Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 godziny temu, stempos1980 napisał:

Vectra fajne autko ale tak samo jak signum kojarzy się z Policją bo oni tego najwięcej używają

Ja jeżdżę czarną vectrą c po livcie  już 10lat.  Mam czarne szyby z tyłu. I co radio.  To jak jechałem bardzo często słyszałem w radiu uważajcie bo misiaki czarną vectrą się kręcą. Ale to było dość dawno temu.  Teraz to mają BMW  a czasami insignie. 

@bratrolnika wiesz gdzieś pod sochaczewem jest gość co zakłada LPG?  Wiesz gdzie go szukać?  Myślę zagazować Opla. 

Opublikowano
44 minuty temu, jacus napisał:

a tak dokladnie jaki to ciagnik ?? domniemywam ze zetor.. jesli typu 72 to problemem moze byc ten dyndajacy kabelek przy pradniczce- czasami to nie jest masa, bo 2 skrajne ida do kabiny.

w temacie elektryka zetora temat byl wakowany wiele razy.......

Zetor 9540

Opublikowano

Panowie parę spraw mam 

- używa ktoś na telefonie opery? Jeśli nie, to mógłby ktoś podrzucić link do tematu o problemach technicznych? Za uja nie mogę go znaleźć :/

- ktoś może polecić jakieś gumiaki? Mam już dość tych zwykłych piankowych. Wymogi - żeby była cholewka przynajmniej do połowy łydki i podeszwa musi być taka, żeby byle patyczek jej nie przebil, no i muszą być wygodne do długiego chodzenia

- ktoś potrzebuje może dachówki z paskiem? Mam ponad 800szt, przebrane (te co miały jakieś choć małe uszczerbienie czy pęknięcie poszły w drogę), ale tak jak układałem to są chyba 3dlugosci.

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, daron64 napisał:

- ktoś może polecić jakieś gumiaki? Mam już dość tych zwykłych piankowych. Wymogi - żeby była cholewka przynajmniej do połowy łydki i podeszwa musi być taka, żeby byle patyczek jej nie przebil, no i muszą być wygodne do długiego chodzenia

Ja używam Rabex lub Ekobut gumiak jak każdy ale tanie i dla mnie wygodne

Edytowane przez Gość
Opublikowano
3 godziny temu, daron64 napisał:

ja mam klasyczne filcoki i dają radę tak na 2 lata starczą ale nie za dużo tyrane, od początku jesieni jak mokro jest do lata jak sucho i przy gnoju tak mogły by być trochę bardziej plastyczne ale dobrze dopasowane robią robotę 

Opublikowano

Poszukuję dmuchawy / promiennika na gaz bądź olej opałowy czy możecie coś polecić? Chce ogrzać tunel tylko bez zasilania elektrycznego bo nie mam jak doprowadzić tutaj taki minus. Czy ktoś widział coś takiego bo na internecie większość potrzebuje dojścia do zasilania elektrycznego :/

Opublikowano
9 godzin temu, Ursus932 napisał:

A myślisz że  korekm można tym smarować ? Bo tylko piszą że zastępuje uszczelki

Ja uzywam loctite si5900 aktualnie, probowalem inne ale ten najbardziej mi odpowiada. Korkowa pod miska w c360 trzymala tez na niego. Teraz w 80ce chce zastapic calkowicue uszczelke ta plynna.

Opublikowano
8 godzin temu, szmergiel napisał:

idź to komisu i pogadaj na luzie to się dowiesz,do 20tys największe kutwy mają wymagania z kosmosu.i dlatego glownie w takich autach są czary i głupia gadka o gwarancji. na komisjach w których masz auta góra 5lat i ceny od 50-60 inna gadka bo i klient inny. to samo w maszynach.ktos pisał o ladowaekach teleskopochych co handluje że jak po 50 to klient do d*py i zarobić ciężko a za ponad 100 inna rozmowa .w autach to im tańsze to gorsze cyrki przychodzą. sprzedawalem na jesieni za 5tys auto 14lat  to wiem .debil jeden z czujnikiem przyjechał. 5 letnia bmke też sprzedawwiem to oczywiście wymagania ludzie mieli ale inna gadka i o gwarancji ani słowa bo to przecież 5 lat.taki świat po prostu. 

Dlatego od handlarzyków z komisów się nie kupuje. Od takich co wysyłają linki z klamotami za 50tys. - także. Auto dobre i za 5tys. można kupić, tylko trzeba poświęcić czas na szukanie wśród ogłoszeń także na portalach lokalnych. 

Opublikowano

Bez przesady, nie każdy pojedzie po auto za granicę. 

Wolę z komisu jak z rynku wtórnego z Polski. 

U nas ciągle gonimy zachód i wiele osób kupując w salonie wybiera wersję bieda edition, ewentualnie coś tam z komfortu dokupi.

Z zachodu idzie najczęściej Full opcja a w używanym aucie już tak nie podnosi to ceny, przyczynia się do szybszej sprzedaży.

Ale każdy przypadek jest indywidualny i co kto woli.

Opublikowano
23 minuty temu, szymon09875 napisał:

Ja uzywam loctite si5900 aktualnie, probowalem inne ale ten najbardziej mi odpowiada. Korkowa pod miska w c360 trzymala tez na niego. Teraz w 80ce chce zastapic calkowicue uszczelke ta plynna.

w 3p całkowicie nie idzie zastąpić tego korka , A jaką loctite ma konsystencje ?

Opublikowano
44 minuty temu, mus napisał:

Poszukuję dmuchawy / promiennika na gaz bądź olej opałowy czy możecie coś polecić? Chce ogrzać tunel tylko bez zasilania elektrycznego bo nie mam jak doprowadzić tutaj taki minus. Czy ktoś widział coś takiego bo na internecie większość potrzebuje dojścia do zasilania elektrycznego :/

A jaki masz wielkości tunel?drewno posiadasz na opał?

Opublikowano

31- masa

30- plus, według kodu stały ale może być po zapłonie

M i Sz to sygnały z tacho prądniczki 

Masz prądniczkę jedno obwodową dlatego jeden kabelek wisi. Takie prądniczki maja tylko zacisk 31 i M zegar sam nalicza godziny, w starszym typie jest dodatkowy impulsator do naliczania motogodzin. Tacho prądniczkę da się zastąpić przetwornikiem częstotliwość/napięcie a sygnał pobrać z alternatora. 

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, Agrest napisał:

Bez przesady, nie każdy pojedzie po auto za granicę. 

Wolę z komisu jak z rynku wtórnego z Polski. 

U nas ciągle gonimy zachód i wiele osób kupując w salonie wybiera wersję bieda edition, ewentualnie coś tam z komfortu dokupi.

Z zachodu idzie najczęściej Full opcja a w używanym aucie już tak nie podnosi to ceny, przyczynia się do szybszej sprzedaży.

Ale każdy przypadek jest indywidualny i co kto woli.

????? A kto pisze o jeździe za granicę? Tak, z zachodu idą full opcje😂  i za to jest niewielka dopłata. 

Edytowane przez Gość
Opublikowano
5 godzin temu, daron64 napisał:

Może  Dunlopa..?Tylko musiale byś sobie  wybrać  model.Mam jedne zwykle  już  trochę  czasu....Miałem  z tej firmy  pomarańczowe  z metalowym  podnoskiem -tych ci nie polecam bo niby wytrzymałe  ale ciężkie 

Opublikowano
58 minut temu, red83 napisał:

Dlatego od handlarzyków z komisów się nie kupuje. Od takich co wysyłają linki z klamotami za 50tys. - także. Auto dobre i za 5tys. można kupić, tylko trzeba poświęcić czas na szukanie wśród ogłoszeń także na portalach lokalnych. 

komis komisowi nie rowny,tak jest prawda. sa druciarze i sa co maja wszystko konkret .sam 4 auta kupilem u takich i ciagle sie dziwilem ze ludzie naprawiaja a ja wale mase km i nic poza hamulcami nie robie.przewaznie ci to tak szukaja i szukaja i szukaja to najwieksze miny kupuja,tak to czesto bywa.

Opublikowano (edytowane)

😁😁😁 Jak ktoś wie czego szuka, to bajery nie przejdą. 

Edytowane przez Gość
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v