Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał:

Jak sie zastosuje do tego co kilka stron wczesniej bylo pisane, to spali najmniej, ta moc przy jego maszynach to bedzie musiał szmata dolot zapychac co by obroty zdusic.

Tym to by mógł ciagac wszystkie maszyny od C360 na raz razem z tą C-360 :D

Opublikowano

Valtry i Steyery to w mojej opinii najładniejsze ciągniki. Jak kiedyś wygram w totka to sobie kupię najmocniejszego Steyra na rynku

Opublikowano
15 minut temu, jahooo napisał:

Tym to by mógł ciagac wszystkie maszyny od C360 na raz razem z tą C-360 :D

Z włączonym wstecznym biegiem w ursusie

6 minut temu, Uziu92 napisał:

piękna ta valtra , mam nadzieję że kiedyś u mnie taka zastąpi MFa

Tylko te dywaniki (Na ostatnim zdjęciu) słabo wyglądają...😋

Opublikowano

Noe wiem jak nowe valtry ale moja t170 to jak na swoj gabaryt moc wage itp to naprawde nie pali duzo. 

Dla przykladu przy wozeniu ququ na kiszonke wyszlo ok 7 do 8l na 1 godz pracy a 70% czasu to byl asfalt z gazem w podlodze, plug 4x40 obrotowy to wiekszego nie mialem z podwojnym walem cammbella to wychodzilo 14l/ha obojetnie czy piach czy glina, teraz przy uprawie bezrokowej plugiem dlutowym na 35 cm tez zamknela sie   w 16 litrach na 1 ha.

Opublikowano
3 minuty temu, Partyzant85 napisał:

Valtry i Steyery to w mojej opinii najładniejsze ciągniki. Jak kiedyś wygram w totka to sobie kupię najmocniejszego Steyra na rynku

Od czasu jak przestałem grać systematycznie powiększam stan posiadania i konta.😂

Ale ponoć żeby wygrać trzeba grać. 

A kiedyś mówili że ciężką pracą ludzie się bogacą. 

Wychodzi że to drugie bardziej się sprawdza i jest o tyle lepsze że woda sodowa do łba nie uderza. 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Mikruss napisał:

Noe wiem jak nowe valtry ale moja t170 to jak na swoj gabaryt moc wage itp to naprawde nie pali duzo. 

Dla przykladu przy wozeniu ququ na kiszonke wyszlo ok 7 do 8l na 1 godz pracy a 70% czasu to byl asfalt z gazem w podlodze, plug 4x40 obrotowy to wiekszego nie mialem z podwojnym walem cammbella to wychodzilo 14l/ha obojetnie czy piach czy glina, teraz przy uprawie bezrokowej plugiem dlutowym na 35 cm tez zamknela sie   w 16 litrach na 1 ha.

No patrz a ja rozmawiałem z kierowco co woził kuke u mnie to twierdził że mu wpierdziela t170  30 litry... Kurla jakie to rozbieznosci.... Wiec pisz te bajki a zara będzie Ci produkował i będziesz spuszczał a nie dolewał 😋

Edytowane przez ogarek
Opublikowano

Z gazem w podłodze na pusto jadąc mój McCormick f80 perkins 4400 do 8 się zbliży. Case jx70 też gorszy nie będzie.

Opublikowano (edytowane)

chlopie a po co mialbym klamac. 

30 litrow spali mi na godzine w plugu dlutowym z silnikiem obciazonym na 110 % robiac ok 2ha na 1 godzine. 

No chyba ze mial przyczepe ze 40 m3 ale w tedy to i tak cos za duzo.....

No i jeszcze kwestia ktory model czy na vp30 czy na common railu bo tu sa znaczne roznice w spalaniu 

I jaka skrzynia biego. U mnie 40 kmh jest przy 1800 obr i odcina zaplon

@Agrest stary ferdek 390 na perkinsie z tlokami 101 palil z rozrzutnikiem 18m3 przy zworzeniu do 5 litrow na 1 godz mierzone kilka razy a ladowarka manitou z perkinsem 4400 litra to wpierd.... przy zwozeniu slomy 3 razy tyle jak dobrze podlodze ma but

Edytowane przez Mikruss
Opublikowano
6 minut temu, ogarek napisał:

Czleku pisz że te bajki dzieciom....

chlopie po co mialbym kłamać. Ty mi nie dasz ja Ci nie wezme.....

Pisze  jak jest i to mierzone kilkukrotnie. To jeszcze na dobitke uprawa scierniska talerzowką 3m wyszlo 4litry na 1 ha przy predkosci 15 km/h glebokosci pracy 6 cm i obr silnuka ok 1200 a w tej samej talerzowce ta sama predkosc valtra 6350 ktora też  mam spalila wiecej bo jednak miala duze wyzsze obroty aby gnac z taka predkoscia.

Tak samo w orce z tym samym plugiem valtra 6350 chlala 20 litrow na 1 ha i ledwo dawala rade na glinie bo mocy brakowalo jak doczepilem cambella

Opublikowano
24 minuty temu, Agrest napisał:

Ale ponoć żeby wygrać trzeba grać. 

Totka to ze 2 lata temu ostatniego puściłem na chybiłtrafił

Raz na miesiąc się zdrapkę za dychę kupi ale przeważnie tyle się zdrapie co się zapłaciło :D

Opublikowano

Widzisz.... Jak się rozmawia w realu z człowiekiem który widzi że nie jeden ciągnik na podwórku stoi to i rozmowa inna....nie wiem po co ściemniasz i mam to gdzieś... 

4 minuty temu, Mikruss napisał:

chlopie po co mialbym kłamać. Ty mi nie dasz ja Ci nie wezme.....

Pisze  jak jest i to mierzone kilkukrotnie. To jeszcze na dobitke uprawa scierniska talerzowką 3m wyszlo 4litry na 1 ha przy predkosci 15 km/h glebokosci pracy 6 cm i obr silnuka ok 1200 a w tej samej talerzowce ta sama predkosc valtra 6350 ktora też  mam spalila wiecej bo jednak miala duze wyzsze obroty aby gnac z taka predkoscia.

Tak samo w orce z tym samym plugiem valtra 6350 chlala 20 litrow na 1 ha i ledwo dawala rade na glinie bo mocy brakowalo jak doczepilem cambella

Opublikowano
Dnia 17.10.2020 o 21:40, Mikruss napisał:

chlopie a po co mialbym klamac. 

30 litrow spali mi na godzine w plugu dlutowym z silnikiem obciazonym na 110 % robiac ok 2ha na 1 godzine. 

No chyba ze mial przyczepe ze 40 m3 ale w tedy to i tak cos za duzo.....

No i jeszcze kwestia ktory model czy na vp30 czy na common railu bo tu sa znaczne roznice w spalaniu 

I jaka skrzynia biego. U mnie 40 kmh jest przy 1800 obr i odcina zaplon

@Agrest stary ferdek 390 na perkinsie z tlokami 101 palil z rozrzutnikiem 18m3 przy zworzeniu do 5 litrow na 1 godz mierzone kilka razy a ladowarka manitou z perkinsem 4400 litra to wpierd.... przy zwozeniu slomy 3 razy tyle jak dobrze podlodze ma but

Ładowarki mała palą jak mają lekko 👍 mam w ładowarce  silnik Perkinsa 4cyl turbo i przy rozgarnianiu i ubijaniu qq przez dzień spali lekko 80l 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v