Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolega miał problem takiego unhz500 sprzedać , kupę czasu ogłaszał w końcu ktoś się trafił za 1500zl.  A cyklop polski 100% sprawny poszedł za 2000

Opublikowano (edytowane)
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Agrest napisał:

Jx 70 też ma turbo. Silnik tylko 3,2. Ale to najcichszy ciągnik jaki posiadam.  Iveco jest bardzo ciche względemnwgryzającego się w uszy perkinsa.

Choć 6 perkins w landińcu też była cicha względem 4 czy 3.

mój ihc jest głośniejszy od c360, na każdych obrotach, ale ihc bez tłunika, a z tłumnikiem to cichutki, że bez problemu idzie układ wtryskowy usłyszeć, najlepsza akacja była przy zmianie głowicy w  c360 jak odpaliliśmy dziada bez tłumnika i kolektora, jak to się darło, za 20 sekund sąsiad biegiem przyleciał co się stało 

1 godzinę temu, pawel885 napisał:

ta proxima nie bez powodu taka tania, z zetorami z tamtycch lat jest loteria, niektórzy mają i sobie chwalą a u innych jeb.... się jak sasza grey 

@leonardo111 ok 30-35 jak dobrze pamiętam 

Edytowane przez igor10246
Opublikowano
34 minuty temu, leonardo111 napisał:

Za ile był wystawiony ten 934 z tego filmiku ?

34500

1 godzinę temu, pawel885 napisał:

Ten 4514 to już szmat czasu jest ogłaszany, ale widać zmęczona bestia 

Opublikowano
10 godzin temu, jahooo napisał:

NSZ32 ma 32cm3 na jeden obrót , 1000obr/min to 32 tys cm3 czyli 32litry, maksymalne obroty to coś koło 1500-1800 i około 50-55l/min wydajność

Ja tam dokładnie nie wiem,ale jak kupowalem pompę z multiplikatorem,to trochę zerkałem po pompach ,i z tego co pamiętam wydatek pompy był podawany [choć rzadko kiedy] przy obrotach bodaj 1400 czy sześćset. silnika na minutę,czyli tak w ekonomicznych dwie trzecie obrotów z maxa . A maxymalne obroty pompy skąd ta wartość 1500-1800  u ciebie się wzieła? Kołaczesz ciągnik na 2200 obr i nie zerkasz w ogóle na pompę

Opublikowano
10 godzin temu, Bartek933 napisał:

Nie lepiej np.zetor 9540?

Ile realnie mogę dostać za unhz 500?, wizualnie ładny ale dosyć sfatygowany 

10 godzin temu, 6465 napisał:

Kolega miał problem takiego unhz500 sprzedać , kupę czasu ogłaszał w końcu ktoś się trafił za 1500zl.  A cyklop polski 100% sprawny poszedł za 2000

Koło Sochaczewa jest gosc co skupuje unhzy i rozbierać na części, jak chcesz to mogę ci dac kontakt, ale jak z nim gadałem to najczęściej 750 kupuje, 500 to przy okazji tylko

Opublikowano

@Ursus932 - może nowego farmtraca sobie kup. Jakąś promocję mają i limitowane serie.

To z ich strony www:

Ciągniki z limitowanej serii jubileuszowej w super CENACH:

• FT MAZUR 80 w kolorze czarno złotymm i super cenie 106 990  netto
  • FT MAZUR 80 KING z bogatym wyposażeniem standardowym, w kolorze czerwonym i super cenie 113 990 zł neto
  • FT 6075 NETS z oponami radialnymi i klimatyzacją w super cenie 104 990 zł netto

Wszystkie modele w jubileuszowej ofercie objęte są wydłużoną 36-miesięczną GWARANCJĄ (max 1000 mth)!

Opublikowano
5 godzin temu, kizak napisał:

Ja tam dokładnie nie wiem,ale jak kupowalem pompę z multiplikatorem,to trochę zerkałem po pompach ,i z tego co pamiętam wydatek pompy był podawany [choć rzadko kiedy] przy obrotach bodaj 1400 czy sześćset. silnika na minutę,czyli tak w ekonomicznych dwie trzecie obrotów z maxa . A maxymalne obroty pompy skąd ta wartość 1500-1800  u ciebie się wzieła? Kołaczesz ciągnik na 2200 obr i nie zerkasz w ogóle na poDrugiempę

Pompa w ciągniku niekoniecznie pracuje z obrotami silnika, to jedno. Drugie, to wydatek jest podawany jako jednostkowy w ruskich pompach albo przepływ w zachodnich. Mój MTZ ma maksymalne obroty silnika 1800 a pompa nie pracuje na wale silnika tylko przez przekładnie. Multiplikator jest po to, aby z wom 540 zrobić 1000 czy 1200 obrotów bo większość pomp ma bezpieczny zakres pracy do 1500-1600 obrotiw, owszem, są takie co więcej, np nsz10 wytrzyma ponad 2000

Opublikowano (edytowane)
55 minut temu, Baks00 napisał:

Rozrzutnik Czarna bialostocka -juz malo przypomina.

Ile byscie ja wycenili?

20201219_125415.jpg

Tandem na sztywno, na wahaczu czy jeszcze jakoś inaczej?

Edytowane przez MF675ursus
Opublikowano

https://www.olx.pl/oferta/renault-temis-610z-adaptacja-do-tura-manip-100-mechaniczny-oryginal-CID757-IDHPOrr.html. ktoś coś może powiedzieć o sprzedawcy lub ciągniku, warto sie nim zainteresować?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v