Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

u mnie dorobić podłogę i chciałem poszerzyc ze 25cm burty mam z nadstawek od kukurydzy i 4tony by weszło

Na dwuosiówkę z nadstawkami wchodzi ponad 5t pszenicy.sprawdzone nie raz

Opublikowano
12 godzin temu, Shogun napisał:

Chodzi o średnicę "karuzeli" bo one mają ok. 3m robocze razem z nagrabionym wałkiem, którego szerokość regulujesz kurtyną. Nie wiem dokładnie bo do tych modeli pottingera nie znalazłem nigdzie katalogu ani danych, dlatego pytam jaka średnica, z tego co doszukałem wychodzi raczej że szerokość robocza to max 3,2m a szerokość "karuzeli będzie gdzieś ok 2,7m, czyli wychodzi podobnie jak kuhn z linku. Ale dopóki nie pojeżdżę i nie sprawdzę to tylko przypuszczenia. Pewno w piątek lub sobotę się wybiorę pooglądać.

Tak, to oś obrotu za kołem z takim "wachaczem" w kształcie poziomej litery L.

Co możesz powiedzieć na temat tej marki? Bo jest ich też kilka, jest też stoll, ale wydaje mi się ze o części może być trudniej i drożej. A do tych kuhnów, pottingerów i Detz fahrów to części na OLX od groma, a i nowe łatwo kupić.

Z przekladnia zadnych  problemow ale rama i ramiona wg mnie nieudane. Fakt ze mam bardzo nierowne łąki. Rama przy wiezycce kilkakrotnie byla spawana, to samo z ramionami. Wkladane były i zabezpieczane zwykla przetyczka, potrafiły wypadac. Tanie zeby byłybo chyba 9 zl w granicie. Koniecznie musza byc oryginalne podkladki na ramionach i uchwyty palcow, u mnie tego na paru sztukach brakowalo to nonstop sie luzowaly i giely.

Opublikowano
2 godziny temu, Shogun napisał:

Najważniejsze pytanie skąd jesteś? Bo z południowej małopolski to mam wszędzie daleko. 😉

A jak odległość była by akceptowalna to jeszcze jakieś zdjęcie i cenę możesz na PW podesłać. Zgrabiarka w cenie 2-3 tys to nie jest maszyna po którą warto jechać pół Polski, no chyba że cena atrakcyjna i stan dobry, lakierem się nie pracuje, ważne czy przekładnia nie uszkodzona od tego łożyska.

północ mazowsza :D

Opublikowano
2 godziny temu, bratrolnika napisał:

jakbyś chciał jakąś podpowiedź od amatora to pisz na pw, coś podpowiem może

Ty to już profesjonalista

Opublikowano

https://www.otomoto.pl/oferta/narko-przyczepa-hakowa-resor-do-hakowca-2002-rok-do-lasu-drzewa-slomy-na-resorze-zamiana-skup-samochodow-ciezarowych-727-501-545-ID6CEWY7.html

A jakby taka przerobić na wywrotke? Można by ja zarejestrować jako rolniczą?

zrobić nawet wywrot dwustronny.

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Ty to już profesjonalista

nie uważam się za takiego

21 minut temu, jedrus2020 napisał:

https://www.otomoto.pl/oferta/narko-przyczepa-hakowa-resor-do-hakowca-2002-rok-do-lasu-drzewa-slomy-na-resorze-zamiana-skup-samochodow-ciezarowych-727-501-545-ID6CEWY7.html

A jakby taka przerobić na wywrotke? Można by ja zarejestrować jako rolniczą?

zrobić nawet wywrot dwustronny.

one nad krańcem są cienkie, rama jak w polskiej D-44

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v