Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, mf362 napisał:

Niby ta wiertarka ma 1700w w co nie chce mi się wierzyć

Starą makietę z 89r mam 750w i wydaje się że ma lepsze przełożenie/siłę wiercić czy mieszać mieszadłem

Ile? 1,7kW? To za betoniarkę może robić

Opublikowano
4 minuty temu, mf362 napisał:

Starą makietę z 89r mam 750w i wydaje się że ma lepsze przełożenie/siłę wiercić czy mieszać mieszadłem

Do mieszania najlepsza stara aluminiowa celma. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

7 minut temu, 6465 napisał:

Do mieszania najlepsza stara aluminiowa celma. 

Zależy jakie kto ma mieszadelko, ja mam takie samorobione, to wiertarka bez sprzęgła nie ma co podchodzić, rynce chce pourywac

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano

Również jest u mnie wiertarka, Made in DDR, ojczulek kupił w latach 80, SMALCALDA się nazywa, pomarańczową obudowę ma. Maszyna nie do zdarcia

Opublikowano
29 minut temu, bratrolnika napisał:

W felgach od transita otwornicą 20mm zwykłą makitą wiercilem, 10 dziur, przeżyła  

U mnie sprzęgło się poddawało przy wiertle 10/12mm w makicie z racji wieku , dopiero sprawnie poszło mieszadłem (wolne obroty) wiertło 16mm tyle że felgi od traktora Zetora gwiazdka grubsza trochę niż c360 

Opublikowano
3 minuty temu, zycietoniejebajka1 napisał:

Sprawdz czy to napewno bo samo, bo kraft dele jako tako pojawiło się na rynku jakieś 4-5 lat temu. 

Chyba więcej, sprężarke kraft dele mam już z 6-7 lat jak dobrze pamiętam. Ale chyba dobrze pamietam bo w tym samym roku co bizon była kupiona.

Opublikowano

Kiedyś kupiłam małą myjkę GUDE na giełdzie - wielkości małego odkurzacza , nowa z niemiec, służyła mi z 10lat i z mojej winy wyłamał się króciec z obudowy pompy i złom. Rozebrałem ją - silnik nie wiele mniejszy jak od frani, aluminiowy, pompa też, nie to co dzisiejsze budżetówki  - myjka wielkości ruskiego telewizora kolorowego a silnik jak w suszarce do włosów, chyba do przemytu stworzone bo upchnie w niej jeszcze kilka kartonów fajek 

Opublikowano
1 godzinę temu, mf362 napisał:

bo ona nie ma 1700W a miałaby gdyby coś tam, coś tam ,już nie pamiętam co bo czytałem w opisie czegoś na Allegro.Krótko mówiąc miałaby jakby ciotka miała wąsy

Opublikowano
szymon09875 napisał:

1 godzinę temu, MF675ursus napisał:

Używany tylko do transportu z przyczepami, a zaczepu ani jednego. Ech "przedsiębiorcy"...

Belke moze mial :D

A haki nie były używane i tak zerdzewiały że nie szło ruszyć więc odciął i wspawał nowe żeby przyszły właściciel mógł od razu ruszyć w pole...

• Haha 2
Opublikowano
23 minuty temu, danielursus3p napisał:

Chyba więcej, sprężarke kraft dele mam już z 6-7 lat jak dobrze pamiętam. Ale chyba dobrze pamietam bo w tym samym roku co bizon była kupiona.

Wg informacji z sieci firma powstała w 97, jako Diwa czy jakoś tak, początkowo produkowali głównie kompresory. Patrząc na forum elektroda, główne zapytania o K&D pojawiły się na przełomie 2013/14 roku, tyle można wyczytać. 

Opublikowano
Rolnik200598 napisał:

Również jest u mnie wiertarka, Made in DDR, ojczulek kupił w latach 80, SMALCALDA się nazywa, pomarańczową obudowę ma. Maszyna nie do zdarcia

mam chyba to samo. wygląda jak Stara celma uchwyt na 16 wiertło. U mnie puszczają nakrętki w plastiku i się rozlazi . Raz wklejalem ale znowu wylazly.

Opublikowano
1 godzinę temu, jedrus2020 napisał:

ja mam taką wiertarke dwubiegowa DDR to czasmi boję się jej używać wierciłem nia otwory wietłem 28 to jak złapała to nadgarstki bolały

Rebir 2000W na morsa to jest siła...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v