Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 minut temu, bratrolnika napisał:

A nie można dętki wsadzić??

Właśnie chciałbym wyeliminować szczypanie dętek w nowych oponach (w środku nie są śliskie tylko takie rybie skrzela )

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Tu kolejne oszustwo Cnh bo te ciągniki wyciągają max 32km/h, no ale to i tak lepiej niż ciapek. I tak na większości dróg nie pojedziesz szybciej.

o  to widzisz tego nie wiedziałem.

3 minuty temu, Agrest napisał:

Jx 70 to jx 60 ze zwiększoną dawką paliwa, którą sam możesz sobie zwiększyć śrubokrętem.

Więc tu bez znaczenia co kupisz. Dlatego warto iść już w jx80 

czyli wymiary też ma podobne?

80 to już na większe gospodarstwo, kolega takim Case uprawia gdzieś 40-50 ha

Opublikowano

10km więcej tylko poprzez zwiększenie dawki paliwa na pompie. Po gwarancji serwis proponował to za 1000zł😁

Opublikowano
32 minuty temu, Agrest napisał:

10km więcej tylko poprzez zwiększenie dawki paliwa na pompie. Po gwarancji serwis proponował to za 1000zł😁

Taki chip tuning ;D

Opublikowano
3 godziny temu, endrju7084 napisał:

Fantazja. Ja myślałem, że mam złom, ale jakbym sprzedawał, to chyba musiałbym wpisać, że "super sprawny technicznie" 😛

Pytanie czysto teoretyczne narazie. Z czym jest mniej roboty/co jest tańsze:

1. Przełożyć silnik

2. Dołożyć naped

Znajomy ma 4ke z turbo, bez napędu i wspominał, że może na wiosnę by chciał ją pogonić. Ja mam 4ke z napędem, ale bez turbo. No i się zastanawiam, czy jakby się namyślił, czy by nie wziąć od niego tego ciągnika i zrobić u siebie swap, albo do jego przełożyć swój napęd. W zależności, który jest w lepszym stanie i który zabieg jest prostszy do przeprowadzenia.

Opublikowano

Jakby zrobić testy to spalanie pewnie miałby wyższe bo jest tak skręcony na pompie że ledwie ma siłę się toczyć.

Ja u siebie podkręciłem śrubę w pompie o 1/3 obrotu i jest o niebo lepiej, a z uwagi że mogę robić bieg wyżej to raczej spalanie spadło .

Na początku pomyliłem i tą 1/3 obrotu poszła nie w tą stronę to nie było czym jechać.

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, daron64 napisał:

Fantazja. Ja myślałem, że mam złom, ale jakbym sprzedawał, to chyba musiałbym wpisać, że "super sprawny technicznie" 😛

1. Przełożyć silnik

2. Dołożyć naped

Znajomy ma 4ke z turbo, bez napędu i wspominał, że może na wiosnę by chciał ją pogonić. Ja mam 4ke z napędem, ale bez turbo. No i się zastanawiam, czy jakby się namyślił, czy by nie wziąć od niego tego ciągnika i zrobić u siebie swap, albo do jego przełożyć swój napęd. W zależności, który jest w lepszym stanie i który zabieg jest prostszy do przeprowadzenia.

Dołożenie napędu do 4t i zostaje ci jeszcze czwórka bez napędu która wtedy jest zwinna. Majątek do jakiś prostych prac typu opryskiwanie. 

@Agrest tą pompę możesz kręcić aż pójdzie "w dym" Więc nawet mocniej niż 1/3. 

Edytowane przez hubertb
Opublikowano
6 minut temu, hubertb napisał:

@Agrest tą pompę możesz kręcić aż pójdzie "w dym" Więc nawet mocniej niż 1/3. 

Tak na forum czytałem że te pół obrotu do całego bez problemu, ale troszku się bałem ryzykować, bo sprzęgło chyba też po tyłku dostaje. 

Opublikowano
19 minut temu, daron64 napisał:

1. Przełożyć silnik

2. Dołożyć naped

Uturbic swój silnik, bez zbędnego ładowania kasy w kolejnego klamota, kupić tylko to co potrzebne a nie cały ciągnik i wykorzystać z niego 15%

• Like 1
Opublikowano

Może to BMW z trzech złożone, a sprzedawca uczciwie przedstawia sprawę😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v