Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, dsbh napisał:

Ciebie widać trudniej wyżywić jak ubrać :). Zadzwoń chociaż i podziękuj.

na co dzień się widzimy, to podziękuję, odrobię

10 godzin temu, dsbh napisał:

Z czystej ciekawości jaki przedział wiekowy ?

każdy, 15-60lat, dla każdego coś się znajdzie

9 godzin temu, soltys48 napisał:

I nawet jednego z nich znam osobiście 🤣

nie próbował cię całować???

• Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, bratrolnika napisał:

każdy, 15-60lat, dla każdego coś się znajdzie

Chodziło mi o tą od ciasta, jakie kryterium stosujesz, bo mówisz że nie młoda ale nie ważne. 

Dość ciepło. Ciekawe czy się sprawdzą jutrzejsze opady z Polsatu.

Opublikowano
Kallina86 napisał:

Przekleństwo to brak cennika  

za te słowa masz u mnie plusa. pochodzę z rodziny gdzie wszystko naprawialo i naprawia się samodzielnie. w okolicy wszyscy o tym nazwisku sa mechanikowaci. jak nie swój warsztat mają to potrafią naprawić dosłownie wszystko. Tak jak mówisz, ile razy komuś coś naprawie to kasy za to nie biorę, czasem za materiały wezmę. Ale to nagania mi klientów. brak cennika, tak jak piszesz.

Opublikowano
6 minut temu, bratrolnika napisał:

Wiesz, mam znajomego co ma dwie lewe ręce, kończy etat i pije piwo, a ja??? Kończę robotę na etacie i dalej robię, albo u siebie, albo u kogoś znajomego....

Przynajmniej nik ci nie przypnie łatki że jesteś leń

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

No zboża ładne jak małi kiedy

Ale i cena będzie jak mało kiedy nędzna.

A najgorzej że kupca nie będzie, w okolicy skup co brał to bankrut

Kojpasz wszystkich nie przerobi 

Rysiu na pewno ładne?

Mój post powyżej o kłosach powiewających na wietrze tyczy się tego że zanosi się na wyjątkowy nieurodzaj.  Zboże przepiękne z dala niby chronione a kłosy lekkie z pośladem. Gdzie w ogóle nie chronione jeszcze gorzej.

Podtrzymuje prognozę dla mnie i okolicznych pól minimum 40% mniej jak rok temu.

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, bratrolnika napisał:

Ale mieć kilka fachow to przekleństwo, co chwile coś ktoś od ciebie chce, nie ma tygodnia żeby ktoś z sąsiadów nie przyszedł z prośbą o pomoc 

Całkiem serio, bez żadnych podtekstów przez chwilę. Albo bierzesz tylko tyle co za dojazd albo zbyt mało fachowców w okolicy pod ręką.

29 minut temu, bratrolnika napisał:

Wiesz, mam znajomego co ma dwie lewe ręce, kończy etat i pije piwo, a ja??? Kończę robotę na etacie i dalej robię, albo u siebie, albo u kogoś znajomego....

Może znajomy zaczyna zdrowie oszczędzać ? Chociaż to piwo mi do tego nie pasuje.

30 minut temu, Bananek napisał:

za te słowa masz u mnie plusa. pochodzę z rodziny gdzie wszystko naprawialo i naprawia się samodzielnie. w okolicy wszyscy o tym nazwisku sa mechanikowaci. jak nie swój warsztat mają to potrafią naprawić dosłownie wszystko. Tak jak mówisz, ile razy komuś coś naprawie to kasy za to nie biorę, czasem za materiały wezmę. Ale to nagania mi klientów. brak cennika, tak jak piszesz.

Też coś tam naprawię, tylko że mnie słychać wtedy na połowie wsi i  już wiadomo że coś mi się popsuło :).

30 minut temu, Bananek napisał:

Ale to nagania mi klientów. brak cennika, tak jak piszesz.

Są 2 opcje. Albo za chwilę będziesz bankrutem, albo kosisz klientów jak się da :).

Edytowane przez dsbh
dopisek
Opublikowano
4 godziny temu, slawek74 napisał:

24* Rysiek nie uzbierasz jednego gatunku zborza 20/24 ton ? może jakiś sąsiad dożucić

dorzucić

Zboża Sławek 🤣 

Dało 1mm przed południem i teraz coś idzie. Parno

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v