Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, danielursus3p napisał:

Za te 300-400 zł ktoś zawiezie te 140 km i po sprawie. Po co sobie komplikować życie za takie pieniądze.

Nie ten tonaż i gabaryt za te pieniądze

Opublikowano

liczę zmieścić się w 2tys a wy piszecie o 400zł

podobny mam u siebie za takie pieniadze, w tym co podesłałeś też kilka rzeczy widze do poprawki a to sprzęgło pneumatyczne mnie zastanawia, bo sporo ludzi poprzerabiało i narzeka że słabo się tym operuje, jesli chodzi o precyzję

Opublikowano
1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

6 ton to już duża laweta musi być i odrazu i kasa za kilometr inna 

3zł z kilometra max, załadować po drodze i ktoś chwyci taki ładunek. Ogłosić tylko że ma się coś do zabrania i nie koniecznie na już.

Opublikowano

Samo pneumatyczne dla niewprawionego użytkownika może szarpać przy ruszaniu to trzeba wyczuć tak jak w 300/303. Oryginalne w 323 masz pierwszy stopień hydrauliczny a dopiero drugi elektropneumatyczny dlatego nie ma problemu z płynnym ruszaniem.

Opublikowano
10 minut temu, jahooo napisał:

nawet nie patrzę na rocznik - to nie ma znaczenia, wazny jest stan techniczny

140km ciągnikiem mi się nie uśmiecha, zwłaszcza świeżo kupionym

Znajomi w tamtym roku kupili hurlimana 40km od domu, po 20km wałek balancera pękł. Ale dali d*py bo załatwili przegląd przed droga i jak oddać jak ciągnik był 60km dalej na przeglądzie i był sprawny. 

Opublikowano

Tak, znajomy mi dzwonił o nich ale nie bardzo mam teraz czas żeby tylko po te 3 jechać, no i potem by trzeba było szukać cos do nich do pełnego kojca, a Tomek kiedyś wspominał że by kupił. 

Po 900 wyjsciowa.

Opublikowano
red83 napisał:

4 minuty temu, wojtal24 napisał:

to od Ciebie jest ten na yt rolnik hodowca88

On jest spod Gostynina, lecz chyba z innej strony miasta. Z tej jest MafiaSolec z rekordzistą KrzychuVlog😁😁😂

no on jest chyba gdzies od Twojej strony z okolicy Solca

Opublikowano
25 minut temu, jahooo napisał:

liczę zmieścić się w 2tys a wy piszecie o 400zł

podobny mam u siebie za takie pieniadze, w tym co podesłałeś też kilka rzeczy widze do poprawki a to sprzęgło pneumatyczne mnie zastanawia, bo sporo ludzi poprzerabiało i narzeka że słabo się tym operuje, jesli chodzi o precyzję

Landini 700km przywieziony za 2500.

Fendt  chyba 150km za 800zł. Inny chciał 1200zł.

Te 2 tysiące to przesada. Ale około 800 trzeba będzie położyć, chyba że faktycznie ktoś w jedną stronę policzy.

Opublikowano
1 godzinę temu, danielursus3p napisał:

za 3 zł/km myślisz że ktoś nie pojedzie jak będzie miał po drodze? Aby tylko coś złapać po kosztach paliwa potrafią jechać.

Koledze, znajomemu może tak, obcemu żaden za tyle nie pojedzie, choćby miał po drodze to i tak będzie stekał i łaskę robił

1 godzinę temu, wojtal24 napisał:

Fajny, tylko drogi

Jak tak patrzę po odejściu to chyba ten gość unhzy na części rozbiera, tak mi się kojarzy

• AgroTeam
Opublikowano

Wszytsko zależy co chcesz przewiezc skąd dokąd. Ceny na giełdzie nie mają nic wspólnego z kosztem 1km. Często po prostu trzeba przerzucić auto i zrobić to jak najtaniej

Opublikowano
6 godzin temu, daron64 napisał:

A co do przydasi to ciężka sprawa. Widze po sobie. Wiem, że no coś leży w garażu no od kiedy ja tylko pamiętam i ani razu się do niczego nie przydało. Mógłbym śmiało wywalić na złom, ale nieeeee, bo może w końcu po 40latach leżenia przyjdzie ten dzień, że raz zostanie użyte :)

też tak mam, pełno tego, nie ma grzie trzymać i wieczyburdel w garażu, już 3cie pomieszczenie będzie się zbierałp. a raz rocznie porządna przyczepka pełna złomu wyjeżdża a ilość nie maleje 

3 godziny temu, red83 napisał:

To już Ty zaproponuj stawkę. Ja mogę się zgodzić lub nie. Ciągnik jak wcześniej wspomniałem po generalce. 

to tym bardziej na kołach, na dorarcie trasa jest bardzo fajna, najlepsza po miastach żeby co chwila zatrzymywać i ruszać  

2 godziny temu, jahooo napisał:

To ja zapytam - jest tu ktoś z lawetą spod Łukowa/Kocka lub okolic żeby przytachać Fortschritta w okolice Krasnegostawu (140km) ? Ciągnik waży prawie 6t więc auto z przyczepką odpada :D

klocki międzyresory i ramę i pojedzie

1 godzinę temu, jahooo napisał:

nawet nie patrzę na rocznik - to nie ma znaczenia, wazny jest stan techniczny

140km ciągnikiem mi się nie uśmiecha, zwłaszcza świeżo kupionym

pierwszy test, jak się nie zagrzeje i przejedzie na full gazie taki dystans to znaczy że będzie chodził 

1 godzinę temu, Sylwekx25 napisał:

Samo pneumatyczne dla niewprawionego użytkownika może szarpać przy ruszaniu to trzeba wyczuć tak jak w 300/303. Oryginalne w 323 masz pierwszy stopień hydrauliczny a dopiero drugi elektropneumatyczny dlatego nie ma problemu z płynnym ruszaniem.

• AgroTeam
Opublikowano
jahooo napisał:

Dokładnie, dlatego pytam tutaj, może ktoś będzie miał pusty przelot, to zysk i dla mnie i dla niego

Złe miejsce, wrzuć ofertę na giełdę. Nasza Ladowarka z Mazur przyjechała za bodaj 1500zl ale z tamtego rejonu jak to Moja Żona mówi to się wspomnienia i powietrze wozi. Więc ktoś po prosty chciał auto ściągnąć

Opublikowano
danielursus3p napisał:

za 3 zł/km myślisz że ktoś nie pojedzie jak będzie miał po drodze? Aby tylko coś złapać po kosztach paliwa potrafią jechać.

dużo alko chyba spożywane 4zł to minimum jak by był ładunek w dwie strony jak nie to 140x2

Opublikowano

W cale nie, 2 kieliszki przez cale święta . Ceny na giełdach są na prawdę dobre. Sami się rolnicy dymają na wielu rzeczach, A potem nas mają wszyscy biznesmeni za ciemniaków. 

Opublikowano
6 minut temu, slawek74 napisał:

dużo alko chyba spożywane 4zł to minimum jak by był ładunek w dwie strony jak nie to 140x2

Za 4zł to mi kombajn chciał koleś przywieźć niskopodwoziówką z hederem razem - jedna strona na pusto liczona oczywiście 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v