Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanie do fachowców, wiem że nie na temat, ale tylko tutaj są fachowcy😎

Trafia mi się do kupna przyczepka samochodowa, żaden rarytas, ale blisko i niedrogo. Szkopuł jest jeden-właściciel nie żyje od zeszłego roku. Podobno jest współwłaściciel-wnuczek, i ten wnuczek ma pismo że dziadek za życia tą przyczepę mu darował (oczywiście bardziej niż pewne jest to że ten dokument powstał w ostatnim czasie, ale to akurat nie ważne). Pytanie-czy na takie cos uda mi się ją zarejestrować bez problemów

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

26 minut temu, XTRO napisał:

Ryszard a kiedy był u Ciebie grad ? 

27.06

odszkodowanie chyba od 10 albo 11% wypłacają

Rolnik1973 napisał:

Ludzi prewencyjnie

cale szczęście tego nie robią

Opublikowano
Bananek napisał:

chłopy, pytanie mam. czy ktoś spotkał się z taką anomalią w kukurydzy: w jednej z odmian w ogóle nie ma kolb. za to poszła w górę jak głupia.

spotkał się ktoś z czymś takim?

może jeszcze wyrzuci u mnie jeszcze moało wiechę wypuściło

Opublikowano

no nic. trochę dziwnie nadajesz. może ja dziś nie łapię Twojego żartu.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

No i kurła kurławirusa w okolice w gminie nanieśli, to te piepszone imprezy komunijne, zloty z pół polski. 

Jakieś szczegóły?? Znasz klienta, Zabrali chorego, siedzi w domu czy to pic na wodę??

Edytowane przez marulekk
Opublikowano
1 godzinę temu, pafnucy napisał:

ło matko jakie komary! baba mnie wysłała do ogrodu kartofli ukopać dla znajomej to połowę krwi mi wychlały. psiukadło tylko z 15 minut działało.:S

Masz już swoje pyrki? Ja też  już kopię, jutro na targu trochę sprzedam może. A KOMARÓW na polu nie było  do momentu aż  wiatr ucichł. 

Opublikowano (edytowane)

oj już dawno jem swoje. no ale znacznie później zacząłem jeść swoje młode ziemniaczki jak w poprzednich latach.

jakie ceny na targu? w Radzyniu będziesz? Hmmm. o której? :ph34r:

Edytowane przez Gość
Opublikowano
1 minutę temu, pafnucy napisał:

oj już dawno

I wyszło że  moje wczesne miałem o tej porze co sadzone 3 tyg później, a miałem Cie na młode  zaprosić.🤦‍♂️ 

U sasiada w nocy buraczki dziki wyryły, w pszenicy też  u mnie posmakowały. 3 lata spokoju było i już  się odradzają.😬

Opublikowano

u mnie dzik przelotem w polu jednym rządkiem trochę szkód narobił. na szczęście tylko raz.

Opublikowano
28 minut temu, marulekk napisał:

Jakieś szczegóły?? Znasz klienta, Zabrali chorego, siedzi w domu czy to pic na wodę??

W domu chłop żona i córka, córka nauczycielka, ma dzieci też i mieszka osobno, pewnie się rozwinie na wszystkich ich domowników.

• Thanks 1
  • Sad 1
Opublikowano

może włącz ignoruj użytkownika. aż tak się rozpisał?:D

Opublikowano
9 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

Byli z ubezpieczalni

Jęczmień 8%

Owies 14% 

Szkody gradowe.

Z owsa nie jestem zadowolony bo myślę że ponad 20% to min. jest

Gdzie miałeś ubezpieczone?

Umnie w rzepaku też słabo oszacowali przymrozki. A to co naliczyli to termin wypłaty miną tydzień temu i kasy dalej nie ma. Co tu robić?

Te ubezpieczenia to chyba działają w jedną stronę. Polisę opłacasz a odszkodowania nie dostajesz.😠

Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

mówi że na ogólnym się nie udziela.  Ale ja tam go nie kojaze. Tylko pocztę zaśmieca 

no to ja Go nie wydam. myślałem ze wiesz kto.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v