Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Piękne jest to życie na wsi.

Jednego dnia płacą za owoc 0,7zł, kolejnego 0,6, a dziś już 0,5. I tak w dwa dni 3 tysiaki poszły w pi.du.

Mży od dwóch godzin. 15 na plusie. 

Opublikowano

Nie wiem co tam sprzedajesz, ale rób to szybciej. Póki nie musisz dopłacać, za to że zechcą wziąć...

Idzie człowiek do sklepu i płaci tyle ile jest wycenione. A jak rolnik sprzedaje, to mu ustalają cenę za ile od niego kupią. I ile by nie było, to i tak sprzeda. Bo co ma z tym zrobić.  

Opublikowano

Postaram się kolejnym razem. 

Dziś skończyłem

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, Agrest napisał:

Piękne jest to życie na wsi.

Jednego dnia płacą za owoc 0,7zł, kolejnego 0,6, a dziś już 0,5. I tak w dwa dni 3 tysiaki poszły w pi.du.

Mży od dwóch godzin. 15 na plusie. 

Jednego roku czarna porzeczka była po 5,5zł i z dnia na dzień spadła o 1zł. Normalnie armagedon wtedy był.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
PRIMO napisał:

A ja powiem tak: Obecny wybór to tak jak wybierać pomiędzy g**nem a żygowinami. 😔

Dokładnie, jestem tego samego zdania👍 Na co siałeś nawóz na łąki? Bo widziałem rozsiewacz na ciągniku.

Deszcz pokrapuje od 3 godzin

Opublikowano
13 minut temu, Piotrek1975 napisał:

Dokładnie, jestem tego samego zdania👍 Na co siałeś nawóz na łąki? Bo widziałem rozsiewacz na ciągniku.

Deszcz pokrapuje od 3 godzin

Sól potasową na lucerne dziś a wczoraj saletra poszła na łąki. 

Jak tam pyrki 🤔 będzie coś na próbę dla mnie?😁

7 minut temu, Rolnik1973 napisał:

W lipcu 30 l w polu woda, nie trza deszczu do po żniw.

Nie pitol pan a o suszowym zapomnij. 

Niech jeszcze popaduje tylko bez ulew. 

Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Na gradowe czekam

Zapomnij. 

Pisuarki już nie dadzą jak wybory się zakończą. 

Opublikowano
3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Na gradowe czekam

nie dość że niemcy mnie dzis wkur... to jeszcze ty dorzucasz  za robote się weź 

Opublikowano

Ja dopiero będę startował z domu za jakie 15minut

4 minuty temu, bratrolnika napisał:

Może szybko sprzedasz i zaraz będziesz wracał. Dziś Braciak o 15 na Bronisze pojechał, a po 18 był już z powrotem

Co miał bób?

Opublikowano
PRIMO napisał:

13 minut temu, Piotrek1975 napisał: Dokładnie, jestem tego samego zdania👍 Na co siałeś nawóz na łąki? Bo widziałem rozsiewacz na ciągniku.   Deszcz pokrapuje od 3 godzin   Sól potasową na lucerne dziś a wczoraj saletra poszła na łąki.  Jak tam pyrki 🤔 będzie coś na próbę dla mnie?😁

Jasne😉 teraz mogę Ci podrzucić na obiad żebyś spróbował. Mam czerwoną skurka, miąższ żółty ale są dobre, chyba że wolisz białe. Jeździmy do roboty na Skaryszew tak że nie ma problemu . Jak pasi pisz na priv, mam do Ciebie tel. Zaczęło ładnie padać, chyba do rana.

Opublikowano

U mnie na razie  nie pada i deszczu nie trzeba bo jęczmień ludzie skosić  nie mogą,kto ma jęczmienie ozime w mojej wsi to kosił na całego ale przelotne deszcze nie pozwalają

Rolnik ma być kolejna zapomoga za kronowirusa ze ceny mniejsze we wrześniu ale ty nic nie chowasz wiec nie wiem czy dostaniesz.Spora kasa z tego jak obiecują jak za suszowe.

Opublikowano (edytowane)
53 minuty temu, soltys48 napisał:

by ci palce odpadły za takie pisanie

Akurat Rysiek dobrze pisze, bo mu grad chyba wymłócił ubezpieczony owies i go zgłosił. Skoro ubezpieczył i jest szkoda to ma prawo. Cofnijcie się  kilkanaście stron.

Edytowane przez dsbh
minimalna korekta
  • Like 4
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v