Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ktoś tu wrzucał nie dawno linka że najwięcej używek w 2019 to właśnie 60 

Opublikowano

Biegu historii nie zmienię ale poprawnie odczytałeś moje uproszczenie. 60 kupuje starsze pokolenie i też nie rozumiem po co, podobnie jak Sławek. W tej cenie kupisz starsze serie Zetorów naprawisz je w podobnych kosztach do 60 a to dużo sprawniejsze ciągniki. 

Opublikowano

No nie wiem czy tylko starsze przykład taki @czesio200 facet obyty w świecie ,wykształcony i do emerytury mu daleko i kupił 60

Opublikowano

W podobnych pieniadzach zachodnie ciagniki to zlomy porównać z c360'' 

Cos dobrego i pewnego to cena 2x c360.

1 godzinę temu, hubertb napisał:

gregor1284 

Skrzynia-biegow-Zetor-5718-6718-6911

Widać tu jak to jest zrobione, masz osobną dźwignie do drugiego stopnia i inne łożysko wyciskowe. Przy okazji remontu/naprawy sprzęgła polecam przeróbkę.

MF jest bardzo podobny wagowo zetor cięższy już dość sporo tyle że to zaleta kabiny 362 jest też sporo cięższa od zwykłej 360. 

400kg wazy jak nie lepiej na tabliczce znamionwej wybite :)

Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

Biegu historii nie zmienię ale poprawnie odczytałeś moje uproszczenie. 60 kupuje starsze pokolenie i też nie rozumiem po co, podobnie jak Sławek. W tej cenie kupisz starsze serie Zetorów naprawisz je w podobnych kosztach do 60 a to dużo sprawniejsze ciągniki. 

Mentalność, strach przed obsługą i pewność na 100% że tylko c-360 każdy mechanik naprawi a każdy inny ciagnik to już dużo pieniędzy części kosztują i naprawa. Juz kiedyś pisałem o takim przypadku. Mój teść się mnie pytał jak włączyć światła(wszystkie), kierunki i napęd w zetorze. I do czego służą wajchy w kabinie (Zetor 9540) Bo zawsze jeździł tylko 4011 i 360-3p i oczywiście tam świateł nie używał bo pola "wkoło komina"

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem jakie motywy facetem targały że kupił trzeba go spytać. Ja bym nie wydał 20 tys na 60 a takie ceny w tej chwili widzę. 

I żeby nie było po szeregu usprawnień, przeróbek i tygodniach spędzonych w garażu z 60 można zrobić ciągnik. Tyle że w środku jest pół zetora. 

Edytowane przez hubertb
Opublikowano
46 minut temu, hubertb napisał:

Nie wiem jakie motywy facetem targały że kupił trzeba go spytać. Ja bym nie wydał 20 tys na 60 a takie ceny w tej chwili widzę. 

I żeby nie było po szeregu usprawnień, przeróbek i tygodniach spędzonych w garażu z 60 można zrobić ciągnik. Tyle że w środku jest pół zetora. 

Działa alternator.14.54 v pokazuje miernik.dzięki

Co do 60 to dużo ludzi naprawi samemu w domu a z zachodem już tak łatwo nie jest 

Opublikowano

Panie @hubertb to jaki konkretnie ciągnik zachodni z lat 70 i z początku 80 zamiast 60 kupić ?

Żeby części były za'rogiem u Gienia w sklepie i nie czyściły portfela

Opublikowano

Jak  będziesz w Japonii,to ruska

14 minut temu, Ursus932 napisał:

Panie @hubertb to jaki konkretnie ciągnik zachodni z lat 70 i z początku 80 zamiast 60 kupić ?

Żeby części były za'rogiem u Gienia w sklepie i nie czyściły portfela

jak będziesz w japonii,to na zachód masz wybór,-ruska😉

Opublikowano
10 minut temu, bratrolnika napisał:

A muzeum otwierasz??? Ciągnik z lat 70 to już pół wieku zaraz będzie miał

A gdzie tam Panie tylko zadałem mu pytanie 😏 ja nie szukam takiego mam 60 to sprzedam A 3p zostanie bo to na moje potrzeby ciągnik ok . A powiem Ci że kolega ma 4 sztuki 3p no jeden to dokładnie przeróbka 4p

12 minut temu, hubertb napisał:

Słuchaj jest tego mnóstwo znajdziesz nawet "jelenia" w cenie 60. Pytanie jest inne czy to aby dobry pomysł szukać ciągnika z lat 80. 

Panie młodszy to już inna cena . A te jelenie to jak widzę słupek na środku maski to ... Nawet powstrzymam się od komentarza

@stempos1980 drogi bo cena netto 

Opublikowano

No coś takiego jedna chodzi w ładowaczu do obory itp , druga ta 4p śmiga z prasą , A dwie pozostałe to reszte mniejszych maszyn ogarnia opryskiwacz , kosiarka , zgrabiarka ,małe przyczepy itp

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem ,Ale osobiście mówiłem żeby jednego zmienił na coś po środku ,tylko co mi do tego 

Z drugiej strony zapnie prasę to od wiosny do jesieni nie odczepia A koszt utrzymania takiego 60 jest śmieszny 

Edytowane przez Ursus932
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v