Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeszcze ze trzy lata temu stała w stodole cała warmianka,odkąd nieużywana to postawili i tak stała pod dachem. Teść sprzedał dla złomiarzy za 500zl,deski zostały. Ja lubelskie to akurat by było idealnie dla @blondynek2004. Ale to chyba tak już jest że wszystkim, jak czegoś się potrzebuje to nie ma albo za daleko, a jak już się kupi to okazuje się że na olx już wystawiają. Kompletna dmuchawa jeszcze jest też pod dachem,ale w różnych miejscach rury, ciekawe czy teść by chciał to sprzedać.

A odnośnie kosiarki to łąki w 3 kawałkach,dwie wąskie a długie,jedna szeroka. Dziki trochę ryją. Nie kosimy wszystkiego na raz tylko "na raty" aby wszystko schło w miarę równo. No ale jak teść pojedzie rano kosić np o 7 to wąskie 1,5ha kosi do 10,więc długo strasznie

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, blondynek2004 napisał:

Nie ma ktoś czasem na sprzedasz starej maszyny warmianki?? Albo wie o takiej do sprzedania nie za miliony. Im bliżej tym lepiej.

Ja mam , tylko cepy wykręcone,  okolice Siemiatycz 

Edytowane przez Marecki2922
Opublikowano
20 minut temu, matisz napisał:

Pomagał na budowie a łyżka w gnoju  upierdzielona....

Może dostawiał oborę do starej to przy okazji gnój wypychał w wolnych chwilach 😀

https://www.tygodnik-rolniczy.pl/articles/aktualnosci_/mlody-rolnik-bohaterem-wpadl-ciagnikiem-do-rowu-ale-uratowal-zycie-50-latka/

U rodziców na wsi też kiedyś była sytuacja że facet leżał na drodze praktycznie koło domu i nie dał rady dojść,taki % i się położył. A że droga nieoświetlona i drzewa na poboczu to ojciec go ledwo zobaczył. Ale szczęśliwie się skończyło bo ojciec go do domu zaprowadził

Opublikowano

Też miałem kiedyś taki przypadek, jadę wieczorem, deszcz pada, widoczność kijowa,  nagle patrzę a tu na drogę z rowu tylko nogi wystają, ledwie ominalem bo gość by miał po nogach... wyszedłem z auta poszedłem zobaczyć co to za gość, a tu prawie że sąsiad co mieszka dwa domu dalej i lubi sb drinkowac nie doszedł. Wystrzelalem po pysku, coś zamamrotal wsadzilem do auta i zawiozłem pod dom.... Na drugi dzien tylko pranie fotela miałem bo w kretowisku leżał....

Opublikowano

Z bratem kiedyś sąsiada przy -25 mrozu znaleźlismy w śniegu po sylwestrze . Odprowadziliśmy do domu. A na drugi dzień pretensje, że ukradliśmy mu portfel. Portfel ludzie znaleźli w drodze do koscioła na drugi dzień w śniegu po drodze, cały i z zawartością. A słowa przepraszam nie usłyszałem do dziś. Teraz jak widzę pijaka po drodze, to co najwyżej zadzwonię po Policję żeby się z nim szarpali.

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Belaruss820 napisał:

odnośnie kosiarki to łąki w 3 kawałkach,dwie wąskie a długie,jedna szeroka. Dziki trochę ryją. Nie kosimy wszystkiego na raz tylko "na raty" aby wszystko schło w miarę równo. No ale jak teść pojedzie rano kosić np o 7 to wąskie 1,5ha kosi do 10,więc długo strasznie

ile? do 10 rano czy wieczorem? jak wieczorem to chyba 1ką jeździ albo na polowych, ja normalnie 3ką jeżdżę i ładnie tnie oczywiście wymiana noży co 2-3ha na mokrych i 1-1,5 na suchych łąkach na balmety od samaszki . i w 2 godziny 1,5 ha ogarnie i jak wąskie to długie czyli mniej nawrotów 

1 godzinę temu, Fifarifa napisał:

ta deska liczników z jednej stron masz wszystko ale mógł to zrobić lepiej  bo zasłania przód 

Opublikowano
1 godzinę temu, blondynek2004 napisał:

@soltys48 a czego to ty nie masz za stodołą 😆. A tak zapytam cała kompletna? Czy już po jakimś demontażu.

@Marecki2922 zobaczymy co @danielhaker znajdzie ale będę miał na uwadze.

To nie u mnie za stodoła tylko u znajomego w stodole

8 minut temu, sumek666 napisał:

Wiesz, że ja oferuje tyle za sprzęty po 2005 roku 😎

Ile to wazy plus minus? 

Dziadu paskudny a swoje jak cenisz? 

Proponowałem drożej niż Twój cennik i co?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v