Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, pedro2 napisał:

U was też tak komary żrą? Przyszedł wujek z browarkiem, nie szło wytrzymać na tarasie masakra

U mnie jedynie plaga much, komary w tym roku widziałem osobiście 2 :)

7 godzin temu, Strongman napisał:

Nie pamiętam ale coś 3l przy dwóch warstwach na 50cm,ale dobrze kryła przy pierwszej ze mogło by zostać bez drugiej, zresztą burty kupne są już są malowane podkładem koloru czerwonego i nawet pierwsza warstwa robi robotę,burty miałem z kutna.

A ten podkład chociaż czegos warty? Bo jak widziałem ostatnio podkladem pomalowane, a schodzilo przy lekkim przerysowaniu, to zamówiłem surowe, wole sam malować.

• Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, pedro2 napisał:

Coś Ryszard cicho siedzi 🙄 jakby pafnucka unikał.. ciekawe dlaczego 🤔

Bo narazie nie był pewny czy to prawdziwy pafnucy czy podszywka.

Ale już wiem że prawdziwy👍🏻

Opublikowano
9 godzin temu, sumek666 napisał:

Tania tzn jaka? Chciałem chlorokauczuk zastosować a ten jest tylko w kolorze 3000, czyli taki intensywny czerwony

Nie maluj na czerwono bo Cię szlag trafi. Czerwony i żółty to kolory które najgorzej kryją, z doświadczenia mogę powiedzieć że zielony 6002 na raz kryje lepiej niż 3020 czerwony na dwa razy

9 godzin temu, Roki212 napisał:

A chlorokauczuk Snieżka czy Nobiles jak już ?

Śnieżka jest do malowania sto razy lepsza niż nobilesa, mówię o chlorokauczuku. Pisałem tu kiedyś na początku marca jak chciałem przyczepę w kolor bordowy pomalowac, i śnieżki nie było, więc kupiłem nobilesa. Nigdy więcej tego dziadostwa.

Opublikowano
pedro2 napisał:

Bezchmurnie i cieplutko. Będzie dzisiaj palnik.

oj będzie. już nieźle parzy. na rynku już wkurw bo podkaszarka się popsula, a dziś mam sporo koszenia. niby naprawiony, ale na jak długo starczy moje druciarstwo to jeden tylko Bóg wie.

na ranku nie na rynku

Opublikowano

A ja idę kosić trawę w ogródku i przed domem i troszku się poopierdalam. A co należy się. 

8 minut temu, Strongman napisał:

Dzisiaj sobota najpracowitszy dzień na rolnictwie a słonce już tak pali zapowiada się upalny dzień

Prysnę wieczorem dodatko asahi nie zaszkodzi a zawsze coś plon podniesie.

Co teraz jeszcze pryskasz żeby plon był lepszy? 

Opublikowano
1 godzinę temu, Strongman napisał:

Widać ze zdrowe ale jeszcze kwitną,musi późno sadziłeś.

Jakoś w maju

55 minut temu, 6465 napisał:

Tak pod lasem?  Dziki i sarny będą miały wyżerkę. 

Toż to zaraz przy gospodarstwie

46 minut temu, szymon09875 napisał:

Bliżej gospodarstwa juz nie mógł posadzic :D

@soltys48 jadłem ostatnio tą zachwalaną przez wszystkich soraye i rzeczywiście jest za co chwalić :D

Oj jest jest ,chociaż Birte lepsze 😋😋😋 

Opublikowano

jechalem niedawno chyba gdzie kolo ciebie 11 , daleko od lasu to chyba nie da sie posadzic😜, gdzies mi mignelo pole ziemniakow zasadzone wsrod zboz ,ogrodzone tasmami a kolo nich samotna sarenka..u nas niektore odmiany ziemniakow juz padly-vineta a inne zielone -satina na jednym polu, a stonka grasuje mimo 2 opryskow.

wczoraj czekalem z opryskiem az pszczolki pojda spac i jak zwykle pompa.. dzisaj to samo.

rano cos sie przejasnia a po poludniu pada i tak od 2 miesiecy, widzialem ktos zaczal 1 pokos jeczmienia, 1 pokos trawy jeszcze nie skonczony-nie pamietam takiego roku...

Opublikowano
12 minut temu, soltys48 napisał:

Jakoś w maju

Toż to zaraz przy gospodarstwie

Oj jest jest ,chociaż Birte lepsze 😋😋😋 

Ja będę wiedział kiedy będę jechał to dasz na próbę z kilo soraya i z kilo brite? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v