Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, sladan napisał:

Te ruskie to nie za bardzo nadają się na takie podwójne burty, za delikatne te ramy. No i nie jest tania. https://www.olx.pl/oferta/przyczepa-rolnicza-krone-8t-wywrot-3-strony-CID757-IDHyXCD.html wolałbym do tej już dołożyć, miałem taką, bardzo dobre mocne przyczepy

Nad tą właśnie też myślałem. Chyba pewniejsza niż te ruskie

https://m.olx.pl/oferta/sampo-2065-heder-4-5m-5-klawiszy-CID757-IDHMm0j.html

Ładny wyświetlił mi się na stronie głównej. 2 lata temu jak szukałem to nie było takich kwiatków. Chyba pół roku szukałem i ledwie na jęczmień przyprowadziłem MDW 514

Edytowane przez migacz
Opublikowano
44 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

Czyli lusterka chcą. To dobrze, że nie ściągnąłem. Trzeba kupić nowe i tylko na przegląd zakładać.

A to z lusterkami nie można jeździć na codzień 🙆‍♂️

Opublikowano

Mówicie o pomyłce diagnosty, z policją jeszcze gorzej, spisują liczniki i nic nikomu nie pokazują ile wpisali. słyszałem o przypadkach gdzie wpisywali np trzy pierwsze cyfry i trzy zera na przeglądzie właśnie brakowało te kilka set kilometrów z trzech ostatnich cyfr.

Opublikowano

Pomyłkę diagnosty łatwo wyłapać bo daje zaświadczenie i tam wpisany przebieg trzeba sobie sprawdzać od razu co tam wpisał, z policją właśnie gorzej bo nie wiadomo co tam wpisują a też powinni dawać kwit z kontroli jeśli był spisywany stan licznika z wprowadzeniem co cep i na kwicie powinno być kiedy, gdzie i przez kogo była wykonywana kontrola

Opublikowano
58 minut temu, Agrest napisał:

Renówek masa w okolicy jeździ tych trochę nowszych z silnikiem deutza. Marka bardzo ceniona i poszukiwana. A classa już nie chcą.

Bo Claas spaprał dobre imię ciągników Reno

• Like 1
Opublikowano

6.  Pojazd wolnobieżny powinien być wyposażony także w tabliczkę o wymiarach nie mniejszych niż 25 x 15 cm, umieszczoną na prawym boku pojazdu, podającą imię i nazwisko (nazwę) właściciela pojazdu oraz jego adres; jeżeli jeden właściciel posiada kilka pojazdów, na tabliczce należy dodatkowo umieścić numer kolejny pojazdu.

Widział ktoś kiedyś taką tabliczkę? :D

Opublikowano
1 godzinę temu, SamaPrawda napisał:

Mówicie o pomyłce diagnosty, z policją jeszcze gorzej, spisują liczniki i nic nikomu nie pokazują ile wpisali. słyszałem o przypadkach gdzie wpisywali np trzy pierwsze cyfry i trzy zera na przeglądzie właśnie brakowało te kilka set kilometrów z trzech ostatnich cyfr.

Ty no w zetorze mamy wpisane na przeglądzie 63tys a na następny 7tys bo się gościu walnął jak wpisywał 😂😂

Opublikowano
21 minut temu, dawid12 napisał:

6.  Pojazd wolnobieżny powinien być wyposażony także w tabliczkę o wymiarach nie mniejszych niż 25 x 15 cm, umieszczoną na prawym boku pojazdu, podającą imię i nazwisko (nazwę) właściciela pojazdu oraz jego adres; jeżeli jeden właściciel posiada kilka pojazdów, na tabliczce należy dodatkowo umieścić numer kolejny pojazdu.

zaszłość z prl, żeby nie było że kradziony 

Opublikowano
1 godzinę temu, dawid12 napisał:

Tak u dziadka, aluminiową z wyciętymi przecinkiem danymi, na wozie konny.😆

Umieszczone na lotrze. 

Opublikowano

Ja teścia c-330 bez kabiny bez problemow przechodze przegląd i nikt sie nieczepia a co do policji i wskazan drogomierza to może i by przymykali oko na to ale boja sie ze później sam kontrolowany podpierniczy żeby tylko policjanta udupic.

Opublikowano

Bo pojazd powinien spełniac warunki techniczne z dnia homologacji, mój ciągnik na przykład w orginale nie miał kierunkowskazów a z tyłu tylko lampki szlakowe, bez stopu itp.

Opublikowano
2 godziny temu, Ursus932 napisał:

A to z lusterkami nie można jeździć na codzień 🙆‍♂️

Po pierwsze po co? Tylko przeszkadzają a i tak wiele przez nie w ciapku nie widać. Mi wystarczy jedno samochodowe wewnątrz kabiny żeby widzieć czy auto za mną jedzie. A pod drugie pojadę do lasu czy będę orał ogródek pod drzewami to za chwilę ich nie będzie. Założyłem jedno nowe w tym roku to już oba są pęknięte- i to nowe i stare to co już było. Jak się jeździ do lasu czy robi coś obok drzew to długo nie wytrzymają.

Opublikowano

https://www.olx.pl/oferta/tester-akumulatorow-analogowy-6-12v-yt-8310-yato-CID628-IDysyXG.htmlhttps://www.olx.pl/oferta/tester-akumulatorow-sealey-CID5-IDCycUR.html używa ktoś? warto kupić? i który ?

Opublikowano
38 minut temu, Rolnik200598 napisał:

Po pierwsze po co? Tylko przeszkadzają a i tak wiele przez nie w ciapku nie widać. Mi wystarczy jedno samochodowe wewnątrz kabiny żeby widzieć czy auto za mną jedzie. A pod drugie pojadę do lasu czy będę orał ogródek pod drzewami to za chwilę ich nie będzie. Założyłem jedno nowe w tym roku to już oba są pęknięte- i to nowe i stare to co już było. Jak się jeździ do lasu czy robi coś obok drzew to długo nie wytrzymają.

Pojedz sobie z dużą przyczepą albo z dwiema, to zobaczysz po co komu lusterka. Co to za średniowieczne myślenie? 

Po to żebyś cokolwiek widział za sobą i nie pier... w nikogo przy skręcaniu w lewo np

Opublikowano
1 godzinę temu, sladan napisał:

Pojedz sobie z dużą przyczepą albo z dwiema, to zobaczysz po co komu lusterka. Co to za średniowieczne myślenie? 

Po to żebyś cokolwiek widział za sobą i nie pier... w nikogo przy skręcaniu w lewo np

Chłopie ja mówię ze swojej perspektywy- mam lusterka ale mi one nawet nie potrzebne. Przyczep większych niż wóz i dwukołówka nie ciągam. Jedno lusterko w kabinie mi wystarcza, aby tylko widzieć czy za mną ktoś jedzie. Nie neguję faktu, że w dużych ciągnikach, które ciągają faktycznie duże przyczepy to owszem ale w takim przypadku jak ja? Po co?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v