Skocz do zawartości

"Rolnicy. Podlasie" i inne programy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, dsbh napisał:

@hubertuss

Weź przeczytaj jeszcze raz co napisałem, tylko tak powoli abyś zrozumiał, bo chyba czytałeś tylko nie dokładnie albo masz problem z rozumieniem tekstu pisanego. I w którym miejscu w przedostatnim moim poście pisałem coś o Kołodziejczaku ?

Ale po co mi jakieś wywody czytać o talerzówce i innych pierdołach? Napisałeś, że ludzie zostali nabici w butelkę. Więc zadałem proste pytanie, przez kogo i kto został nabity? Umiesz odpowiedzieć czy tylko umiesz pomawiać?

1 godzinę temu, masa24 napisał:

Kołodziejczyk jest liderem agro unnii. Piszesz o tej agro unni co druge zdanie. A ja ci wyraźnie napisałem, że Kołodziejczyk szef agro unnii kilka razy podkreślał, że to dało 1300 osób a nie agro unia. Pisałem ci też,że kilka innych partii mogło ubiedz Kłodziejczyka. Bo to nie agro unia wymyśliłą tę zbiórke. Oni się do tego podłączyli i na koniec coś tam pomogli.

Ale ubiedz w czym ?  W zorganizowaniu  zbiorki na nieroba??  to tym sie powinny partie zajmowac??? 

Nie rozumiesz tak prostej rzeczy? Wytykacie AU, że się do tej zbiórki dołączyła, czy tam, że jej naklejki są na prasie. A ja wam krótko pisze, że każda partia mogła by być na jej miejscu i zaofiarować pomoc. Proste jak cep a ty nie rozumiesz. Nie pisze nigdzie, że tym się powinny zajmować partie. Ale jeśli jakaś chce może to zrobić. Nie dawać pieniądze, nie organizować zbiórkę bo nigdzie nie napisałem, że AU organizowała. Ale np pomóc ogarnąć to logistycznie czy tam nie wiem co jeszcze AU przy tym robiła. A przy okazji się zareklamować.

Psl już dawno się od rolników odciął. A pis nie pokaże się w tamtych stornach po tym co miejscowym zrobili w BIelleku. Więc skorzystała AU. Zresztą pisowi tez nie do końca z rolnikiem po drodze. Czego przykładem była słynna 5 dla zwierząt i inne głupoty tej partii. Więc możecie się z tego AU i Kołodziejczyka śmiać. A ja choć ich nie popieram wiem, że za jedną czy dwie kadencje będą w sejmie.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Ale po co mi jakieś wywody czytać o talerzówce i innych pierdołach? Napisałeś, że ludzie zostali nabici w butelkę. Więc zadałem proste pytanie, przez kogo i kto został nabity? Umiesz odpowiedzieć czy tylko umiesz pomawiać?

Nie rozumiesz tak prostej rzeczy? Wytykacie AU, że się do tej zbiórki dołączyła, czy tam, że jej naklejki są na prasie. A ja wam krótko pisze, że każda partia mogła by być na jej miejscu i zaofiarować pomoc. Proste jak cep a ty nie rozumiesz. Nie pisze nigdzie, że tym się powinny zajmować partie. Ale jeśli jakaś chce może to zrobić. Nie dawać pieniądze, nie organizować zbiórkę bo nigdzie nie napisałem, że AU organizowała. Ale np pomóc ogarnąć to logistycznie czy tam nie wiem co jeszcze AU przy tym robiła. A przy okazji się zareklamować.

Psl już dawno się od rolników odciął. A pis nie pokaże się w tamtych stornach po tym co miejscowym zrobili w BIelleku. Więc skorzystała AU. Zresztą pisowi tez nie do końca z rolnikiem po drodze. Czego przykładem była słynna 5 dla zwierząt i inne głupoty tej partii. Więc możecie się z tego AU i Kołodziejczyka śmiać. A ja choć ich nie popieram wiem, że za jedną czy dwie kadencje będą w sejmie.

Muszę przyznać, że bardzo ciężko się z Tobą prowadzi rozmowy. Nie czytasz jednak dokładnie i albo nie rozumiesz co się pisze albo nie chcesz. Odpowiedzi udzieliłem już wcześniej, wystarczyło tylko przeczytać. Pogrubię abyś ponownie nie pytał o to samo.

2 godziny temu, dsbh napisał:

Kto nabił ludzi w butelkę ? Sam Andrzej. Kupił talerzówkę za 9 tys., padło tu stwierdzenie że za dopłaty. Problem w tym że za podobną kwotę chciał wyremontować ciągnik a później stwierdził że dopłaty to jego zysk, który przeznacza na paliwo i nawozy. Ma 50 ha ale nie bierze do wszystkich pól dopłat i musi dokładać. Ale gdyby się dało to wziął by więcej pól w dzierżawę, to znów w innym filmie się tak wypowiadał. No i ostatni hit, sam się nad tym zastanawiałem, skoro gospodarka nie przynosi dochodu, to skąd się tam wzięły dwa ciągniki, maszyny i prasa ? W ostatnim filmie to wyjaśnił, on to kupił po przejęciu gospodarstwa. Za co w takim razie ? Pomijam Eugeniusza który dwa razy odpowiedział tak samo na jedno pytanie przy odbiorze prasy. W kolejnym filmie zostały wycięte te odpowiedzi. Także Andrzej wcale nie jest taki niezaradny na jakiego się kreuje. Błoto- efekt specjalny, też o tym mówił w jednym z filmów, że krowy chodzą po podwórzu, stąd się bierze. Jeszcze raz, nie zazdroszczę mu tej prasy ale mogę wytykać błędy, których robi dosyć dużo i sam się gubi w tym co mówi.

Czytaj uważnie bo nie będę powtarzał. Skoro Andrzeja było stać na c-360 za ok. 10 tys. zł i ursusa 1014 za ok. 30 tys., to jest najniższa cena tych ciągników obecnie, prasę sipmę z-224 za ok.6 - 8 tys zł, to i stać by było na używaną rolującą za ok. 20 tys zł. Hektar prasowania kostką to jest ok. 150 zł za godzinę. Niech prasuje 40 ha po godzinie każdy, czyli za usługę zapłacił by ok. 6 tys zł rocznie. Policz sobie za ile lat zwróciła mu się Z-224, po odliczeniu paliwa czy części. Podobnie z rolującą by było. Jaśniej się nie da. Inaczej mówiąc, zamiast płacić za usługę, kupił prasę, która prędzej czy później się zwróciła. To nie jest 5 czy 10 ha o których pisałeś w RMG.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

@hubertuss zaznacz  proszę te wypowiedzi w których  ktoś  napisał że  nie lubi AGRO uni  dlatego  że  ta atakuje rząd  albo  dlatego że  jest wyborcą PiS 

Jesli tego nie znajdziesz to twoje teorie to insynuacje i pomówienia 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano

Andrzej to zwykły sknera. Szkoda mu pieniędzy wydawać. Do kieszeni sięga jak musi. Pamiętajmy że była jeszcze inna zrzutka na belarkę i uzbierano jakieś 6 tysi jak dobrze pamiętam. Tą zrzutkę założyła ta sama osoba co na olx wystawiała zboże od słynnego gospodarza z Plutycz. Ciekawe co się stało z tymi pieniorami bo za te pieniądze mogłyby zostać wydane na tura. Używany by styknął w tych pieniądzach chyba że nowy to by trzeba było dołożyć. Zastanawia mnie też fakt tych puszek. No chyba że ich zawartość została przeznaczona na bieżącą działalność gospodarstwa.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
8 godzin temu, Pigmei napisał:

To i ja bym się dorzucił,  na taki cel dam 100 i niech mu rosną,  Nawet siana bym ofiarował ze 30 rolek,ale pod warunkiem że osobiście je odbierze :)

Rysiek, nie daj się prosić :P

Ja dam 20 bel siana a po żniwach z 20 słomyTylko niech sam odbierze. Dorzuce jeszcze 10pln. Kto organizuje zrzurke dla Ryśka największego nygusa na AF?

Opublikowano
1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał:

Ja dam 20 bel siana a po żniwach z 20 słomyTylko niech sam odbierze. Dorzuce jeszcze 10pln. Kto organizuje zrzurke dla Ryśka największego nygusa na AF?

Kasę to ja mogę trzymać 🙂

Opublikowano
13 minut temu, dsbh napisał:

Jest i Bogdan.

musi nieźle ci Goście się odpłacają że tak ich spraszają? 🤔

Opublikowano
3 godziny temu, Łolek napisał:

@hubertuss zaznacz  proszę te wypowiedzi w których  ktoś  napisał że  nie lubi AGRO uni  dlatego  że  ta atakuje rząd  albo  dlatego że  jest wyborcą PiS 

Podobnie chciałem mu napisać , chyba @hubertuss nie widzi ilu tu przeciwników PiSu i tak samo wk***ia ich ta hucpa Agro unii za cudze pieniądze 🤷‍♂️.

Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, dsbh napisał:

Muszę przyznać, że bardzo ciężko się z Tobą prowadzi rozmowy. Nie czytasz jednak dokładnie i albo nie rozumiesz co się pisze albo nie chcesz. Odpowiedzi udzieliłem już wcześniej, wystarczyło tylko przeczytać. Pogrubię abyś ponownie nie pytał o to samo.

Czytaj uważnie bo nie będę powtarzał. Skoro Andrzeja było stać na c-360 za ok. 10 tys. zł i ursusa 1014 za ok. 30 tys., to jest najniższa cena tych ciągników obecnie, prasę sipmę z-224 za ok.6 - 8 tys zł, to i stać by było na używaną rolującą za ok. 20 tys zł. Hektar prasowania kostką to jest ok. 150 zł za godzinę. Niech prasuje 40 ha po godzinie każdy, czyli za usługę zapłacił by ok. 6 tys zł rocznie. Policz sobie za ile lat zwróciła mu się Z-224, po odliczeniu paliwa czy części. Podobnie z rolującą by było. Jaśniej się nie da. Inaczej mówiąc, zamiast płacić za usługę, kupił prasę, która prędzej czy później się zwróciła. To nie jest 5 czy 10 ha o których pisałeś w RMG.

Możesz sobie przyznawać co chcesz. Napisałeś odnośnie zbiórki, że ludzie zostali nabici w butelkę. Więc zadałem proste pytanie kto i kogo nabił w butelkę? Nie odpowiedziałeś na to pytanie. Więc po prostu pomawiasz. A wypisywanie jakichś dyrdymałów ma twoje pomówienia przykryć. I dalej jakieś dyrdymały wypisujesz i jakieś wyliczenia głupie robisz. Prosta sprawa. Była zbiórka na belarkę. Belarka jest. Piszesz, że ludzie zostali nabici w butelkę. To napisz jacy ludzie i przez kogo.

14 godzin temu, Łolek napisał:

Nie masz co robić to sobie zaznaczaj. Ja nie napisałem, że wszyscy co do jednego. Ale wystarczy wejść w temat o polityce by poznać stanowisko co niektórych a tu można przeczytać co piszą o AU.

13 godzin temu, Luki995 napisał:

Andrzej to zwykły sknera. Szkoda mu pieniędzy wydawać. Do kieszeni sięga jak musi. Pamiętajmy że była jeszcze inna zrzutka na belarkę i uzbierano jakieś 6 tysi jak dobrze pamiętam. Tą zrzutkę założyła ta sama osoba co na olx wystawiała zboże od słynnego gospodarza z Plutycz. Ciekawe co się stało z tymi pieniorami bo za te pieniądze mogłyby zostać wydane na tura. Używany by styknął w tych pieniądzach chyba że nowy to by trzeba było dołożyć. Zastanawia mnie też fakt tych puszek. No chyba że ich zawartość została przeznaczona na bieżącą działalność gospodarstwa.

Była zrzutka na której było 6 tys. Ale może zrzutka.pl połączyła obie zbiórki. A puszki nie pamiętam czy też były na belarkę. Może sznurek za to kupią heheh.

11 godzin temu, Ursus932 napisał:

Podobnie chciałem mu napisać , chyba @hubertuss nie widzi ilu tu przeciwników PiSu i tak samo wk***ia ich ta hucpa Agro unii za cudze pieniądze 🤷‍♂️.

Co kogo wkur to nie moja sprawa. Ale widzę, że wielu tu komentuje te cudze pieniądze i tą jak piszesz hucpę a sami grosza nie dali. Po co wypowiadacie się za innych jak nie dawaliście? A co do przeciwników pisu i krytyki AU. Nie pisałem, że każdy co do jednego, kto ich krytykuje to od razu za pisem.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Gdyby to była fikcja o której pisze to Andrzej by koniem robił. Mógłbym obalić jeszcze teorię o braku dostępności kredytu dla Andrzeja ale po prostu nie chce mi się ciągnąć tej dyskusji. Tak jak pisałem kiedyś i nie tylko ja, Twoje zdanie musi być najważniejsze, poza tym wszyscy wypisują dyrdymały w każdym temacie, oprócz Ciebie. Ty wiesz wszystko najlepiej :P.

11 godzin temu, pafnucy napisał:

musi nieźle ci Goście się odpłacają że tak ich spraszają? 🤔

Nie będę snuł teorii na ten temat, bo zaraz będę musiał przedstawić dowody na moją hipotezę ale pewnie musi być w tym drugie dno. Tak bezinteresownie by ich nie zapraszali. Poczytaj komentarze pod ostatnim filmem Andrzeja, ktoś z jego konta pisał tam,  że już nie chcą żadnych zbiórek. No i komentarze tam są bardziej obraźliwe jak tutaj. Tu są w miarę merytoryczne.

30 minut temu, superfarmer02 napisał:

Zaraz się okaże, że wszystko co z Plutycz pochodzi od znanego gospodarza Andrzeja :P.