Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, danielursus3p napisał:

Ja tylko od handlarzy, ale bezpośrednio jak stoi jeszcze na lawecie A dopiero coś zjechało i mam cynk że jest coś takiego. Drobne to sam na zachodzie kupuje. Czym się różni seria 20 od 22?

Niewielkie róznice, np: napęd podajnika ziarnowego w 20xx jest na pasek, w serii22xx jest już na łańcuchu. Oczywiście kombajny z serii 22xx sa młodsze, chyba od 97 roku robili ( przynajmniej 2256) a seria 20xx jest od 1993 roku. Poprawiono pewne wady, taki lifting techniczny. Patrząc po katalogu, za wiele nie ma róznic. Nie pamiętam juz, kiedyś jak kupowałem go to wiedza była większa. 

Poczytałem,jest róznica w  silniku np: 2056 to bedzie 7.6 l a w 2256 juz 8,1 l. 

Edytowane przez Marl
Opublikowano
2 minuty temu, kontenovy napisał:

ale w sumie już nie aktualne bo 3 tyg temu to było 

I na tym mogłes zakończyć :)

Znajomy chce odemnie wziąć starego poznaniaka. Sialem nim do końca, skrzynia dziurawa. Na tabliczce jest 480kg, powiedziałem, że jak chce, to w cenie złomu - 4 stówy. Uczciwie? Jeszcze chce starego lejka plastikowego. Tarcza do wymiany, ale tak zardzewiałe, że trzeba by było z przekładnia. Rana i zbiornik ok. Ile to jest warte? Ze stowke? Dwie?

Opublikowano
4 godziny temu, mf362 napisał:

Te fortschritty tanie i dobre tylko mały prześwit mają

Jak siadzie to trzeba byka żeby to żelastwo wyrwać

i ciężkie, to ma 100 koni a polską 12tkę objedzie z palcem w nosie, ale to jest okręt, zwrotności to to nie ma

3 godziny temu, Ursus932 napisał:

Szukam sprzętu który będzie w cenie adekwatnej do stanu 🤷‍♂️

na naszym podwórku ciężko, jak chcesz sięs stosować do tej zasady to do germanii, ale tam są te lepsze sprzęty, więc z ursusów nie będzie co wybierać, a jak do wakacji nie wytrzymasz to jestem na etapie rozmów do pracy na gospodarstwie w danii, to mógłbym ci poszukać 

1 godzinę temu, szymon09875 napisał:

A lejek to chyba 100. Ja kupilem za 2worki owsa ostatnio. Cały na chodzie, z połówka walka.

@soltys48 jutro bedziesz tam jechal? Bo chce się z nim umówić na popołudnie to mogę Ci przywieźć.

kumpel 2 tygodnie temu kupił kosa w stanie jak nówka za 600 zł z transportem na podwórko, ale ideał, ponoć siał na 2 ha przez 10 lat a później w szopie stał 

Opublikowano

mam 3m  mazur skrzynia cała rurki/ radlice słabe, też siał do końca i stoi , skrzynia z tego co pamiętam też ok400 pszenicy - ile to cenić? 

1 godzinę temu, szymon09875 napisał:

No chyba tak 150 albo 200 :) ale saxonia lepsza od poznaniaka, skrzynia 2x taka.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v