Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

szwagier mandat kiedyś za taki transport dostał.

1 minutę temu, slawek74 napisał:

6m rury to pod samochodem podwiązane woziłem 😉😁

Opublikowano
czesio200 napisał:

Przed chwilą, bratrolnika napisał:

Wiecej jak 2m tego ceownika???

30cm

tyle to w kieszeni

pafnucy napisał:

szwagier mandat kiedyś za taki transport dostał.

1 minutę temu, slawek74 napisał:

6m rury to pod samochodem podwiązane woziłem 😉😁

a ja nie 😁18km tak jechałem

Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał:

phiii ceownik 14 na rowerze do znajomego jak mi lawete robił wiozłem 😜😉 a ile sie umęczylem 😁

Ojciec szwagra 12 metrowy profil na komin pod 60 od spodu przywiązał i przez miasto jechał, 4 metry z przodu i z tyłu wystawalo 🙆‍♂️ i

Opublikowano

Jeszcze głupek jakiś na światłach roboczych oślepił, oj za to powinni karać.

Opublikowano
25 minut temu, Mecha napisał:

Na co zwrócić uwage przy zakupie jd 1640, 2040, 2140, 2650, 2850? Wszystkie z okrągłą kabiną

Patrz, czy nie ma wycieków na podnośniku na dolnej osi mocowania ramion, często jest. Naprawa może nie bardzo droga, ale upierdliwa.

w silnikach z turbo - stan turbiny i praca zimnego silnika po odpaleniu, regeneracja turbosprężarki koło 2 tys

warto popatrzeć na tłumik - orginał drogi, zamienników nie spotkałem

stan błotników - ciężko dostać, trzeba lepić

Opublikowano
7 godzin temu, tomek222 napisał:

Taka przestroga dla innych uważajcie na drodze szczególnie w nocy.

Niektórzy to mają najebane pod deklem z tymi światłami roboczymi. Już tu kiedyś pisałem, jak też bym się nadział - typ najebane na ciągniku ledowe, kogutów, k**wa jak choinka. Świata nie widać. Zjechałem prawie na pobocze przy mijaniu - a tu jeb - z tyłu talerzowka wystającą na mój pas, żadnego oświetlenia, żadnego odblasku, typ nawet centymetra nie zjechał. Zresztą, chyba każdy coś takiego przerabiał.

9 godzin temu, bratrolnika napisał:

swoje waży...

Apropos wagi. Taki stół w tamtym roku rzeźbilem. Zrobiłem bez kółek, ale jednak jest także ch*j ciężki, że chciałbym te kolka dorobić. Teraz pytanie - jak gruba blacha powinna iść (tzn blach ndo której przykrece kółko, na końcu nóżki) i jakie kółka - jaka średnica? Wszystkie skrętne, czy tylko dwa? Wszystkie z hamulcem? Nigdy do niczego takich kółek nie zakładałem i nie mam doświadczenia z tym jak zrobić, żeby było dobrze. Stół z imadelm grubi ponad 200kg wazy

Opublikowano

Pręty 12mm 12m wiozłem ciapkiem na d46 przez miasto.  Ogon się ciągną po asfalcie a szwagier na przyczepie stał i między nogami to trzymał żeby nie pospadały. Mina ludzi na chodnikach bezcenna.  Jedni się śmiali inni po głowie pukali. Takie rzeczy tylko w Sochaczewie.

Opublikowano (edytowane)

Na bank by ktoś zadzwonił,  wtedy to rzadko kto miał komórkę,  a jak miał to szkoda mu było kasy na podpierdalanie. 

Edytowane przez 6465
Opublikowano

Maluchem w Warszawie za starem jechałem. Wiózł gotowe zbrojenia stropowe, wystawały mu ze 3m za pakę. Przed czerwonym zaczął hamować,  rozbujał towar który zaczął pięknie falować góra dół , jeszcze nie wygasły drgania drutu, a ten z kopyta na zielonym. No i tak rozbujał towar że wszystko jebło na drogę. Parę ton drutu. Dobrze że już wcześniej przewidziałem że to się stanie bo bym tego nie przeżył.

Ten kolega z drutem między jajami był odważny i chyba bez wyobraźni.

Opublikowano
6465 napisał:

Pręty 12mm 12m wiozłem ciapkiem na d46 przez miasto.  Ogon się ciągną po asfalcie a szwagier na przyczepie stał i między nogami to trzymał żeby nie pospadały. Mina ludzi na chodnikach bezcenna.  Jedni się śmiali inni po głowie pukali. Takie rzeczy tylko w Sochaczewie.

lipa bo po 5 km pret żebrowany w miejscu styku z asfaltem zrobil sie gładki a wujek sobie jeszcze reke poparzyl

Opublikowano

Zrócaliśmy kiedyś drut z auta, jak garaż budowałem. Kierowca mówi że boczną burtę otworzy i na bok zepchniemy. Mówię mu że zapnę linę i do tyłu ściągnę. E nie warto chwilę moment i sam spadnie. No ok. Zaczął się gimnastykować z drążkiem i podważać. No nim to jabłko na ziemię, jakie piruety wykręciło w powietrzu. Coś na wzór spirali DNA. Oskalpowało mi drzewka obok rosnące A potem w ciul roboty żeby to ułożyć i z drogi zepchnąć. Gdyby ktoś stał blisko to ubity od razu .

W końcu lat 80-tych był wypadek że gość właśnie miał taki drut pomiędzy jajami, ciągnął i rozładowywał. Upadając podbiło go i uderzyło w jądra. Gość zmarł.

Opublikowano
10 godzin temu, bratrolnika napisał:

Mam plan swojego neptuna 2.1m przerobić na wysuwany dyszel. Niby stal w kawałkach 3m jakos woze, ale do składu mam 700m, to się nawet nie rozpędzę za bardzo. Ale jakby chciał z drugiego tańszego przywieźć to trochę strachu żeby d*pą nie zaczęło majtac przy samochodzie, choć niby grat dużo waży 

Kiedys widzialem przedluzke do dyszla do wozenia łodzi, dosc ciekawie wyglądało. Jak znajde to Ci podrzuce link.

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v