Skocz do zawartości

"Rolnicy. Podlasie" i inne programy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, hubertuss napisał:

Robicie to dzień w dzień. A to już jest nie normalne. Każdy se już dawno wyrobił o nich zdanie po co to klepać co dzień. Gdzie oni są cwaniakami? Kogoś oszukali? Że im ktoś zbiórkę na bielarkę zrobił to cwaniaki?  Z ta głową w mur to radzisz z autopsji? Dziękuję widzę, że u ciebie nie podziało. Wręcz odwrotnie.

bo ludzie lubią obgadywać innych. nawet te całe wiadomości, informacje, niusy. no o czym to najczęściej? no o innych ludziach. no i najczęściej o nie takich szarych ale barwnych.

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

@hubertuss nie tylko my,  bo ty razem z nami. 

Hubertuss ma identyczne podejście swoich idoli.    :P

Rafał Trzaskowski ale bym sobie poszedł na taki Marsz Niepodległości na  paradzie równości LGBT - Paczaizm.pl

Opublikowano
2 minuty temu, deSilva napisał:

Hubertuss ma identyczne podejście swoich idoli.    :P

Rafał Trzaskowski ale bym sobie poszedł na taki Marsz Niepodległości na  paradzie równości LGBT - Paczaizm.pl

w innym temacie se politykę uprawiaj.

Opublikowano
pafnucy napisał:

2 minuty temu, Bananek napisał:

czy wasze życie jest aż takie smutne i nudne żeby się tu kłócić o czyjeś obejścia i podejście do gospodarki? serio nie macie swoich trosk?

o Twoim mam pisać?

jeśli twoje Cię nudzi...

Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał:

Co to zmiana tematu na politykę. Zabolały moje uwagi i postanowiłeś już błota nie wyśmiewać.

Przypomniałem ci że już lepiej w polityce się spełniałeś.   :P

Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

jeśli twoje Cię nudzi...

moje już widziałem. 9_9

Opublikowano
1 godzinę temu, Partyzant85 napisał:

Obejrzałem z ciekawości jeden odcinek tych Podlasiaków i jakoś nie przypadło mi do gustu. Złote łany dużo ciekawsze  no i ten sakramencki błysk :D

Wełpa zaraz by nauczył roboty, by się dało i to piorunem 

Opublikowano
5 minut temu, pafnucy napisał:

w innym temacie se politykę uprawiaj.

To nie uprawianie polityki, raczej przedstawienie toku myślenia hibernusa, a tak w nawiasie, od kiedy Ty taki przepisowy się zrobił co by pisać tylko na temat?   :P

Opublikowano
23 minuty temu, 6465 napisał:

Stary Gienio żwir i beton takami woził poradzić nie mógł bo wywalił. A ten imbecyl jechał do banku konto internetowe zakładać. Co go usprawiedliwia?  

@hubertuss weś  no zapodaj jakiś tekst na usprawiedliwienie tego nygusa.😀

• Haha 1
Opublikowano

mi się wydaje że jest takie usprawiedliwienie, ale nie napiszę. nie wypada.

Opublikowano

To tak, mam błoto na podwórku i nie jest to spowodowane chodzącymi krowami, tylko jeździ się ciągnikiem, cały czas z tym walczę, mieszkam na koloni, droga dojazdowa ma podłoże gliniaste, ma ponad 200 m, często trzeba ją poprawiać. 

Krowy i cielęta mają stały dostęp do wody, nie mam nowoczesnej obory i narazie jej nie będzie, jestem poprostu za mały na taką inwestycje. 

Cały czas coś się kupuje, coś poprawia, za swoje, nie za kredyty albo zbiórki. 

Jeszcze dodam że przez dwa lata dotknęła mnie susza, trzeba było kupić sporo paszy. 

Do sąsiada nie boję się pójść i powiedzieć że robi coś źle, jest czterokrotnie większy odemnie. 

Jak coś któryś spieprzy to się poprostu śmiejemy, albo ja z niego, albo on ze mnie. 

Sprzęt jak chcę pożyczyć nie robi problemu, jak widzę że potrzebuje pomocy to jak mam czas to idę i pomagam, nie czekam jak zawoła. 

• Like 4
Opublikowano (edytowane)

To podobnie jak u mnie , i jeszcze jeżdżą ze mną po ciągnik ☺️

Kupię % to  jedzie chetnie z gruberem czy pługiem mi pomóc 🙂 , jak jeden tak i drugi pomocni i wporzo 

Czy ja kombajnem pojadę kosić to praktycznie po cenie paliwa i żyjemy jakoś , jeden z drugiego się pośmiejemy i jest ok 

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
6465 napisał:

Do zwierzaków rano przychodzą we 4 wieczorem 3, gnój od cielaków i jałowek wyrzucają raz w tygodniu. 

niech żona dokupi cielakow to Ci odpoja

• Haha 1

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Belarusik
      Witam Uzgodniliśmy z kolegą @Mechanizatorem aby założyć tematy jakiego kawałka obcenie słychacie każdy rodzaj od Discopolo po muzykę klasyczną nie tak jak w temacie @Mechanizatora tylko wybrany rodzaj muzy.Oczywiście podajemy:
      -tytuł
      -wykonawce
      -link do utworu
      O tak :
      -Replay
      -Izay
      -http://www.youtube.com/watch?v=cu1QrBiXfoM

a w razie by ktoś słuchał cięższych rockowych dzwięków to zapraszam tutaj
      http://www.agrofoto.pl/forum/topic/24210-jakiego-utworu-obecnie-sluchacie
    • Przez Marciano
      Czy posiada ktoś z Was serie filmów dokumentalnych z cyklu " czas na konytrowersyjny dokument - Złote łany"o rolnikach z Dolnego Śląska, ogladałem kiedysten serial na TVP1 ok 8 lat temu i bardzo chętnie obejzał bym to jeszcze raz, podejżewam ze nie tylko ja jeden. Jeśli ktos ma w swoich zasobach " ZŁote Łany" to bardzo prosze o kontakt i udostępnienie. Z góry dziekuje i pozdrawiam.
    • Przez Raczo
      Ostatnio zauważyłem, że muzyka tak lubiana na zabawach wiejskich jak Disco Polo zaczyna powracać do łask i przeżywa teraz swój renesans. Nawet jak byłem na giełdzie w Słomczynie to jeszcze kilka tygodni temu leciało tam same Techno i pokrewne, a teraz jak nie słychać Boys'ów to Akcent albo Toples. Co myślicie o tym rodzaju muzyki? Moim zdaniem to najlepsza muzyka na zabawy i imprezki w remizie :lol: .
    • Przez AugustBazy2
      Jesteśmy zespołem profesjonalnych hakerów. Nasze doświadczenie obejmuje programowanie, uruchamianie exploitów i konfigurowanie ataków DDoS, baz danych, hakowanie WordPress Pharma, SEO i projektowanie stron internetowych, hosting i administrację serwerami, marketing i usługi hakerskie stron internetowych. Lubimy wyzwania związane z robieniem rzeczy, w których większość innych się poddaje.
      Przykłady:
      Ataki typu spear phishing w celu uzyskania kont wybranych celów. Łatwe odzyskiwanie haseł do kont większości sieci społecznościowych i zdalne sterowanie smartfonami. Hakowanie kont na Facebooku, Reddicie, Instagramie i Twitterze. Usuwanie rejestrów karnych, zwiększanie wyników kredytowych, zmiana oceny w szkole, śledzenie lokalizacji na żywo itp.
      Pełny pakiet: dostęp do urządzeń i kont osobistych lub firmowych oraz znajdowanie niezbędnych danych. Hakowanie serwerów internetowych, serwerów gier lub innej infrastruktury internetowej. Szpiegostwo przemysłowe, uzyskiwanie prywatnych informacji od kogoś. Nie mamy żadnych ograniczeń ani limitów co do rodzaju oferowanych przez nas prac i usług!

• Przez gregorius
      Tak więc ten temat ma być o ulubionych książkach, które kiedykolwiek czy ostatnio przeczytaliście, podzielcie się tytułami, streszczeniem, lubianymi autorami, tak aby rozpropagować czytanie owych lektur bo "Czytanie jest dla umysłu, tym czym gimnastyka dla ciała". Jakie gatunki u was przodują na półkach, ile czasu dziennie poświęcacie na czytanie i co jest dla was najważniejsze w czytaniu (poznawanie świata, nauka, doświadczenia życiowe)?

Mam nadzieję, że ten temat się przyjmie i będziemy mogli podzielić się spostrzeżeniami

Ja ostatnio przeczytałem "Myśli nowoczesnego endeka" Rafała A. Ziemkiewicza a teraz jestem tak w połowie "Ziele na kraterze" Melchiora Wańkowicza

Pierwsza opowiada o zmianach społecznych po 89 roku, o Polakach, o tradycji endeckiej, o zagrożeniach dla nas Polaków, o sytuacji politycznej obecnie, o tym dlaczego nie możemy podnieść się po upadku komuny i trwamy dalej w poprzednim ustroju...

Druga mówi o rodzinie jej nadrzędnych wartościach, o domu jako wspólnocie, o dorastaniu dzieci, które mimo ciężkich warunków wraz ze wzrostem zamożności rodziców dojrzewają i poznawają nowy świat, akcja toczy się w latach 20 XX wieku wtedy to rodzi się Krysia....

pozdrawiam gregorius
  • Dodaj nową pozycję...
v