Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, Uziu92 napisał:

wszystko :D

starsi mają taką mentalność, ze tylko ursus i zetor. Nie przekonasz.

Czasem ta mentalność ma racje, u nas na wsi ojciec namawiał syna żeby kupił zetora 10540, ale syn sie nie zgodził i kupiła case 5140, sprzęt piękny jak nówka, do momentu pierwszej orki, ciągnik nie ma siły pociągnąć płuów 5x35 zagonowych, orka wygląda jak redlenie 2-3 km/h, nie wiem czy tarczki się może slizgają, czy silnik klapa, ale w takim sprzęcie naprawa na pewno nie będzie mała plus u nas w promieniu 30 km nie ma dobrego speca od zachodnich ciągników... Musiał c360 przeprosić i orać 3 zagonowymi ...

Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, Ursus932 napisał:

Ale chłop ma jeszcze siłę i chęci do pomocy to rwie się do roboty , tylko nie chce słyszeć o jeździ "skąplikowanym" ciągnikiem 

To przeca wszystkich ursusow nie sprzedajesz, będzie miał czym jeździć, nie nowym, to starym

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

nie było co się psuć

czy to Ty zwracałeś mi uwagę na interpunkcję ? Nie myślałeś nigdy o swojej składni ? 🤔

Opublikowano
Uziu92 napisał:

może kosztowac krocie, a może być jakaś pierdoła za parę zł.

często jest tak, że naprawa (w domyśle część) kosztuje grosze, ale dobranie się do niej rujnuje budżet jeśli mechanik liczy od godziny. wiem po swoim landku jak mi się rewers zacial. tydzień zajęło nam rozłożenie na części i złożenie aby wymienić część za 6zł.

plus taki, że na mechanika wydałem chyba tylko 200zł, bo w większości robiłem ja.

Opublikowano (edytowane)

Dziękuję za wyczerpująca odpowiedź . Jest dla mnie w pełni satysfakcjonująca . 9_9

A co do PW , to mama mi zabroniła pisać z nieznajomymi . :ph34r:

Edytowane przez Gość
Opublikowano

3 minuty temu, Bananek napisał:

często jest tak, że naprawa (w domyśle część) kosztuje grosze, ale dobranie się do niej rujnuje budżet jeśli mechanik liczy od godziny. wiem po swoim landku jak mi się rewers zacial. tydzień zajęło nam rozłożenie na części i złożenie aby wymienić część za 6zł.

plus taki, że na mechanika wydałem chyba tylko 200zł, bo w większości robiłem ja.

też i tak się czasem zdarza.

Opublikowano
29 minut temu, hubertb napisał:

Panowie kupuje się ciągnik to kupuję się dwie lektury: user manual do poduszki i service manual w razie W.

albo sciąga z internetu, teraz prawie wszystko jest.

Opublikowano

jak ktoś przeczyta instrukcję i będzie się do niej stosował to i serwisówka nie będzie raczej potrzebna :D

Trupa to z każdej marki można kupić, czy to zachodniego, czy polskiego czy ruskiego.

• Like 1
Opublikowano

Oczywiście że tak! Ile tu tematów o "prostym" ursusie "do czego ta dźwignia" .... Nie mówiąc już o utrzymywaniu obrotów wyższych niż 1200 dla wzmacniacza i womu. 

Co do trupów to raczej trzeba przybrać prostą taktykę nie jeździmy po "okazję". Handlarz/chłop jak ma coś dobrego to ceni nie mniej niż za cnotę córki. 

Opublikowano
2 godziny temu, Ursus932 napisał:

Ale chłop ma jeszcze siłę i chęci do pomocy to rwie się do roboty , tylko nie chce słyszeć o jeździ "skąplikowanym" ciągnikiem 

To kup mu 30tke 👍 dłużej będzie robić jedną pracę co minie więcej czasu zanim będzie się rwał do innej 

Opublikowano

A ja bym już odpuścił temat traktora dla kolegi. I tak żaden mu nie pasuje, koniec końców nie kupi żadnego, albo kupi starego zetora za 60k, więc raczej na marne Wasze sugestie i starania.

• Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, Bananek napisał:

Z dwojga złego to i tak miałeś dobrze , mi wypchało oring za 60 groszy na magistrali olejowej i musiałem robić szlif na wale 

Opublikowano

Może tu zapytam . gdzie się zgłosić żeby wyjeli opiłek z oka A dokładnie z górnej powieki ,najlepiej ogólny i da mi skierowanie do okulisty ? Prywatnie ile za to weźmie??

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v