Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po rozmowie jak sobie radzi i mi się tak wydało że byłby ok.

Jest jeszcze w Pacanowie 4370. Tylko gość spalił wyświetlacz i sprzedaje po 4 msc bo za duży. Kupił od handlarza.  Trochę już miną zalatuje.

Opublikowano
11 minut temu, Mikruss napisał:

675 mial takie skrzynie jak 595 oraz pierwsze modele seri 3xx czyli 3 wajchy miedzy nogami albo 2 wajchy i mala dzwigienka od wzmacniacza. Ja osobiscie bym seri 5xx nie kupil bo tyl jest starszy jak w seri 6xx i ciezko o czesci a jak sa to bardzo drogie, nawet o pompki ham. ciezko, pompa hydrauliczna niby w moscie jak wszedzie ale jednak ciut inna i cos tam jeszcze. 

To juz predzej fiata nawet z lat 70tych bym kupil bo czesci z new hollandow do skrzyni kupisz po 2000 roku....

u mnie w okolicy z częściami do skrzyń nie ma, jak czegoś brakuje ( zębatki, wałki i chyba nawet synchronizatory ), znajomy dorabiał na wzór do jakiegoś starego deutza i eichera to dając na wzór to w 1 miesiąc i 4 tyś wzięli ( za oryginał używany w częściach w szwabii 2000 tyś ale euro) to samo z zębatkami do prasy chyba rollant to w serwisie nie pamiętam za komplet chyba 12 mu powiedzieli, w famaku za 3 tyś mu zrobili, jak serwisant zobaczył to nie wiedział czy te czy oryginały lepiej wykonane i o materiał też się nie martwić , dobiorą to samo lub lepsze. hartowanie elektrycznie ( tak samo jak korby od ifa) 

Opublikowano

@igor10246 skrzynia to pikus ale kup np wom do seri 5xx a do 6xx tudziez obudowe mostu albo cokolwiek innego, albo jak wspomnialem pompka ham. 400 zl a sa 2 i to zamienniki...

Tez mam w okolicy zaklady co dorobia wszystko ale mam tez szroty gdzie kupisz wszystko ale im mlodszy sprzet tym wieksze prawdopodobienstwo ze beda mieli na placu grata.

Co do utwardzania to jest hartowanie indukcyjne czyli grzanie wlasnie i nie  hartujesz calego elementu tylko jego czesc np. zeby trybu na całą glebokosc. Mozna rowniez azotowac co robilem w aucie jak facet przebial.mi walki rozrzadu do v6 z 246 stopni na 276 stopni i robisz to tylko powierzchniowo.

Najgorsze dla zebatek itp jest hartowanie w piecu jak.mi jeden tlumaczyl bo mozna latwo przegrzac i material zamiast byc wytrzymaly bedzie po calosci kruchy.

Opublikowano
Agrest napisał:

Po rozmowie jak sobie radzi i mi się tak wydało że byłby ok.

Jest jeszcze w Pacanowie 4370. Tylko gość spalił wyświetlacz i sprzedaje po 4 msc bo za duży. Kupił od handlarza.  Trochę już miną zalatuje.

agrest sa dwa pewne ciagniki Ares 610 i case 5130 gość świadczy uslugi w rolnictwie zbyt dużego ruchu nie ma i jak chetny będzie to sprzeda .zainteresowany?

Opublikowano

Ten Ares w ostateczności mógłby być. To 110km z turbo JD?

Opublikowano
7 minut temu, Mikruss napisał:

@igor10246 skrzynia to pikus ale kup np wom do seri 5xx a do 6xx tudziez obudowe mostu albo cokolwiek innego, albo jak wspomnialem pompka ham. 400 zl a sa 2 i to zamienniki...

Tez mam w okolicy zaklady co dorobia wszystko ale mam tez szroty gdzie kupisz wszystko ale im mlodszy sprzet tym wieksze prawdopodobienstwo ze beda mieli na placu grata.

Co do utwardzania to jest hartowanie indukcyjne czyli grzanie wlasnie i nie  hartujesz calego elementu tylko jego czesc np. zeby trybu na całą glebokosc. Mozna rowniez azotowac co robilem w aucie jak facet przebial.mi walki rozrzadu do v6 z 246 stopni na 276 stopni i robisz to tylko powierzchniowo.

Najgorsze dla zebatek itp jest hartowanie w piecu jak.mi jeden tlumaczyl bo mozna latwo przegrzac i material zamiast byc wytrzymaly bedzie po calosci kruchy.

nie korzystałem więc nie wiem, w każdym razie ponoć wszystko dorabiałem, a co do obudów mostu to są zakłady gdzie frezarka cnc ma manewr 4m x 4m x 4m ale to już są koszta, myślę że z wałkiem też problemu nie będzie a ja mówię o częściach niedostępnych i z hartowaniem nie wiem, jednak w tej prasie już 6tyś belek zrobił ( trzaska usługi) i nie narzeka ( tamte po 13 tyś padły)  a po szrotach wiadomo że się szuka, ja mówię o alternatywie która może być przydatna jak coś nie jest dostępne albo w zaporowej cenie, ci co zamówili to mają i nie narzekają wręcz chwalą puki co 

Opublikowano
Agrest napisał:

Ten Ares w ostateczności mógłby być. To 110km z turbo JD?

https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-sieczkarnie-case7800-z-kemperem-stan-bd-doinwestowana-CID757-IDDoi6I.html to ogłoszenie tego gościa dzwoń pytaj . to blisko mnie. a i nie napisałem ten gość to mechanik

tak sobie teraz myślę czy to napewno 610 a nie wiekszy 🤔

Opublikowano

Ot to to. I jak w filmie "Auta", podjechałby papajem, przegazówkę zrobił , a ten  bach na plecy

1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Myślałem że nowszego szukasz, ale widzę jednak proste rozwiązania wygrały

Zaufanie do marki😁

Opublikowano
44 minuty temu, igor10246 napisał:

u mnie w okolicy z częściami do skrzyń nie ma, jak czegoś brakuje ( zębatki, wałki i chyba nawet synchronizatory ), znajomy dorabiał na wzór do jakiegoś starego deutza i eichera to dając na wzór to w 1 miesiąc i 4 tyś wzięli ( za oryginał używany w częściach w szwabii 2000 tyś ale euro) to samo z zębatkami do prasy chyba rollant to w serwisie nie pamiętam za komplet chyba 12 mu powiedzieli, w famaku za 3 tyś mu zrobili, jak serwisant zobaczył to nie wiedział czy te czy oryginały lepiej wykonane i o materiał też się nie martwić , dobiorą to samo lub lepsze. hartowanie elektrycznie ( tak samo jak korby od ifa) 

Jak coś potrzeba do serii 3xx ,6xx, 5xx, to pisać z eichera też coś się znajdzie

Opublikowano
34 minuty temu, soltys48 napisał:

akurat 595 to bliźniak imt

a ty widzial jednego i drugiego?

Wspolna cecha to silnik, plecak imt ma inny, po przerobce malej od imt do 595 zalozysz ale odwrotnie juz nie, skrzynia po czesci podobna, pompy hydr. calkowicie inne przez co imt wyje jak rozp. c360, naped przedni inny. Znajomy ma jeszcze imka do obslugi bydla a kiedys mial 2 na chodzie i 3ci na czesci. Fakt ze ro twardze bo obrabialy we 2 ze 70 ha ale czesci teraz to z tego dawcy albo dorabianie jak juz wybrane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v