Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

słuchaj jak bym sie chciał chwalić to bym cie zaprosił do siebie lub do członków mojej rodziny byś miał sie na co napatrzyć a tak to nawet żadnego zdj nie mam w galerii żeby sie nie chwalić 

są na forum ludzie co mnie znają i moją rodzine i wiedzą że mam sie czym chwalić 

Opublikowano

Panowie spokojnie. Bez nerwów proszę. Późno już jest. Każdy zmęczony, a tu cały tydzień pracy czeka ;)

Nie marnujcie nerwów na Internet. Naprawdę szkoda czasu i nerwów na kłótnie i dogryzanie.

Opublikowano (edytowane)

Dajcie na luz złączy jak i średnic węży ciśnieniowych o różnych wytrzymałościach jest od licha a ceny bywają niebotyczne, zwłaszcza te o większych średnicach. Sposobów łączenia /w tym płaskie kołnierzowe/,  typów stożka jak i gwintów tej jest zatrzęsienie.

Najlepiej ze starym wężem udać się do  sklepu z hydrauliką siłową, tam zawsze dobiorą ,:)

W każdym bądź razie ja mam w okolicy takie   składy / hurtownie

Edytowane przez Pigmei
Opublikowano
7 minut temu, Pigmei napisał:

W każdym bądź razie ja mam w okolicy takie   składy / hurtownie

Ja zawsze robiłem węże w Grene. Teraz zrobili remont i maszynę im zabrali do innego punktu :( A lokalna firma kroi jak za zboże

Opublikowano

Z @Rolnik1973 se rękę podaj :D

ja jestem załamany jak mam.cos kupić poza Grene. Jakość mają akceptowalną jak dla mnie i potrzeby mojego małego gospodarstwa. Czysto i porządek na sklepie. Często jakieś promocje czy wyprzedaże. Mi się podoba.  ;)

Przed chwilą, danielhaker napisał:

Tanie? To u Was jakieś inne Grene

Ja mam w Grene 5% rabatu i często jest to najtańszy sklep w okolicy. 

Jak czegoś nie ma na miejscu to mają na następny dzień w południe. Inny sklep z częściami ma dostawę raz w tygodniu, ale raczej wszystko mają na miejscu tylko, że cena... 

Jednak i Grene i lokalne sklepy mają znacznie drożej niż Internet, a szczególnie Agricola.

Opublikowano (edytowane)

Węże hydrauliczne biorę w sklepach specjalizujących się w hydraulice  do których nie mam aż tak daleko, może mam szczęście :) , a grene to sieć z asortymentem ustępującym dawnym agromom, z resztą sami zauważyliście ze w grene bardzo ciężko o oryginalne części do maszyn i narzędzi, tylko jakieś zamienniki  typu,  Granit, Kramp...

Edytowane przez Pigmei
Opublikowano
4 godziny temu, szczypka napisał:

szkoda że to były tylko prototypy i nie poszli tą drogą 

temat wałkowany milun razy

3 godziny temu, stempos1980 napisał:

Bo żelazna władza nie pozwoliła i teraz jest podobnie z unią

jak wyżej, wypowiadałem się nie raz 

43 minuty temu, Rolnik7343 napisał:

Nie wiem jak u was ale u mnie co z Grene to jakieś chore ceny ... Dla tego wolę do inter-vaxu jechać po części 

zależy gdzie, niektóre rzeczy mają tańsze, ale i tak u mnie na 3cim miejscu bo zachodni, swoją drogą ostatnio Kramp wykupił grene 

Opublikowano
14 godzin temu, bratrolnika napisał:

Byłem pierwszy

Tak Ci się tylko wydaje ☺ 

Ja swoją giętarke "skonstruowałem" w 2017 roku. Nie chwaląc się tym na forum. ☺ 

Także ja byłem bardziej pierwszy.😂 

Opublikowano
7 godzin temu, Rolnik7343 napisał:

Jak jedzie się zakuwać to gościu najpierw szuka nypla pod ten gwint a później szuka gwint pod nypel i nie ma bata że nie będzie pasować 

Do ładowarki trzeba jeździć zakuwać bo nigdzie nie idzie dostać węży z takimi końcówkami 

Zakuwaja ci na starych końcówkach?? Kilka razy zrobilem taki błąd, na oryginalny przewód trzeba bylo czekać 2 tyg, a klient chcial na juz, po kilku dniach lecialo na zakuciu...

7 godzin temu, Rolnik7343 napisał:

Nie wiem jak u was ale u mnie co z Grene to jakieś chore ceny ... Dla tego wolę do inter-vaxu jechać po części 

Mowisz o inter-vaxie w Żninie ? Bylem tam jakis czas temu i bardzo nie miło to wspominam, gosciu zero pojecia, chcialem kupić nasadke 65 na calowego pneumata, nie wiedział jak wyglada calowa koncowka, a jak zaczal szukac w zestawach gdzie na oko widac ze kończy sie na 32 i to 1/2 cala bez slowa wyszedlem...

2 godziny temu, waldini24 napisał:

Szczerze mówiąc nie widzę takiej potrzeby,by chwalić się byle czym☺Jestem raczej skromnym człowiekiem. ☺ 

A jednak piszesz o tym 😮 skoro sie nie chwaliles to @bratrolnikajednak byl pierwszy 🤔

• Like 1
Opublikowano
6 godzin temu, waldini24 napisał:

Tak Ci się tylko wydaje ☺ 

Ja swoją giętarke "skonstruowałem" w 2017 roku. Nie chwaląc się tym na forum. ☺ 

Także ja byłem bardziej pierwszy.😂 

Ja swoją pierwsza giętarkę zrobiłem w 1998, wtedy to był jeszcze sprzęt nie do dostania, a blachodachówka na dachu to był unikat.

Opublikowano
1 godzinę temu, szymon09875 napisał:

Zakuwaja ci na starych końcówkach?? Kilka razy zrobilem taki błąd, na oryginalny przewód trzeba bylo czekać 2 tyg, a klient chcial na juz, po kilku dniach lecialo na zakuciu...

Mowisz o inter-vaxie w Żninie ? Bylem tam jakis czas temu i bardzo nie miło to wspominam, gosciu zero pojecia, chcialem kupić nasadke 65 na calowego pneumata, nie wiedział jak wyglada calowa koncowka, a jak zaczal szukac w zestawach gdzie na oko widac ze kończy sie na 32 i to 1/2 cala bez slowa wyszedlem...

A jednak piszesz o tym 😮 skoro sie nie chwaliles to @bratrolnikajednak byl pierwszy 🤔

Nowe końcówki zakuwają  ;)

To chyba trafiłeś na praktykanta o.O

Opublikowano

https://www.olx.pl/oferta/jcb-jcb-535-95-nowa-joystick-turbo-55-kw-tier-4-2019-rok-531-70-fabrycznie-nowa-gwarancja-rok-CID5-IDCzdTj.html. Co sądzicie o tej ładowarce?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v