Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No i co w tym takiego niebywałego? Polonezów czy maluchów praktycznie nieuzywanych podejrzewam że też dużo stoi po stodołach pochowanych. 

Ciekawostka, w sąsiedniej wiosce jest syrena, która używana była tylko rok, właściciel zmarł i tak sobie stoi i stoi. Dziesiąt lat stoi nie tykana. Niestety nie jest na sprzedaż. A szkoda. 

Opublikowano
6 godzin temu, bratrolnika napisał:

Nie czas na zakupy. Nie wiem czy będzie co owocu do wożenia i czy będzie miał kto kupić.

No i trochę za droga, na tą chwilę zupełnie zbyteczna.

Co do tego BMW  to egzemplarz seryjny a nie jakiś unikat, do tego teraz mega kryzys się kroi i na pewno to nie będzie lokata kapitału

Opublikowano

Agrest w sensie że to już jest egzemplarz wystawowy, fajne do jakiejś prywatnej kolekcji, muzeum itp. Lokata kapitału żadna bo utrzymanie tego stanu pewnie chłonie ładne pieniądze. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Belaruss820 napisał:

O to to👍

Jak ten z okolicy nie wypali to trzeba będzie tego zobaczyc

49 minut temu, 6465 napisał:

W wiosce obok stoi w stodole trabant kocami nakryty z 25lat już tak stoi,  ale też niestety nie na sprzedaż. 

I Zbyszek go nie wykupił w latach świetności?? Choć w sumie trabant to plastik to może dlatego...

Opublikowano
2 godziny temu, bratrolnika napisał:

O to to👍

Jak ten z okolicy nie wypali to trzeba będzie tego zobaczyc

Dzisiaj na Facebooku wszedłem i akurat mi się pokazał,ale wystawiony ponad tydzień temu,ale może jeszcze nie sprzedany,no i za połowę ceny jak nowy no i ten też nie jakiś stary

Opublikowano
14 godzin temu, ŻemPitek napisał:

https://m.olx.pl/oferta/mtz-82-hds-przystawka-przyczepa-z-napedem-CID757-IDDMxHm.html#position=3&page=2

Witam. Czy ktoś na af próbował skonstruować przedni wom z pomocą w/w przystawki mtz? Ciekawe, czy trzeba zamontować dodatkowo jakiś reduktor obrotów walka? 

tu masz przystawkę typowo pod pompę, nie masz rozłączania napędu chyba że jest połączenie tym samym sprzęgłem a obroty powinny być 540 ale tego nie wiadomo, trzeba zadzwonić do sprzedawcy, do jakiego ciągnika chcesz montować, poszukaj ze szrotu gotowego z napędem od wału korbowego, na olx kilka jest, raz widziałem nawet załączanie na linkę ( chyba od małego mf) ale większość jest elektro-hydraulicznie ( ważne żeby miał własną pompę ) a reszta i jednocześnie największy problem, to zamocować i ile trzeba ciąć i spawać ale jak masz dobrego spawacza to ci to fajnie pohefta i będziesz zadowolony, sam jeszcze muszę wiedzieć jak u mnie ale sam się zastanawiałem kupić ciągnik 80-90 km i dowalić takiego wom 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, danielursus3p napisał:

12 godzin temu, 6465 napisał:

14 godzin temu, danielursus3p napisał:

Ciekawostka, w sąsiedniej wiosce jest syrena, która używana była tylko rok, właściciel zmarł i tak sobie stoi i stoi. Dziesiąt lat stoi nie tykana. Niestety nie jest na sprzedaż. A szkoda. 

12 godzin temu, 6465 napisał:

Sam bym go kupił ale gość trudny do dogadania. Myszy go zeżrą a nie sprzeda. 

Pisałem już kiedyś chyba - po sąsiedzku stoi Władek. Ojciec ze 20lat temu jak zaczynaliśmy truskawki rozmawiał z właścicielką czy by nie sprzedała, bo ona/oni go już od  dłuższego czasu do niczego nie uzywali. Odpowiedz oczywiscie, że "nie bo nie". Lata minely, babka zmarła, ojciec zmarł, a Władek stoi dokładnie w tym samym miejscu co 20lat temu. 

Jakoś z 7lat temu coś sprzątałem koło szopy i chodzi syn tej babki u siebie, coś zaczęliśmy rozmawiać i patrzę, że w krzakach stoi kultywator prawie nówka. Pytam czy nie chciałby go opierniczyc. Odpowiedz "nie bo nie". W tym roku rozbierałem te szopę i patrzę, że kultywator stoi w tym samym miejscu, w tych samych krzakach co 7lat temu. Jeszcze majster, co akurat oborę mi robił, przechodzi obok i go zauważył  - " ooo jaki fajny kultywator, ciekawe czy by nie sprzedali" 😄

Edytowane przez daron64
Opublikowano

Ma ktoś może bramy pomalowane w palisander, albo ciemny dąb i podrzucił by zdjęcie jak to na żywo wygląda? Kupiłem impregnat palisander, ale kuzwa teraz nie wiem czy nie za ciemne bedzie. Swoją drogą, niektóre deski, to aż żal na bramy.

IMG_20200319_132057~2_copy_1500x2000.jpg

IMG_20200319_132939~2_copy_1500x2000.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

Ma ktoś może bramy pomalowane w palisander, albo ciemny dąb i podrzucił by zdjęcie jak to na żywo wygląda? Kupiłem impregnat palisander, ale kuzwa teraz nie wiem czy nie za ciemne bedzie. Swoją drogą, niektóre deski, to aż żal na bramy.

IMG_20200319_132057~2_copy_1500x2000.jpg

IMG_20200319_132939~2_copy_1500x2000.jpg

Ładne rustykalne dechy masz

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v