Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Na swoich polach zauważyłem że jak był perz i zasiane były pokłony gęsto to poplony zmusiły perz i było czysto. Tak samo było z żytem miałem miejsca gdzie był perz poszła głęboka orka z gnojem i żyto. po zniwach było czysto. Jak jest ziemia w dobrej kulturze to nie ma problemu z perzem. A jak ktoś tylko orze to tak bedzie

Opublikowano
11 godzin temu, hubertb napisał:

@camo z broną do tego ciągnika nie poszalejesz 2m więc ile szerzej od pługa zabierzesz ? Do tego wcale lżej nie będzie tylko inaczej bo musisz zachować wyższą prędkość. Najtaniej będzie spróbować kultywatorem i zmajstrować siewnik poplonu. Nie jest to trudne a oszczędzisz paliwo i czas. 

Tylko jakoś nie chce mi się wierzyć że kultywator wytrzymie jazdę po ściernisku. Może jakbym znalazł gdzieś blisko jakąś używkę to bym wziął ale tak ciężko.

Opublikowano
2 minuty temu, jacor73 napisał:

siłowniki podobne do siebie, końcówki wymienne

to ten z allegro będzie się nadawał czy lepiej ze sklepu?

Opublikowano
17 minut temu, camo napisał:

to ten z allegro będzie się nadawał czy lepiej ze sklepu?

generalnie siłowniki ze Skraw-metu ludzie sobie chwalą, a ten w sklepie też może być z tej samej firmy

Opublikowano
29 minut temu, bratrolnika napisał:

Wiem gdzie to stoi, ciekawy wynalazek

Ale on nie ma 60 km bo według internetu to ma 50 a nawet 45km.

19 minut temu, jacor73 napisał:

generalnie siłowniki ze Skraw-metu ludzie sobie chwalą, a ten w sklepie też może być z tej samej firmy

ok, któryś muszę kupić żeby traktor znowu jeździł.

Opublikowano
2 godziny temu, camo napisał:

Tylko jakoś nie chce mi się wierzyć że kultywator wytrzymie jazdę po ściernisku. Może jakbym znalazł gdzieś blisko jakąś używkę to bym wziął ale tak ciężko.

Zależy jakiego qunia zapniesz i ile zębów zostawisz. Na pewno trzeba zębów odjąć, bo inaczej się zapycha

Opublikowano
13 godzin temu, pawel885 napisał:

U nas 90% rolników twierdzi że talerzówka rozsiewa perz

I tak i nie. Co do kultywatora po prostu drapiesz a nie zagłębiasz, nie oszukujmy się to nie jest narzędzie do tego typu zabiegu. 

@camo zapnij manometr w gniazdo i prawdę powie.  Masz gdzieś zdjęcia lub schemat linii hydraulicznej rozsiewacza ? 

Opublikowano
16 godzin temu, hubertb napisał:

zapnij manometr w gniazdo i prawdę powie.  Masz gdzieś zdjęcia lub schemat linii hydraulicznej rozsiewacza ? 

do mojego lejka? :D

Opublikowano

Potrzebuje małą  szlifierk 125 tak za plus minus. 200-250'zł ktoś coś? Bo już mam dość typowych chińczyków ,w ciągu tygodnia z 3 została mi jedna 😕 ktoś coś poleci?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v