Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Na Polskę też... Sąsiad, który pracował w KR w latach 70 mówił, że przychodziły nowe trzydziestki do nich właśnie w takich kolorach. Pod koniec lat 70 i w latach 80 korpusy na szaro szły. A blachy różnie- ciotka miała 1986 rok produkcji (nie była to jeszcze C-330M tylko zwykła) i blachy w oryginale czerwone były.

Opublikowano

Dwa pytania

- spawanie łapy od siłownika orbitrolu do mostu (8145) - jakieś specjalne elektrody trzeba, czy zwykła rutylowa?

- do orbitrolu jaki olej? Do tej pory miałem boxol

Opublikowano
1 godzinę temu, Marecki2922 napisał:

Ja bym radził migomatem spawać , a boxol jest ok

Mój fachman tylko elektroda spawa

1 godzinę temu, pawel885 napisał:

Czymkolwiek aby dobry przetop był. Ja spwam zasadowymi 4 mm 

A w sumie ja mam tylko rutylowe w domu, to kupie parę sztuk zasadowych 

Opublikowano
1 godzinę temu, igor10246 napisał:

c360 da bez problemu radę, na ciapka to jeszcze tył dociążyć i lepsze laćki, to na 1-2 da radę

Jak się tym sprzętem uprawia? Jakie odstępy między przejazdami, i czy tu jak przy talerzowce prędkość jest ważna? 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, mf362 napisał:

Naklejka na siedzeniu wiarygodnie wygląda ale kto wie. Na żywo to by ocenił bardziej

A co to kartkę wydrukować i brudnym palcem przetrzeć.

2 godziny temu, akooo napisał:

A skąd wiesz?

Przyjrzyj się malowaniom .blacharce .obciążnikom itd

Moja z 74 też miała niebieski korpus a 355 też.

Edytowane przez jacek3773
Opublikowano (edytowane)

@jacek3773  Komu by się chciało tak traktor picować-mistyfikować. Jak ktoś już kupuje oryginał za te ogromne pieniądze to się zna na rzeczy pewnie i wszystkie mankamenty wyjdą na wierzch. No nie zrekonstruuje ciągnika w 100% na oryginał moim zdaniem.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

e

migacz napisał:

Nie wierzę. Taki brzydki niebieski był oryginalnie.

pierwsze wersje do roku 80 takie wychodziły ale myślę że ten nie jest oryginal u mnie była niebieska ale bardziej ciemniejsza chyba że od słońca i płynów kolor się zmienil

Opublikowano
52 minuty temu, akooo napisał:

@jacek3773  Komu by się chciało tak traktor picować-mistyfikować. Jak ktoś już kupuje oryginał za te ogromne pieniądze to się zna na rzeczy pewnie i wszystkie mankamenty wyjdą na wierzch. No nie zrekonstruuje ciągnika w 100% na oryginał moim zdaniem.

A myślisz że to dużo roboty i kosztów w tak prostym ciągniku bez kabiny ?? Tylko znajdż kupca na to  a jak już znajdzie to będzie pił do Nowego Roku że znalazł jelenia.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jacek3773 napisał:

A co to kartkę wydrukować i brudnym palcem przetrzeć.

Przyjrzyj się malowaniom .blaharce .obciążnikom itd

Moja z 74 też miała niebieski korpus a 355 też.

Od C4011 do C355 na rynek krajowy szły  z niebieskim korpusem (C4011 na początku głównie zielone, reszta żółte) . Szara farba weszła chyba w 1979/80 roku. Większosć orginalnie czerwonych do 1984 roku to były ciągniki z odrzutu na eksport za granicę.  Potem już nie było reguły - braki były takie, że w zależności od tego, jaka farba była na stanie, tak malowano.

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
2 godziny temu, mf362 napisał:

Naklejka na siedzeniu wiarygodnie wygląda ale kto wie. Na żywo to by ocenił bardziej

Ile chcesz takich kartek???

Również twierdzę że wygląda na picowanego, na pewno nie oryginał

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v