx.pl/oferta/traktor-same-jaguar-100-ciagnik-CID757-IDD9yjx.html#4e6d3e0de2

co warte są te ciągniki? ten ma akurat uszkodzoną skrzynie, chodzi mi ogólnie o model

Edytowane przez Buszmen11
Opublikowano

Czemu nie idzie do sądu z tym ujem ? Nie powinien tak tego zostawić 

Opublikowano
6 godzin temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

Teraz sa paragrafy np w przypadku auta ze sprzedający zatail wadę poważną , chyba że ten sprzedający gruba ryba i prawników ma dobrych...

Opublikowano
10 godzin temu, MF675ursus napisał:

Ktokolwiek mający trochę oleju w głowie nie będzie ładował takich pieniędzy w ciągnik bez papierów, także pogratuluj znajomemu głupoty

Tak samo ma się to do remontów przyczep dwuosiowych bez papierów

6 godzin temu, jacek3773 napisał:

Ktoś go łyknie ,choćby o sam napęd

A to nie jest jakiś IMT przypadkiem???

Opublikowano
Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

Jak sie kupuje ciagnik za prawie 300 tyś to bierze sie kogoś kumatego do sprawdzenia. Jest taki gosc na YT kamilserwisant czy cos w tym stylu. Może zgrywa wazniaka ale ma racje ze jak sie takie cos kupuje to trzeba odzalowac troche kasy na sprawdzenie.

Opublikowano
Krzysztof81 napisał:

Rolnik_z_Podkarpacia napisał: Czemu nie idzie do sądu z tym ujem ? Nie powinien tak tego zostawić  Jak sie kupuje ciagnik za prawie 300 tyś to bierze sie kogoś kumatego do sprawdzenia. Jest taki gosc na YT kamilserwisant czy cos w tym stylu. Może zgrywa wazniaka ale ma racje ze jak sie takie cos kupuje to trzeba odzalowac troche kasy na sprawdzenie. ciekawe czy przy takim ciagniku idzie gdzieś sprawdzić rzeczywisty przebieg żeby podciągnąć to pod ustawę o dodaniu liczników.

https://www.olx.pl/oferta/przyczepa-ciezarowa-rolnicza-d44a-CID757-IDDadpt.html. nawet sensownie zrobiona ale ta cena.

Opublikowano
2 godziny temu, Krzysztof81 napisał:

Jak sie kupuje ciagnik za prawie 300 tyś to bierze sie kogoś kumatego do sprawdzenia. Jest taki gosc na YT kamilserwisant czy cos w tym stylu. Może zgrywa wazniaka ale ma racje ze jak sie takie cos kupuje to trzeba odzalowac troche kasy na sprawdzenie.

Dobrego prawnika i sprawe mu taka pociagnie ze handlarzynie sie odechce. Wasy ukryte itp a zapis w umowie ze zna stan techniczny mozna sobie w buty wsadzic tak samo jak pisemko co dostal od handlarzyka.

Opublikowano

Handlarz jest w ujęciu prawnym "profesjonalistą" i powinien co do zasady miec wiedzę i środki, aby znać stan prawny i techniczny maszyny. Żadne zapisy w umowie niestety mu nie pomogą, chyba, że było w niej napisane, że Xi Y były w maszynie wydawanej klientowi uszkodzone i klient o tym WIE i AKCEPTUJE.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v