Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
31 minut temu, szmergiel napisał:

jak sie jezdzi po gruzy to tak jest

Jeśli ktoś przez telefon wychwala jaki to dobry ciagnik, ze utrzymany w miare w oryginale itp, a zdjęcia zrobione tak ze wad nie widać, dopiero po przyjechaniu na miejsce zobaczyłem ze ulep z 3 ciągników a na przedniej osi pomalowany na błoto, to nie wiem gdzie tu wina kupującego?  Tak było u tego ze Świebodzina, bo w Lubichowie wizualnie było ok, ale 1224 zbierało sie slabiej niz 30, most wył skrzynia tłukla a napęd się nie włączył, to tez moja wina bo jechałem po gruz? 

Ale o czym my mówimy, handlarze przecież tacy do rany przyłóż i uczciwi 😅

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, szymon09875 napisał:

gdzie tu wina kupującego

Widzisz wrzucilbys to tutaj i nasz forumowy handlarzyna by Ci od razu powiedział, że to gruzy. Ooo widzisz jakie madre rady daje - maskę porysowac..

10 godzin temu, Uziu92 napisał:

z gówna bata nie ukręci.

Jak to znajomy mechanik powiedział, jak coś.mi przy ciągniku dłubał - "ile byś Darek w niego nie wsadził, to nowego z niego już nie zrobisz"

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, slawek74 napisał:

ostry jesteś że po mordzie byś prał uważaj by się nie odwróciło...

jak powiesz prawde przez tel co co ma sie odwracac. swoja droga widze jak durnie chca byc oszukimawni,powiesz baranowi ze cos wymalowane to  nie przyjedzie,madry pomysli i wie ze jezeli jeden czy 2 elementy sa momalowane to nie problem.baran musi byc oszukany.a jak ktos bzdury przez tel opowiada to kluczykiem po masce i dowidzenia

Edytowane przez szmergiel
literowka
Opublikowano
4 minuty temu, szmergiel napisał:

jezeli ktos klamie przez tel to nalezy dac w pysk i porysowac maske ale jak sie jedzie po gruza 40 letniego to niema co wymagac ze to bedzie jak traktor 5 letni

A czy ja gdziekolwiek napisałem ze jechałem po igłe z 1300h za cene zlomu? 99% handlarzy kłamie, tylko nie każde kłamstwo wyjdzie na jaw przy oględzinach.

1 minutę temu, szmergiel napisał:

jak powiesz prawde przez tel co co ma sie odwracac. swoja droga widze jak durnie chca byc oszukimawni,powiesz baranowi ze cos wymalowane to  nie przyjedzie,madry pomysli i wiez ze jezeli jeden czy 2 elementy sa maolwane to nie problem.baran musi byc oszukany

Tłumacz sobie tłumacz. 

Opublikowano

Nie rozumiem hołdowania "oryginalnego" lakieru na już 10 letnim ciągniku. Przecież to musi być porysowane i zniszczone. Samochody są już mocno zniszczone a nie dopiero ciężkie narzędzia pracy. 

Opublikowano
slawek74 napisał:

ostry jesteś że po mordzie byś prał uważaj by się nie odwróciło...

trafi kiedyś na kupców ze wschodu i może się zdziwić , oni się nie pierdola w tańcu jak coś im nie pasuje

Opublikowano
6 minut temu, hubertb napisał:

Nie rozumiem hołdowania "oryginalnego" lakieru na już 10 letnim ciągniku. Przecież to musi być porysowane i zniszczone. Samochody są już mocno zniszczone a nie dopiero ciężkie narzędzia pracy. 

Widzisz a u szmergiela 10 letnie traktory to są nie używane bo przecież ktoś sobie kupił 80 km żeby stał ale to jak nówka.

Opublikowano
20 minut temu, hubertb napisał:

Wszystko zależy od właściciela

Opublikowano

Ale są ciągniki odmalowane i odmalowane. Jeden pomaluje maskę i błotniki, bo kolor wyblakł, drugi wymaluje wszystko. Jeden przygotuje podłoże i zrobi to dokladnie, inny pryśnie farba po brudzie byleby przez krótki czas wyglądało ładniej. Nie ma co wszystkiego wrzucać do jednego worka. Jeden ciągnik będzie miał 30lat i przez całe życie będzie garażowany inny nie będzie widział zadaszenia cały rok i trzeba będzie go odmalować. Co nie znaczy, że ten garażowany będzie w lepszym stanie technicznym, bo " panieee szanowany, jeszcze farba oryginał i opony pierwsze od nowości". Łyse, ale pierwsze..

• Like 1
Opublikowano
Dnia 16.05.2020 o 17:43, Czajnik12345 napisał:

https://m.olx.pl/oferta/ursus-1614-CID757-IDEl1FD.html?reason=  ktoś jest z tych okolic zna ten traktor warto? 

Co do tego ciągnika, to po cholerę było po niego jechać? Wymalowany jak pisanka na wielkanoc, jeszcze niechlujnie. Jak malowanie do bani to reszta tak samo. Dla mnie oryginał lakier to podstawa. Podmalowany jeden element ok., ale nigdy całość. Jak coś jest malowane w ogóle nie ruszam się z domu. Malowanie jest po coś. Po co? Niech każdy odpowie sam.

Opublikowano (edytowane)

Dla mnie lepiej, widać, co jest, a nie naciapane farby na błoto i "po remącie".

Nie mam nic przeciwko porządnie odnowionym ciągnikom, sprowadzonym z zachodu w dobrym albo conajmniej przyzwoitym stanie technicznym ale ze zżartą blacharką. Ktos sie napracował , zrobił błotniki, maskę i pomalował. To jest dla mnie OK. Ale ukrywanie farbą wycieków, rdzy i tragicznego stanu maszyny, to tylko marnowanie farby.

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
54 minuty temu, jacek1296 napisał:

Co do tego ciągnika, to po cholerę było po niego jechać? Wymalowany jak pisanka na wielkanoc, jeszcze niechlujnie. Jak malowanie do bani to reszta tak samo. Dla mnie oryginał lakier to podstawa. Podmalowany jeden element ok., ale nigdy całość. Jak coś jest malowane w ogóle nie ruszam się z domu. Malowanie jest po coś. Po co? Niech każdy odpowie sam.

A co po wiesz na to? Pamietam przyjechal pierwszy kupiec i od razu zabral a tez wymalowany jak jaja na wielkanoc.....

Opublikowano
50 minut temu, hubertb napisał:

Coś mi się nie ładuje ogłoszenie.

1 godzinę temu, jacek1296 napisał:

Malowanie jest po coś. Po co? Niech każdy odpowie sam.

Generalizujesz. Mój też była malowany. Ale koleś miał go dłuższy okres czasu. Widać po farbie na masce i błotnikach że tak sobie to było zrobione. To samo pomalowany był korpus cały, ale to wszystko było robione kilka lat wstecz. Za to jak byłem u handlarza, to ciągnik świeżo pomalowany,Ca farba z felg schodziła od samego stania. Na błotnikach ranty nie domalowane itd. Także nie ma co wszystkiego wrzucać do jednego worka. Ale fakt, że jak świeżo odmalowany i od handlarza, to raczej też odpuszczałem.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, hubertb napisał:

@szmergiel Coś odpowiesz? 

W polskich realiach ciągnik 80KM zastępuje szejesiutkę i jest najczęściej używanym ciągnikiem w gospodarstwie. 

tak.odpowiem.sa gruzy i są lalki.sa ludzie co jak maluje element to pasuje.podkladuje.maluje i dopiero składa i są papracze. jak wszędzie

tu na forum każdemu źle i że drogo to oczywiście należy takich walić w rogi bo zasługują na to. chce ktoś ładny to zapłaci i pojedzie do człowiek a co prawdę mówi przez tel.

udziu gadasz o ludziach że wschodu.nieraz byli i co ?i nic. powiesz prawdę ale za to niema głupich gadek o targowaniu i finał. mądry rozumie.duren obejrzy i zaczyna się czepiać h*j wie czego żeby startować więc krotkie dowodzenia.

po kombajn jedzie ktoś nieraz 500km to co naklamiesz ? powiesz prawdę ale niema targowania bo lepiej nie przyjeżdżać i jak już przyjeżdża kupiec a nie golodupiec ogladacz to przeważnie kupuje.takie życie.

Edytowane przez szmergiel
Opublikowano
6 godzin temu, Mikruss napisał:

A co po wiesz na to? Pamietam przyjechal pierwszy kupiec i od razu zabral a tez wymalowany jak jaja na wielkanoc.....

Ja w ogóle bym się z domu nie ruszył. Nie mówię, że był zły, ale nie dla mnie. Niestety, a dla niektórych stety, ludzie w 99% kupują oczami.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v