Skocz do zawartości

"Rolnicy. Podlasie" i inne programy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, TheraRolnik napisał:

i już zawsze będzie stekiem 🤣

Potem będzie nawozem... 

1 minutę temu, Krzysztof81 napisał:

Nawet Namysłów jak przejął go Żywiec zmienił się w siki.

Bo największe grono odbiorców takie lubi. 

Opublikowano

Zaraz będzie propagandowy film jaki to Bill Gates jest dobry i chce wykarmić Afryke 🤢🤮 Tylko zapomnielio jednym. Im nie chce się pracować 🤷 Oni chcą do Niemiec na socjal.

Przed chwilą, soltys48 napisał:

jo jo to z rodzinnych stron @Paulina1985

Kujawsko Pomorskie. Bydgoszcz i okolice.

Opublikowano

W Afryce głodu już prawie nie ma. Był, ale spowodowany przedłużającymi się konfliktami.

5 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Zaraz będzie propagandowy film jaki to Bill Gates jest dobry i chce wykarmić Afryke 🤢🤮 Tylko zapomnielio jednym. Im nie chce się pracować 🤷 Oni chcą do Niemiec na socjal.

Opublikowano
Krzysztof81 napisał:

7 minut temu, Bercik92 napisał:

Czyli jak? 

Po łomżyńsku. Przeciąga taaaak. Podobnie do podlaskiego śpiewania ale bardziej długoooo.😉

Może po kurpiowsku? Bo np Nowogród to już są kurpie

Opublikowano

Jest. Uwierz mi. Tam jest syf kiła mogiła. Byłem tam 15 lat temu. Wystarczy odejść troche z turystycznych szlaków.

2 minuty temu, Bercik92 napisał:

Może po kurpiowsku? Bo np Nowogród to już są kurpie

Łomża na 100% 😀 Suwałki podobnie.

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, Karol6130 napisał:

Już chyba czas i pora żeby to w końcu zdjęli z anteny. 

Ani to śmieszne, ani ciekawe, tylko coraz bardziej żałosne 

No jak nie ciekawe patrz ilu ogląda i dyskutuje.

24 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Według jednego forumowego dzbana susza była to mogli kraść. Zaraz napisze że drogie to mogli by  komuś zaje....🤦‍♂️

Dziwne masz wartości skoro u ciebie susza dozwala złodziejstwo to cóż można powiedzieć. Dzbanem tu jesteś nie od dziś. Fajnie, że się po imieniu nazwałeś.  Bo tu nikt inny nie pisał, że jak susza była to mogli kraść. Sam pisałem, że na to nie ma usprawiedliwienia i należy to potępiać.

Ci mówię skończysz torlu jak @Pafnucy. Styki się przepalą od tej nienawiści i pogardy.

21 minut temu, slawek74 napisał:

a kto to tak chrzani 🤔

Ten powyżej. Bo tu nikt inny nie pisał, że mogli kraść bo susza była. Sam pisałem, że to nie ma usprawiedliwienia i należy to piętnować.

PS jeśli chodzi  Monikę z Pokaniewa bo nie oglądałem odcinka. To ona z Siemiatycz.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
20 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Kolege miałem stamtąd. Ona jak zaczynała studia to ja byłem na 5 roku. Z twarzy kojarze.

serio? ja nikogo nie kojarzę poza swoim rokiem i to też nie całym 🤦‍♀️ Mało komunikatywna jestem, to pewnie dlatego. Ale zyskuję przy bliższym poznaniu !!!!👋 🤣

Opublikowano

@TheraRolnik jo jo, na pewno. Nawet ostatnio uslyszałam, ze jestem taka "wsiowa" 🤣 to chyba komplement? sama nie wiem. 

Znowu mnie ominal odcinek. Lipa. 

Ale widzialm ten filmik co ktoś.tu wstawial jam.pokaniewiaki mieli gosci  - andrzeja i gienka. Fajna bryka do przewożenia cielaczków, pomyslowa.

Opublikowano
1 minutę temu, Leszy napisał:

@TheraRolnik jakbyście razem paszowóz z szuwarowego siana krowom kręcili, to by pewnie można było to do programu wziąć. ;) 

Dobrze idzie coooo ? 

Joooooo ! 

🤣🤣🤣

1 minutę temu, Paulina1985 napisał:

@TheraRolnik jo jo, na pewno. Nawet ostatnio uslyszałam, ze jestem taka "wsiowa" 🤣 to chyba komplement? sama nie wiem. 

Znowu mnie ominal odcinek. Lipa. 

Ale widzialm ten filmik co ktoś.tu wstawial jam.pokaniewiaki mieli gosci  - andrzeja i gienka. Fajna bryka do przewożenia cielaczków, pomyslowa.

Jooo 😁

Opublikowano
48 minut temu, Paulina1985 napisał:

🤣🤣🤣🤣🤣🤣 no jooooo🤦‍♀️ 

Tego się nie da usunąć z pamięci 😅 jak ni jak jo 🤷‍♀️🤷‍♀️

Joooo to przecież Kaszuby i Bory Tucholskie. 

Opublikowano
1 godzinę temu, TheraRolnik napisał:

A kto na wiosce "poprawną polszczyzną" godo 🤔 

na przyklad my krakowiacy zachodni- na naszej gwarze jest oparty literacki jezyk polski.

1 godzinę temu, Bercik92 napisał:

Lepiej że scyzorykiem niż maczetą po Krakowie 🤭

co ty wiesz o karczownikach..

wasze gwary wschodnie smiesza mnie nieodmiennie- do nas nazjezdzalo sie ludzi praktycznie z calej polski i mimo dziesiatek lat akcent zostaje- jeden z filipowa,drugi z moniek ,trzeci z lubartowa.. kazdy znajomek inaczej mowi

Opublikowano
radekz200 napisał:

Byłeś na majowce ? 😂

Nie bo nie było ciekawych zespołów... Np. zenka... 😏 🤭

jacus napisał:

1 godzinę temu, Bercik92 napisał: Lepiej że scyzorykiem niż maczetą po Krakowie 🤭 co ty wiesz o karczownikach.. wasze gwary wschodnie smiesza mnie nieodmiennie- do nas nazjezdzalo sie ludzi praktycznie z calej polski i mimo dziesiatek lat akcent zostaje- jeden z filipowa,drugi z moniek ,trzeci z lubartowa.. kazdy znajomek inaczej mowi

Ja to znajduje się na historycznym północnym Mazowszu może bardziej okolice Białegostoku mówią "po podlasku"