Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, pedro2 napisał:

U was też tak komary żrą? Przyszedł wujek z browarkiem, nie szło wytrzymać na tarasie masakra

U mnie jedynie plaga much, komary w tym roku widziałem osobiście 2 :)

7 godzin temu, Strongman napisał:

Nie pamiętam ale coś 3l przy dwóch warstwach na 50cm,ale dobrze kryła przy pierwszej ze mogło by zostać bez drugiej, zresztą burty kupne są już są malowane podkładem koloru czerwonego i nawet pierwsza warstwa robi robotę,burty miałem z kutna.

A ten podkład chociaż czegos warty? Bo jak widziałem ostatnio podkladem pomalowane, a schodzilo przy lekkim przerysowaniu, to zamówiłem surowe, wole sam malować.

• Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, pedro2 napisał:

Coś Ryszard cicho siedzi 🙄 jakby pafnucka unikał.. ciekawe dlaczego 🤔

Bo narazie nie był pewny czy to prawdziwy pafnucy czy podszywka.

Ale już wiem że prawdziwy👍🏻

Opublikowano
9 godzin temu, sumek666 napisał:

Tania tzn jaka? Chciałem chlorokauczuk zastosować a ten jest tylko w kolorze 3000, czyli taki intensywny czerwony

Nie maluj na czerwono bo Cię szlag trafi. Czerwony i żółty to kolory które najgorzej kryją, z doświadczenia mogę powiedzieć że zielony 6002 na raz kryje lepiej niż 3020 czerwony na dwa razy

9 godzin temu, Roki212 napisał:

A chlorokauczuk Snieżka czy Nobiles jak już ?

Śnieżka jest do malowania sto razy lepsza niż nobilesa, mówię o chlorokauczuku. Pisałem tu kiedyś na początku marca jak chciałem przyczepę w kolor bordowy pomalowac, i śnieżki nie było, więc kupiłem nobilesa. Nigdy więcej tego dziadostwa.

Opublikowano
pedro2 napisał:

Bezchmurnie i cieplutko. Będzie dzisiaj palnik.

oj będzie. już nieźle parzy. na rynku już wkurw bo podkaszarka się popsula, a dziś mam sporo koszenia. niby naprawiony, ale na jak długo starczy moje druciarstwo to jeden tylko Bóg wie.

na ranku nie na rynku

Opublikowano

A ja idę kosić trawę w ogródku i przed domem i troszku się poopierdalam. A co należy się. 

8 minut temu, Strongman napisał:

Dzisiaj sobota najpracowitszy dzień na rolnictwie a słonce już tak pali zapowiada się upalny dzień

Prysnę wieczorem dodatko asahi nie zaszkodzi a zawsze coś plon podniesie.

Co teraz jeszcze pryskasz żeby plon był lepszy? 

Opublikowano
1 godzinę temu, Strongman napisał:

Widać ze zdrowe ale jeszcze kwitną,musi późno sadziłeś.

Jakoś w maju

55 minut temu, 6465 napisał:

Tak pod lasem?  Dziki i sarny będą miały wyżerkę. 

Toż to zaraz przy gospodarstwie

46 minut temu, szymon09875 napisał:

Bliżej gospodarstwa juz nie mógł posadzic :D

@soltys48 jadłem ostatnio tą zachwalaną przez wszystkich soraye i rzeczywiście jest za co chwalić :D

Oj jest jest ,chociaż Birte lepsze 😋😋😋 

Opublikowano

jechalem niedawno chyba gdzie kolo ciebie 11 , daleko od lasu to chyba nie da sie posadzic😜, gdzies mi mignelo pole ziemniakow zasadzone wsrod zboz ,ogrodzone tasmami a kolo nich samotna sarenka..u nas niektore odmiany ziemniakow juz padly-vineta a inne zielone -satina na jednym polu, a stonka grasuje mimo 2 opryskow.

wczoraj czekalem z opryskiem az pszczolki pojda spac i jak zwykle pompa.. dzisaj to samo.

rano cos sie przejasnia a po poludniu pada i tak od 2 miesiecy, widzialem ktos zaczal 1 pokos jeczmienia, 1 pokos trawy jeszcze nie skonczony-nie pamietam takiego roku...

Opublikowano
12 minut temu, soltys48 napisał:

Jakoś w maju

Toż to zaraz przy gospodarstwie

Oj jest jest ,chociaż Birte lepsze 😋😋😋 

Ja będę wiedział kiedy będę jechał to dasz na próbę z kilo soraya i z kilo brite? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v