Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, Mikruss napisał:

Dobrego prawnika i sprawe mu taka pociagnie ze handlarzynie sie odechce. Wasy ukryte itp a zapis w umowie ze zna stan techniczny mozna sobie w buty wsadzic tak samo jak pisemko co dostal od handlarzyka.

Jak podpiszesz że stan techniczny jest ci znany to możesz go cmoknąć.   :P wady ukryte to najwyżej zaniżony licznik, lub jakieś wady prawne możesz wygrać, typu samochód z kradzieży, bezwypadkowa historia itp. reszta  że coś się zepsuło w starym gruchocie, to chyba tylko w ocenie prawnika że jest do wygrania.   :D

Edytowane przez Sean
Opublikowano
14 godzin temu, bratrolnika napisał:

Kocierzew Południowy, praktycznie na przeciwko urzędu gminy, cmentarza, numeru niestety nie posiadam, ale może kolega @6465 pomoże-nie masz numeru do Waldka?

Moja praktycznie sąsiednia wioska kiedyś...

Waldi ma tam trochę sprzętu ale przyczepki do zwierząt nie widuję. A przejeżdżam kilka razy dziennie.  

Ktoś tu szukał wał pakera, jak by coś to jest do sprzedania. 

Opublikowano
19 godzin temu, kolo11 napisał:

IMT nie MF

15 godzin temu, robert812 napisał:

https://www.olx.pl/oferta/przyczepa-do-przewozu-koni-CID5-IDD4LCY.html#cba21c1e2c
Szukam czegoś do przewozu bydła. Co sądzicie o tym?

Jak szukasz do bydła to szukaj z niższym dachem , lepiej wozić. Z jakim DMC szukasz?

10 godzin temu, jacek3773 napisał:

Ktoś go łyknie ,choćby o sam napęd

i do srania komu ten napęd? jak jego nigdzie poza imt nie założy

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, 6465 napisał:

Ktoś tu szukał wał pakera, jak by coś to jest do sprzedania. 

No to chyba ja 🤔 coś więcej?

32 minuty temu, Agrest napisał:

To chyba @PRIMO szukał packera 

Dzięki. 

Edytowane przez PRIMO
Opublikowano
53 minuty temu, soltys48 napisał:

IMT nie MF

Jak szukasz do bydła to szukaj z niższym dachem , lepiej wozić. Z jakim DMC szukasz?

i do srania komu ten napęd? jak jego nigdzie poza imt nie założy

Na ytb do c360 założył 1.5bara.. czy jakos tak nazwa użytkownika , od imt 

Opublikowano
35 minut temu, Pawelek998 napisał:

Panowie jaki rozsiewacz nawozów używany amazone, rauch czy kuhn?

Raucha lub kuhna amazone lubi rdza a te nowsze modele to malowane farbami wodnymi ekologicznymi.

49 minut temu, stempos1980 napisał:

Śmierdzi handlarzem , jakies 35km Ode mnie konskie a ciagnik na łódzkich numerach , pali jedzi skręca czyli stan do remontu 

Opublikowano
1 godzinę temu, Sean napisał:

Jak podpiszesz że stan techniczny jest ci znany to możesz go cmoknąć.   :P wady ukryte to najwyżej zaniżony licznik, lub jakieś wady prawne możesz wygrać, typu samochód z kradzieży, bezwypadkowa historia itp. reszta  że coś się zepsuło w starym gruchocie, to chyba tylko w ocenie prawnika że jest do wygrania.   :D

Sam zapis że w stan techniczny jest znany i podpisanie tego nic nie wnosi. handlarz, jeśli ma działalność odpowiada za wszystkie wady ukryte. Ma obowiązek naprawić lub jeśli się nie da to wymienić na inny egzemplarz lub zwrócić pieniądze. Wszystko w rękach kupującego jak podejdzie do sprawy, czy oleje czy będzie dochodził swoich praw.

Opublikowano
32 minuty temu, mf362 napisał:

Śmierdzi handlarzem , jakies 35km Ode mnie konskie a ciagnik na łódzkich numerach , pali jedzi skręca czyli stan do remontu 

Sam fakt że faktura VAT marża wystarczy żeby to stwierdzić że handlarz

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, rafal3939 napisał:

Sam zapis że w stan techniczny jest znany i podpisanie tego nic nie wnosi. handlarz, jeśli ma działalność odpowiada za wszystkie wady ukryte. Ma obowiązek naprawić lub jeśli się nie da to wymienić na inny egzemplarz lub zwrócić pieniądze. Wszystko w rękach kupującego jak podejdzie do sprawy, czy oleje czy będzie dochodził swoich praw.

O jakiej wadzie mówisz, bo nie można  korzystać z rękojmi za to, że w pojeździe jest zużyta dana część eksploatacyjna, która ma prawo się zużyć przy określonym wieku lub przebiegu pojazdu.

Opublikowano (edytowane)

W dzisiejszych czasach i nagonce na oszustwa przy sprzedaży , każdy Sąd uzna roszczenia kupującego ,tylko czas,lecz przy tej kasie to proste :

1)Pismo do sprzedajacego , czego rządamy w zwiazku z zakupem złomu

2)Opinia Rzeczoznawcy Sądowego o zaistniałej awarii ( kiedy powstała, czy mogła wystapić przy danym przebiegu itd)

3) Złożenie pozwu sądowego ,gdzie domagamy się zwrotu poniesionych kosztów wraz z odsetkami , jak również poniesionych strat spowodowanych oszustwem .   Znam przypadki ,gdzie komisy po trzech latach płaciły rekompensaty , a moja znajoma sprzedała auto za dziewięć tysi a za naprawę nowej właścicielce oddała 5 koła.

Sam odzyskałem 1/3 ceny za auto ,gdy odczytałem ,że handlarz licznik cofnął 170tys. km i to bez sądu na zasadzie ugody.

Dlatego teraz bezpieczniej jest kupować od handlarzy ,bo to na Nich ciąży obowiązek zapoznania kupujacego z faktycznym stanem sprzedawanej rzeczy'

W Niemczech cała sprawa trwa trzy tygodnie ,u Nas trzy lata.

Edytowane przez mzk
Opublikowano
mzk napisał:

W dzisiejszych czasach i nagonce na oszustwa przy sprzedaży , każdy Sąd uzna roszczenia kupującego ,tylko czas,lecz przy tej kasie to proste : 1)Pismo do sprzedajacego , czego rządamy w zwiazku z zakupem złomu 2)Opinia Rzeczoznawcy Sądowego o zaistniałej awarii ( kiedy powstała, czy mogła wystapić przy danym przebiegu itd) 3) Złożenie pozwu sądowego ,gdzie domagamy się zwrotu poniesionych kosztów wraz z odsetkami , jak również poniesionych strat spowodowanych oszustwem .   Znam przypadki ,gdzie komisy po trzech latach płaciły rekompensaty , a moja znajoma sprzedała auto za dziewięć tysi a za naprawę nowej właścicielce oddała 5 koła.     Sam odzyskałem 1/3 ceny za auto ,gdy odczytałem ,że handlarz licznik cofnął 170tys. km i to bez sądu na zasadzie ugody. Ale z tego co się orientuje to ma czas wyjaśnienia sprawy np auto jest wstawiane na policyjny parking bo żadna że strona nie może to użytkować aż do momentu zakończenia sprawy. Więc to też noenjest takie dobre.

https://www.olx.pl/oferta/fendt-108lsa-CID757-IDDbM8J.html. trochę Stary Ale zawsze to fendt.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v