Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

O masz, z Podlasia się śmieją, bele z pokosa nawet po 100 krzyczeli, tygodniami leżą i nikt nikomu nie ruszy. a w takiej wielkiej Polsce habazie kradną 🙆 

A może właściciel tak z ludźmi dobrze żyje, że mu niszczą i kradną. A może był co winien i "zapomniał" trzeba by drugiej strony zapytać. 🤔

Opublikowano
6 godzin temu, soltys48 napisał:

30 już wywieźli i kolejne 10 mieli na przyczepie

Kradzież słomy zbożowej  to nie patologia to psychiatryk -chyba że makowa albo konopna to wyższa szkoła i doktorat  

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, soltys48 napisał:

Nie oni

Trzech młodych braci. Złapałem ich na gorąco 

Kto to taki zdolny ? Jedni mi przychodza na myśl ale nie wiem czy ich tam 3 jest... Bo mam jeszcze jeden typ ale oni to nie byli by tacy zdolni, tym bardziej że towaru mają w opor

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano
1 godzinę temu, pedro2 napisał:

🙆 

A może właściciel tak z ludźmi dobrze żyje, że mu niszczą i kradną. A może był co winien i "zapomniał" trzeba by drugiej strony zapytać. 🤔

W Nibylandii z całą pewnością tak by bylo

26 minut temu, szymon09875 napisał:

Kto to taki zdolny ? Jedni mi przychodza na myśl ale nie wiem czy ich tam 3 jest... Bo mam jeszcze jeden typ ale oni to nie byli by tacy zdolni, tym bardziej że towaru mają w opor

Chlopoki maryjana 🤣

Opublikowano

Masz troszkę za uszami z tego co słyszałem więc coś może być na rzeczy. 

Chodzisz pierdaczysz na ludzi, że głupie, że belują słomę po nocach, a sam ostatnio napieprzałeś aż siatka się skończyła 😂 pewno i to samo warte twoje wyjaśnienia z tą słomą. 

Jak ukradł to się na miejscu porządek robi tak, żeby następnym razem na samą myśl poczuł ból 

• Thanks 1
Opublikowano
4 godziny temu, pedro2 napisał:

Chodzisz pierdaczysz na ludzi, że głupie, że belują słomę po nocach, a sam ostatnio napieprzałeś aż siatka się skończyła 😂 pewno i to samo warte twoje wyjaśnienia z tą słomą. 

Jak ukradł to się na miejscu porządek robi tak, żeby następnym razem na samą myśl poczuł ból 

Za uszami ma każdy -świętych nie spotkałem a na takie chamstwo no to trzeba by na prawdę na gmerać bo stoję  na stanowisku oko za oko a najlepiej wyprzedzić ruch żeby brakło odwagi skakać 

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, v11 napisał:

oko za oko

To tylko do eskalacji prowadzi...

Często porządny opierdol wystarczy, no chyba że ktoś mocno przesadzi...

Opublikowano

Opierdalanie jest bezsensowne chyba że w większym gronie trzeba przypierdolić tak żeby się utrwaliło na lata ze jak delikwent cię widzi to sp***dala z daleka i odwraca głowę 

17 minut temu, Pafnucy12 napisał:

To tylko do eskalacji prowadzi...

Często porządny opierdol wystarczy, no chyba że ktoś mocno przesadzi...

Eskalacja czy nie sąd sądem a racja po mojej stronie 

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, pedro2 napisał:

W Nibylandii różne rzeczy słyszycie.....

Opublikowano
1 godzinę temu, v11 napisał:

Za uszami ma każdy -świętych nie spotkałem a na takie chamstwo no to trzeba by na prawdę na gmerać bo stoję  na stanowisku oko za oko a najlepiej wyprzedzić ruch żeby brakło odwagi skakać 

Chłopaki tu wiedzą jakie mieliśmy rok temu we wsi przeboje z ćpunem złodziejaszkiem. Opieprzyl 15 gospodarzy z paliwa i narzędzi, nagrał się nie u jednego na kamerach, policja hvj kładła. Przyszedł wreszcie do mnie, pech chciał że trafił na jakieś gwoździe na łące i 4 koła przebił. 🤷 w dodatku uciekając na kapciach u mnie na łące leżą różne rzeczy, trafiła w samochód rura z kawałkiem zaostrzonego kątownika na końcu. Jak bumerang latała, dwa błotniki i drzwi prawe. 

Miał dużo szczęścia bo zauważyłem, że siekiera fiskarsa też była w powietrzu. U nas takie anomalia, różne rzeczy latają. 

Na dwa tygodnie zapadł się pod ziemię. Wrócił i pech chciał, że ktoś go pobił jak spał w samochodzie. Tydzień w szpitalu. Po wyjściu zniknął, wyjechał do ojca za Warszawę. Do matki przyszedł rachunek za szpital. 

Oczywiście po pobiciu milicja pół wioski wzywała na przesłuchanie. Wtedy wiedzieli co robić. Bo przecież ktoś pobił Bogu ducha winnego złodzieja, ćpuna, który po ulicy z nożem w ręku chodził.

47 minut temu, soltys48 napisał:

W Nibylandii różne rzeczy słyszycie.....

Skończ hipokryto 

• Like 1
Opublikowano
9 godzin temu, pedro2 napisał:

Chłopaki tu wiedzą jakie mieliśmy rok temu we wsi przeboje z ćpunem złodziejaszkiem. Opieprzyl 15 gospodarzy z paliwa i narzędzi, nagrał się nie u jednego na kamerach, policja hvj kładła. Przyszedł wreszcie do mnie, pech chciał że trafił na jakieś gwoździe na łące i 4 koła przebił. 🤷 w dodatku uciekając na kapciach u mnie na łące leżą różne rzeczy, trafiła w samochód rura z kawałkiem zaostrzonego kątownika na końcu. Jak bumerang latała, dwa błotniki i drzwi prawe. 

Miał dużo szczęścia bo zauważyłem, że siekiera fiskarsa też była w powietrzu. U nas takie anomalia, różne rzeczy latają. 

Na dwa tygodnie zapadł się pod ziemię. Wrócił i pech chciał, że ktoś go pobił jak spał w samochodzie. Tydzień w szpitalu. Po wyjściu zniknął, wyjechał do ojca za Warszawę. Do matki przyszedł rachunek za szpital. 

to nie zmienia tego jak mówi Daniec kożdy za uszami cisik mo .Tak jest było i będzie tyczy to mnie ciebie i pozostałych różnicz tylko taka że jeden więcej drugi mniej .No i oczywiście na każdego jest sposób jednego starczy wyprostować słownie innemu nawet wp***dol nie rozjaśni więc są inne sposoby. 

Opublikowano

Pewnie, że nie każdy taki sam, ale lepiej wp***dolić i się przekonać niż czekać w strachu na prokuratora aż do chałupy wlezie albo nożem dziabnie. 

Braciak nad ranem się przebudził bo usłyszał, że mu z garażu banki z ropą wynosi. I stał w oknie patrzył bo bał się wyjść. 

Opublikowano
Dnia 18.08.2023 o 20:35, v11 napisał:

Opierdalanie jest bezsensowne chyba że w większym gronie trzeba przypierdolić tak żeby się utrwaliło na lata ze jak delikwent cię widzi to sp***dala z daleka i odwraca głowę 

Eskalacja czy nie sąd sądem a racja po mojej stronie 

No i czasem przypier*olisz, coś mu zrobisz, albo upadnie i głową o kamień i z pierdla nie wyjdziesz, albo płacisz mu jaką rentę do końca życia i tyle z przypier*olenia może być.

• Like 1
Opublikowano
Dnia 16.08.2023 o 22:14, panczo1922 napisał:

Dzisiaj skończyłem prasować słomę żytnia. 

Usługa 

Płaciłem 20zl za szt balot 150cm 

Planuję sprzedawać to zima po ok 100zl/szt 

Ze zbożem też czekali na zimowe ceny 

Opublikowano

w tych czasach wszystko jest możliwe. Znajomy zawoził ostatnio pod Łomżę po 120 zł/szt. 

Słomy jest bardzo mało. miejscami wyszło mi 5 bel/ha. musiałem grabić z 3-4 pokosów po sześciometrowym hederze. gdybym wiedział, że tak cienko będzie to bym nie zostawiał, tylko sciął. Szkoda na to czasu i paliwa, ale jak już zostało to trzeba było zebrać. 

nawet owsianki było tylko kilka z ha.

• Like 1