Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Jeśli doglebówka to tak , A daje coś to dokarmianie dolistne kuku ? Bo nigdy nie robie tylko wszytko w ziemie 

Opublikowano (edytowane)

Ursus żeby oprysk działał prawidłowo trzeba 250l na ha, na każdym środku jest 200-300.

Przy 150l będzie za mocny,no chyba ze dawkę zmniejszysz.

200l dawka maksymalna a 300minimalna.

Mam pytanie odnośnie węży pcv czy jest średnica 52mm,bo niektórzy podają 50 a inni 52,

https://allegro.pl/oferta/waz-ssawny-pcv-do-wody-pompy-dn-50-2-6822705214

czy np:

https://allegro.pl/oferta/waz-ssawny-pcv-do-wody-pompy-52mm-2-zbrojony-1mb-8464138446

Edytowane przez Strongman
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Często schodziłem w okolice 180-190l, jak opryskiwacz 400l, a np jedna dzialke do opryskania mam 4.3ha, żeby nie jechać ekstra ten jeden raz - napuszczać, rozrabiać itd. Nigdy nie zauwazylem jakichś negatywnych skutków.

Edytowane przez daron64
  • Like 1
Opublikowano
40 minut temu, hubertb napisał:

Jak jest sucho lepiej pryskać dużą ilością wody, nawet taki rolnik jak ja to wie;) 150l/ha to raczej proporcja na chwasty na kostce brukowej:P 

A skąd ta pewność że to co Ty wiesz jest dobre 😝

Bo wiesz jest taka zasada jak coś jest to wszystkiego to za razem do niczego , A Ty znasz się na wszystkim 😏 więc ?😎

Opublikowano
3 godziny temu, stempos1980 napisał:

Do pierwszych punktów się zgodzę ale czemu ci taki zbiornik przeszkadza?

Po prostu wąski i wysoki jest lepszy bo łatwiej i dokładniej wlać zamierzaną ilość wody na miarce przecholujesz 1cm w tą czy w tą w wąskim będzie 5l a w tym moim 600l będzie 15l. 

Opublikowano (edytowane)

W tamtym tygodniu pisałem jak to znajomy przywiózł mi kupca na ojcowy pług, ten co to 300zl na dwie raty (200+100)chciał żeby mu rozłożyć i że 1 po rencie się rozliczy. Właśnie sobie sam o tym przypomniałem. Jak łatwo się domyśleć reszty kasy nie dostałem. Że też ludzie sobie za sto złotych dupe z gęby potrafią zrobić. Trzeba się będzie jutro przypomnieć, albo jakich windykatorów nasłać 🤣

Edytowane przez daron64
  • Haha 1
Opublikowano

Czy ktoś może mi powiedzieć , dlaczego w tych kosiarkach zaznaczony element (wieżyczka) nie jest na środku ? Jak to się spisuje w użytkowaniu ?

KR3_58551.jpg

Opublikowano
33 minuty temu, Pafnucy napisał:

Czy ktoś może mi powiedzieć , dlaczego w tych kosiarkach zaznaczony element (wieżyczka) nie jest na środku ? Jak to się spisuje w użytkowaniu ?

KR3_58551.jpg

Mam wiraxa 180 z tak zrobioną wieżyczką,przez chyba 10 lat tłukłem sześćdziesiątką,i  czy w czymś to przeszkadza że  trochę  z boku,nie zauważyłem,a dlaczego zboku,nigdy nie zastanawiałem się.

Opublikowano

Czyli cięgło musi iść z ukosa lekko ? Nie mogę pojąć czemu to przesunięcie ma służyć .

Dzięki za odzew .

Opublikowano (edytowane)

Znaczy ramiona w lewo idą ? To do cholery kręcenia na odciągach ramion podnośnika ?

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
2 godziny temu, daron64 napisał:

W tamtym tygodniu pisałem jak to znajomy przywiózł mi kupca na ojcowy pług, ten co to 300zl na dwie raty (200+100)chciał żeby mu rozłożyć i że 1 po rencie się. Właśnie sobie sam o tym przypomniałem. Jak łatwo się domyśleć reszty kasy nie dostałem. Że też ludzie sobie za sto złotych dupe z gęby potrafią zrobić. Trzeba się będzie jutro przypomnieć, albo jakich windykatorów nasłać 🤣

Za połowę odkupie dług 😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v