Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, pawel885 napisał:

Ursus zetor jak kosztuje 60-70 tys to wisi miesiącami, znikają szybko takie do 15 tys ciężka seria albo 52-7745 jak cena do 35 tys... ale to strucle są a potem mały lifting i stoją po 45tys u handlarzy . Jak masz takie gliny potężne to nawet mocarna 16-tka Ci 4 skib nie uciągnie tym bardziej że germanskich pługów nie uznajesz 

Tak jak @jahooonapisał gline trzeba na czas ruszyć i idzie orać,jak zadbane w polu to u nas czwórki 12 ciągnie 

Opublikowano

Ja mam glinę i borowinę - o tej porze, jak mokro, orka to tylko marnowanie paliwa,  a jak się zaorze na 10cm to za rok o tej samej porze tez trzeba tak samo orać, bo po kilku latach robi się pod spodem skała. Im cięższy traktor, tym bardziej się na mokro zagęści gleba.

Opublikowano
14 minut temu, stempos1980 napisał:

Ciapek i w jednej łapie będzie miał ciężko

Kupić 80 nie drogo i pruć 💪

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, pawel885 napisał:

myślisz że dziś tak łatwo traktor kupic :D

Wszystko kwestia wymagań 😎

Ja akurat się nie wypowiem na ten temat🤭 

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
1 godzinę temu, Pomorzanin1222 napisał:

Tak do 2-3 tyś co masz?

Za tyle to POZOSTAŁOŚCI mogę sprzedać

59 minut temu, PRIMO napisał:

Te opony mają twardą drutówkę i żeby założyć na jednoczęściową fele to tylko serwis opon ciężarowych. 

Kuźwa nie ważny wygląd tylko stan mechaniczny bo resztę zawsze można odnowić. 🤦‍♂️

Czyli maszyna,i tak wszystko wożę więc spróbuję

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, PRIMO napisał:

Te opony mają twardą drutówkę i żeby założyć na jednoczęściową fele to tylko serwis opon ciężarowych. 

Kuźwa nie ważny wygląd tylko stan mechaniczny bo resztę zawsze można odnowić. 🤦‍♂️

To wiadomo że stan techniczny najważniejszy , ale ten nie malowany podobno,  jest szansa że nie zniszczony to i technicznie może nie jest padaka, ja tylko napisalem to co widzę na zdjęciu 

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

a nie 🤔🤪 jeden tu już któryś z kolei kupuje były już i z kopalni 😁

Bo on szuka takiego co ma 500mth, wersja export co od nowości służył tylko do odśnieżania parkingu pod bankiem w południowych Włoszech 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, slawek74 napisał:

To tak jak zatrudnię pracownika absolwenta z wieloletnim doświadczeniem 😁

Max do 25 lat, najlepiej 10 lat doświadczenia w zawodzie, na bezpłatny staż

Edytowane przez jahooo
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, pawel885 napisał:

Bo on szuka takiego co ma 500mth, wersja export co od nowości służył tylko do odśnieżania parkingu pod bankiem w południowych Włoszech 

Bo tam śwagier rządzi.

Do oporządzania ogonów bystrego nie trzeba.😉

Edytowane przez jacek3773
Opublikowano
1 godzinę temu, Pomorzanin1222 napisał:

Tak do 2-3 tyś co masz?

Za tyle to POZOSTAŁOŚCI mogę sprzedać

59 minut temu, PRIMO napisał:

Czyli maszyna,i tak wszystko wożę więc spróbuję

Opublikowano

Gra o plon już wszystkie traktory zajechał . T25 tylko został jako tako.

Pochodzil trochę w pługu i już poważna awaria .. strach tam zaglądać do silnika , ten co sprzedawał wiedział co tam siedzi

Opublikowano
Ursus932 napisał:

1 godzinę temu, PRIMO napisał:

To wiadomo że stan techniczny najważniejszy , ale ten nie malowany podobno,  jest szansa że nie zniszczony to i technicznie może nie jest padaka, ja tylko napisalem to co widzę na zdjęciu 

Po zdjęciach nie ma się co sugerować, mój 8011 wyglądał naprawdę niekorzystnie a technicznie okazał się bardzo dobry , mało używany. 😉

Opublikowano
19 minut temu, igor10246 napisał:

jak on kupował za bezcen to nie dziwota, on tą 16tkę chyba poniżej 15 kupił, albo się wymienił

Wymienił za jaguara, a cenił go 6tyś.

Opublikowano

Jak patrzę na te filmiki, to powiem szczerze, że u mnie taki operator sprzętu w łeb by zarobił w pierwszym kwadransie , potem kopa w cztery litery .  Ta 1612 to przerost formy nad treścią do takiego pługa, po prostu marnotrawstwo paliwa i czasu. Pal licho blacharkę, ale silnik chyba na puszki z piwa składany, a na 1500 obrotów ciśnienie 1,5 bara to dla mnie z miejsca powrót na kanał i remont. A gdzie 303 ?? Nie oglądam  z reguły jego filmików, bo można wpaść w depresję, że tacy ludzie chodzą po ziemi.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v