Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 godzin temu, karol091193 napisał:

Nie ma opcji podwyżek na tą chwilę. Arabia Saudyjska chce wykończyć Putina. Ilość sprzedawanego paliwa na stacjach spadła i to na całym świecie a wydobycie ropy naftowej wzrasta. Ekonomia się kłania czyli popyt i podaż. W hurcie kupują Ci co nie mają i muszą i dodatkowo w małych ilościach bo cały czas liczą na spadki. We wtorek dzwoniłem do jednej z hurtowni zapytać o cenę i się pytam jak przewidują to gdzie bym nie zadzwonił to wszyscy mówią że w górę, a w ciągu 2-3tyg cena ponad 50gr w dół a Orlen dalej zapowiada obniżki. We wtorek dostałem ofertę na 2tys litrów po 3,97zl a brat cioteczny dziś zamówił po 3,84zl za tysiąc litrów, a dokładnie widzicie na forum że już można kupić ON w okolicach 3,70zł

Ja pisałem o prognozie na dziś a nie długoterminowej. 

10 godzin temu, znawcawszystkiego napisał:

wróżenie z fusów. ja kieruję się zasadą, że jak uważam że jest tanio to kupuję, jak drogie to sprzedaję, nie ma co liczyć że będzie w przyszłości jeszcze korzystniej bo to ruletka.

Więc z tych fusów wywrozylem to co było w prognozie. Dziś Orlen hurt delikatnie w górę

Opublikowano (edytowane)

Jakieś opinie o Naftohurcie? 3,85 3,87 (BO) Rok temu na stacji kiepskie auto nie jedzie,

Z okolic Konin, Koła jakieś sprawdzone firmy? Mleczarnia Koło dobre, ale cena ostatnio 40gr więcej niż naftohurt na dziś nie wiem.

Trans-Kol 4,10    4,15 (BO)  1tys. kiedyś na stacjach  mieli kiepskie, ostatnio bardzo dobre. W hurcie nie wiem.

Edytowane przez Nowy81
Opublikowano
35 minut temu, tomek73 napisał:

Nie wkurzajcie mnie. 3 tygodnie kupiłem w  hurcie 6 tyś litrów po 4,6 zł/l

Dużo ludzi brało na koniec stycznia, by załapać się na pierwszy zwrot akcyzy. Ja kupiłem we wrześniu 3.5 tysiąca po 4.95 (po ataku dronów na instalację naftowe), a pod koniec stycznia też 3.5 tysiąca po 4.75. Czyli jakieś 7 tysięcy w plecy, a może i więcej...

Opublikowano

Zamówione 1500 litrów po 3,84 brutto bo już nie ma na czym pracować.  Jak zejdzie do 3, 5 zł to się zamówi że 3 tys litrów 

Opublikowano (edytowane)

Ja przeważnie styczeń  luty kupuję  5-6 tyś. Przede wszystkim  zimowe a niekiedy za zwrot sie załapię. Starcza mi do sierpnia. może rzepak posieje na nim. 

Zawsze wygrywałem, raz w lipcu był 10 groszy tańsza, pierwszy raz w plecy. 

Mówi się trudno i żyję się dalej. 

Edytowane przez tomek73
Opublikowano

Dokładnie, robię identycznie. Pierwszy raz strata, ale konkretna.

Opublikowano (edytowane)

Tomex 

B7 3.70

BO 3.85

Czas realizacji tydzień 🙆🏻‍♂️

Na cpn ta cena przy 1000 l  lub 2x500 od ręki w beczki tylko że b7 bo BO brak na dystrybutorze.

Chyba lepiej samemu podjechać to pewniejsze litry

Edytowane przez Rolnik1973
Litera
Opublikowano
10 godzin temu, lukas9559 napisał:

@pedro wszyscy już w okolicy leją tylko w zbiorniki?

Nie wiem, pryma i power Oil nie chcą lać w mauzery. Nie chce mi się bawić z beczkami itp, a już nie mowa o kanistrach... dla wlasnej wygody  kupuję zbiornik. A dodatkowa motywacja aktualne ceny w hurcie

Opublikowano

Piotrans 3.80 i 3.86 b0

Nie sprzedadzą na bazie w beczki tylko dowóz do domu.

Kupić w beczki z dystrybutora to litry pewniejsze że litr wylatujący z pistoletu to 0.99 w beczce a nie ze szlaufa że litr to 0.9 l

Opublikowano
53 minuty temu, turtojs napisał:

Dlatego lepiej kupować na bieżąco, zawsze jakaś średnia wyjdzie

Wcześniej bralem że stacji na bieżąco ale przy  tej cenie zakupiłem zbiornik,  który udało się kupić w dobrej cenie.  Więc w ciągu roku się zwroci zbiornik.  O zaoszczedzonym czasie i wygodzie nie wspominam 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v