Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, hubertb napisał:

Ani junak ani Iż nie zasługują na krocie, to skoro junak ma kosztować 50 tys zł to jego protoplasta z angli powinien kosztować tyle co dom a tak nie jest. Po prostu jest to najzwyklejsza spekulacja i tyle. 

A dlaczego ma od razu kosztowć tyle co dom ?

3 godziny temu, bratrolnika napisał:

Myślisz??? Znasz kogos kto tyle wylozyl za taki sprzęt??? Bo ja znam jedynie takich co kupuja gruza i go robią na lalkę, bez planów sprzedaży, a potem trzymają to w garażu robiąc kilkadziesiąt km w roku.

Jeden by się znalazł ,Ale jak ma kasy i lubi takie zabawki to kupuje 

Opublikowano
30 minut temu, Ursus932 napisał:

Jeden by się znalazł ,Ale jak ma kasy i lubi takie zabawki to kupuje 

Najczęściej jak nowobogacki się chce pokazać to kupuje litrową hondę czy yamahę z salonu, do tego buty za 3tys.zl, kombinezon za 5tys. i kask za 2tys.zl, i potem jest mistrzem prostej przez jeden sezon, ale sprzęt w garażu stoi i pochwalić się można. Może jeden na dwudziestu kupi takiego demoluda, pod warunkiem ze jeździł takim za gówniarza, i ma sentyment. I to też pewnie kupi gruza, zleci remont, malowanie, sam przykręci lampę i błotnik i się chwali że sam remontował

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Najlepszy w przystępnej cenie to cetel fast hobby.

Ja słyszałem ze ubiór kupuje się za pól wartości ścigacza.Nie wiem o co komu chodziło ale pewnie o bezpieczeństwo.I to nie są tanie ubrania.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Najczęściej jak nowobogacki się chce pokazać to kupuje litrową hondę czy yamahę z salonu, do tego buty za 3tys.zl, kombinezon za 5tys. i kask za 2tys.zl, i potem jest mistrzem prostej przez jeden sezon, ale sprzęt w garażu stoi i pochwalić się można. Może jeden na dwudziestu kupi takiego demoluda, pod warunkiem ze jeździł takim za gówniarza, i ma sentyment. I to też pewnie kupi gruza, zleci remont, malowanie, sam przykręci lampę i błotnik i się chwali że sam remontował

Wiesz ja nie mówię o mz czy wsk bo to gówno nie pokazowy czy prestiżowy motor  , tylko o konkretnym zabytku typu NSU itp ewentualnie minimum junak ,czy stare samochody .

Bo na co mają wydawać jak wszytko już ma 

Opublikowano

apropo mztek, gdzieś koło 2007 roku szło kupić jeszcze poniżej 1000 zł oczywiście z papierami etz 250, 251 były trochę droższe. sam kupiłem wtedy za 1000 zł etz 250 z 88 roku już na elektronicznym zapłonie, po jakiś 2 latach poszła za 1600 zł. wske 125 w orginale kupiłem jakos w 2005 roku za 120 zł...

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Firewall88899 napisał:

apropo mztek, gdzieś koło 2007 roku szło kupić jeszcze poniżej 1000 zł oczywiście z papierami etz 250, 251 były trochę droższe. sam kupiłem wtedy za 1000 zł etz 250 z 88 roku już na elektronicznym zapłonie, po jakiś 2 latach poszła za 1600 zł. wske 125 w orginale kupiłem jakos w 2005 roku za 120 zł...

W 2010 etz150 kupiłem za 400zl, fakt szału nie było, ale na chodzie

Lata 2000-2006 to czasy gdy kupowało się rometa za 200zl, wsk za 300, mz od 500zl... 

Motorowery na części kupowałem po 50-80zl...

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano

Kiedyś ojciec mi kupił motrynkę za przysłowiową flaszkę. To była maszyna, żałuję że sprzedałem tego sprzęcika, człowiek gupi był :(

Opublikowano
5 godzin temu, Strongman napisał:

Najlepszy w przystępnej cenie to cetel fast hobby.

Ja słyszałem ze ubiór kupuje się za pól wartości ścigacza.Nie wiem o co komu chodziło ale pewnie o bezpieczeństwo.I to nie są tanie ubrania.

Mam z cellfastu multiflexa to zły nie jest ale też do końca nie jestem zadowolony.

Ale może faktycznie spróbuję tej Hobby bo kosztuje około 60zł za 25m to cena ok

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, solek01 napisał:

Mam z cellfastu multiflexa to zły nie jest ale też do końca nie jestem zadowolony.

Ale może faktycznie spróbuję tej Hobby bo kosztuje około 60zł za 25m to cena ok

Multiflexem wolniej woda płynie i traci ciśnienie,niby multiflex lepszy a mi się wydaje ze hobby lepszy.Ten multiflex się skręca niby nie blokuję wody ale jakoś się sklręca a hobby już nie.

Opublikowano
13 godzin temu, slawek74 napisał:

gdzie w lubelskie pedzisz?

Bełżyce, Świdnik, jakiś rejowiec,  Zamość i przez Tomaszów Lubelski  do Przemyśla i właśnie wróciłem do domu wyszło  mi 1011km.

Opublikowano

No dobra . Ale z czym wróciłeś i ile mandatu zapłaciłeś za jazdę bez potrzeby ?

Opublikowano
54 minuty temu, 6465 napisał:

@Ursus932 Żadna tajemnica przecież nie kradzione. 

IMG_20200215_153657.jpg

Tak dla orientacji,jakie wymiary i przybliżona cena takiej bramy?

A odnośnie motocykli, mam sąsiadów bliźniaków (jeden większy drugi mniejszy). Większy kupił 600 dwa lata temu, mniejszy pozazdrościł i sprzedał audi tt(co było dobrym posunięciem),zapożyczył się i kupił litrówkę(od jakiegoś znajomego i sprawdzony). Jedyną ważną rzeczą w sumie przy kupnie był jego wzrost,gdyby nie był niski to kupił by coś mniejszego w typie ścigacza,a tak kupił nakeda bo do ziemi lepiej dostaje nogami(chociaż na pełnej stopie nie stoi). Teraz narzeka że przy 200km/h mocno wieje wiatr na niego bo nie ma owiewek i kierownica jest prosta. Ale chciał taki to ma. No i jeżdżą tak raz na tydzień po kilkadziesiąt km bez celu

Opublikowano

https://allegro.pl/oferta/lampa-ostrzegawcza-kogut-80-led-smd-12-24v-trzpien-6605978695

Czy taki kogut bedzie  jakoś widoczny z maksymalnie 1 km, czy lepiej zwykły halogenowy z ta obracającą tarczą? Chciałbym zamontować na deszczowni do podlewania, żeby świecił gdy rozłączy napęd.  W nocy to wiadomo, ale w dzień przy słońcu?

I jaki jest jego pobór mocy? Będzie większy czy mniejszy niż te 55w h1?  akumulator trzeba ładować w domu więc przydałoby się żeby dużo prądu nie zjadł

Opublikowano (edytowane)

Ja takiego koguta używałem do odstraszania dzików jak kiedyś byli w kukurydzy,wystarczyła kołek i akumulator i działało.

A nie lepsza taka syrena od alarmu ją na km słychać.Mój sąsiad ma kabany i jak niema prądu to włańcza się taka syrena zasilana z upsa.Bo raz prądu nie było i wentylatory przestały działać i 200 świnek się udusiło.A teraz jak  niema prądu to nawet i  ja wiem bo wyje głośno i trzeba dzwonić jak go niema bo w domu ciężko usiedzieć.A chlewnia 300m od mego domu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v