Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, szczypka napisał:

Wszystko zależy jak będziesz uzytkował i ile ha na sezon ma przewalać. Ja mam tolmeta, mam 50 ha plus  usługi to  z 200 ha rocznie obskoczę i jestem zadowolony, bierz od razu piasty bezobsługowe bo z kalamitkami byś pierolca dostał przy smarowaniu.

Edytowane przez Rolnik_z_Podkarpacia
Opublikowano
16 minut temu, eMJot87 napisał:

jakie okolice Mazowsza? cena?

okolice ostrołęki, brakuje kilku zębów i ogólnie to musiałbym to zapiąć zobaczyć w jakim stanie bo senior tym grabił. go puszczaliśmy od miedz i rowów a ja siódemką latałem, to później mi tylko wałki na koncach poprawiał. Z 1500 bym chciał, tylko tak jak mówię kilka zębów brak i do solidnego mycia bo mchem oblazłą :D

Opublikowano
soltys48 napisał:

6 godzin temu, szczypka napisał:

piasty bezobsługowe wytrzymały już ok 400ha i żadnej ingerencji-uprawa pożniwna i po orce pół na pół

ja mam bezobsługowe w brodnicy to porażka wszystkie łożyska poleciały.....

Opublikowano
2 godziny temu, slawek74 napisał:

ja mam bezobsługowe w brodnicy to porażka wszystkie łożyska poleciały.....

11 godzin temu, soltys48 napisał:

piasty bezobsługowe wytrzymały już ok 400ha i żadnej ingerencji-uprawa pożniwna i po orce pół na pół

13 godzin temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

Wszystko zależy jak będziesz uzytkował i ile ha na sezon ma przewalać. Ja mam tolmeta, mam 50 ha plus  usługi to  z 200 ha rocznie obskoczę i jestem zadowolony, bierz od razu piasty bezobsługowe bo z kalamitkami byś pierolca dostał przy smarowaniu.

Trzeba jeszcze wiedzieć że takie łożyska klepie i składa kilka fabryk. Są lepsze i gorsze, także nie ma co do końca porównywać bo jednemu wytrzyma długo a innemu padną szybko. Mam kuzyna co pracuje w fabryce łożysk w Kraśniku i mówi że to jest tak składane że nie ma prawa się tam woda czy błoto dostać i ma długo wytrzymać. Znajomy jak kupował bronę Staltecha to wzioł na zwykłych łożyskach bo sam szybko takie wymieni, ja mam Tolmeta i narazie nie narzekam.

Opublikowano

Ja też mam na obsługowych, gdyby nie to że ktoś nie podokrecal nakrętek na piastach, do dzisiaj bym tylko Smar ładował, a tak musiałem jedna piastę i łożysko  wymienić bo zmieliło. No i odkręcać wszystkie talerze żeby resztę łożysk dociągnąć..

Narazie spokój. 

Opublikowano
2 godziny temu, Pomorzanin1222 napisał:

Nie ma ktoś zgrabiarki karuzelowej na pasek do 300-400 zł nawet kilka sztuk

Tyle klientów masz na te pchełki

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, jedrus2020 napisał:

czy kabinę od Fergusona 255 są radę podpasowac do 60 czy gra nie warta świeczki?Da da radę

Da radę.

Widziałem kilka takich c360 mocowania może trochę przerobić

Edytowane przez mf362
Opublikowano
10 godzin temu, Pomorzanin1222 napisał:

Nie ma ktoś zgrabiarki karuzelowej na pasek do 300-400 zł nawet kilka sztuk

jutro możesz być

8 godzin temu, jedrus2020 napisał:

czy kabinę od Fergusona 255 są radę podpasowac do 60 czy gra nie warta świeczki?

da

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v