Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanie do fachowców, wiem że nie na temat, ale tylko tutaj są fachowcy😎

Trafia mi się do kupna przyczepka samochodowa, żaden rarytas, ale blisko i niedrogo. Szkopuł jest jeden-właściciel nie żyje od zeszłego roku. Podobno jest współwłaściciel-wnuczek, i ten wnuczek ma pismo że dziadek za życia tą przyczepę mu darował (oczywiście bardziej niż pewne jest to że ten dokument powstał w ostatnim czasie, ale to akurat nie ważne). Pytanie-czy na takie cos uda mi się ją zarejestrować bez problemów

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

26 minut temu, XTRO napisał:

Ryszard a kiedy był u Ciebie grad ? 

27.06

odszkodowanie chyba od 10 albo 11% wypłacają

Rolnik1973 napisał:

Ludzi prewencyjnie

cale szczęście tego nie robią

Opublikowano
Bananek napisał:

chłopy, pytanie mam. czy ktoś spotkał się z taką anomalią w kukurydzy: w jednej z odmian w ogóle nie ma kolb. za to poszła w górę jak głupia.

spotkał się ktoś z czymś takim?

może jeszcze wyrzuci u mnie jeszcze moało wiechę wypuściło

Opublikowano

no nic. trochę dziwnie nadajesz. może ja dziś nie łapię Twojego żartu.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

No i kurła kurławirusa w okolice w gminie nanieśli, to te piepszone imprezy komunijne, zloty z pół polski. 

Jakieś szczegóły?? Znasz klienta, Zabrali chorego, siedzi w domu czy to pic na wodę??

Edytowane przez marulekk
Opublikowano
1 godzinę temu, pafnucy napisał:

ło matko jakie komary! baba mnie wysłała do ogrodu kartofli ukopać dla znajomej to połowę krwi mi wychlały. psiukadło tylko z 15 minut działało.:S

Masz już swoje pyrki? Ja też  już kopię, jutro na targu trochę sprzedam może. A KOMARÓW na polu nie było  do momentu aż  wiatr ucichł. 

Opublikowano (edytowane)

oj już dawno jem swoje. no ale znacznie później zacząłem jeść swoje młode ziemniaczki jak w poprzednich latach.

jakie ceny na targu? w Radzyniu będziesz? Hmmm. o której? :ph34r:

Edytowane przez Gość
Opublikowano
1 minutę temu, pafnucy napisał:

oj już dawno

I wyszło że  moje wczesne miałem o tej porze co sadzone 3 tyg później, a miałem Cie na młode  zaprosić.🤦‍♂️ 

U sasiada w nocy buraczki dziki wyryły, w pszenicy też  u mnie posmakowały. 3 lata spokoju było i już  się odradzają.😬

Opublikowano

u mnie dzik przelotem w polu jednym rządkiem trochę szkód narobił. na szczęście tylko raz.

Opublikowano
28 minut temu, marulekk napisał:

Jakieś szczegóły?? Znasz klienta, Zabrali chorego, siedzi w domu czy to pic na wodę??

W domu chłop żona i córka, córka nauczycielka, ma dzieci też i mieszka osobno, pewnie się rozwinie na wszystkich ich domowników.

• Thanks 1
  • Sad 1
Opublikowano

może włącz ignoruj użytkownika. aż tak się rozpisał?:D

Opublikowano
9 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

Byli z ubezpieczalni

Jęczmień 8%

Owies 14% 

Szkody gradowe.

Z owsa nie jestem zadowolony bo myślę że ponad 20% to min. jest

Gdzie miałeś ubezpieczone?

Umnie w rzepaku też słabo oszacowali przymrozki. A to co naliczyli to termin wypłaty miną tydzień temu i kasy dalej nie ma. Co tu robić?

Te ubezpieczenia to chyba działają w jedną stronę. Polisę opłacasz a odszkodowania nie dostajesz.😠

Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

mówi że na ogólnym się nie udziela.  Ale ja tam go nie kojaze. Tylko pocztę zaśmieca 

no to ja Go nie wydam. myślałem ze wiesz kto.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v