Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
pawel885 napisał:

1 minutę temu, mf362 napisał:

Na ytb jest taki filmik to Zetor 7211 gorszy uciąg ma od jd 2040(75km) z wył napędem .

Bo to tylko 60-tka z mocniejszym silnikiem... We wsi jak kupił 7245 i wyciągał tira z pola to zaraz sprzęgło do roboty .

taaa i napewno to wina że tego tira wyciągał 😁

Opublikowano

No raczej jak by matiza wyciągał to by nie padło. Ma go już kilka lat , pompka sprzęgła co chwila siada, wspomaganie kierownicy też szwankowało to przerobił na orbitrol i co chwila coś.... Inny, model nowszy od nowości w gospodarstwie juz 2 razy bebechy w przednim moście miał robione - w turze chodzi. Jak ktoś już jest fanem marki to Zetor8111/Ursus 912  w polu zrobi więcej a kosztuje dużo mniej jak te zetory . 

Opublikowano (edytowane)

@slawek74 co raz bardziej zaczynam się z Tobą zgadzać 👍😊

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
26 minut temu, pawel885 napisał:

No raczej jak by matiza wyciągał to by nie padło. Ma go już kilka lat , pompka sprzęgła co chwila siada, wspomaganie kierownicy też szwankowało to przerobił na orbitrol i co chwila coś.... Inny, model nowszy od nowości w gospodarstwie juz 2 razy bebechy w przednim moście miał robione - w turze chodzi. Jak ktoś już jest fanem marki to Zetor8111/Ursus 912  w polu zrobi więcej a kosztuje dużo mniej jak te zetory . 

Może to wina operatora i użytkowania.  A nie pojazdu.  

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, Ursus932 napisał:

@slawek74 co raz zaczynam się z Tobą zgadzać 👍😊

Ty to traktora szukaj a nie przyjaciół :D

11 minut temu, slawek74 napisał:

szkoda gadać pokaż co Ty masz 😁

Ja mam jeszcze starszy ciągnik, nie mam nowego jondera. Ale chociaż wom/napęd załączany hydr a nie na jakieś wajchy czy sprzęgła 5 minutowe 

Opublikowano
9 minut temu, 6465 napisał:

To się zanosi na długie poszukiwania.  Jak nie zainteresował się tym z chąśna co @bratrolnika dałeś.  To jeszcze temat nie dojrzał. 

To chyba @Agrest wrzucal, pisał że dzwonił ale telefon wyłączony

1 minutę temu, pawel885 napisał:

A to on szuka dwóch ciągników czy jednego? Bo po jego reakcji na tego 5245 już zwątpiłem

Dwóch, mniejszy do tura i większy do ciężkiej roboty

Opublikowano

Jak Ursus szuka dwóch to 100k mało na to wszystko .

Fortschritta 323 tego w nowszej kabinie , ciężkie w kabinie jak na lata 85 wygodnie i cena mała za 25tys będzie ładny . 

Tam szwagier miesza mąci mu i taki efekt , najlepiej to jakby kasę szwagrowi odal

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, pawel885 napisał:

Jakoś byłem posiadaczem 7745 przez kilka ładnych lat i nie było żadnych problemów, żadne sprzęgło nie padało, nie mówiąc już o przednim napędzie. Więc albo kupił rozje.... szrota, albo jak to mówią "maszyna gwizda, a kierowca piz...". Tyle w temacie

Edytowane przez sladan
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)

Ty to traktora szukaj a nie przyjaciół :D

Już zwątpiłem że coś uda się kupić 🙆‍♂️

A tu widzę dyskusja  na całego o mnie bez mnie 🤦‍♂️

45 minut temu, 6465 napisał:

5245 to gówno nie ciagnik. Jeśli już to 7745 bym radził. 

Do tura 5245 byłby dobry 

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano

Czyli Polacy nam i Czechosłowakom skonstruowali lepsze ciągniki 👍 

15 minut temu, 6465 napisał:

@Ursus932 moja rada jest taka.  Kup sobie ciągnik do roboty w polu,  a tura to sobie załóż do któregoś wyjucha. Ale każdy robinjak uważa.  

Mam już tura na wyjuchu 🙆‍♂️

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, mf362 napisał:

Jak Ursus szuka dwóch to 100k mało na to wszystko .

Fortschritta 323 tego w nowszej kabinie , ciężkie w kabinie jak na lata 85 wygodnie i cena mała za 25tys będzie ładny . 

Tam szwagier miesza mąci mu i taki efekt , najlepiej to jakby kasę szwagrowi odal

Bo szwagier zazdrosny i z jego poradą chłopak nic nie kupi.

Ja jak kupiłem  żonie audi za 30tys parę lat temu to mój szwagier popatrzył i skwitował ...no może być .ale o swoim rowerze to pół dnia gadał jaki cudowny bo ma przerzutki światełka i uj wie co jeszcze .

Tak że Ursusie 932 kieruj się swoim rozumiem bo nic nie kupisz a ciągniki drożeją. 

Edytowane przez jacek3773
  • Like 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v