Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, stempos1980 napisał:

We WLOPie byłeś?

Tak 

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

To ty chyba za karę byłeś tak przerzucany,  ja poszedłem do Przemyśla i do cywila też  z Przemyśla 

No ja wiem ,za długo by opowiadać

Opublikowano

Miał ktoś kontrolę z ARiMR odnośnie bydla? Mówił że będą sprawdzać te podane do dopłat, paszporty, kolczyki, księga. Czy latają po budynkach za wszystkim? Opryski, zboże itd? Gość wydawał się ok, bo mówił, że na te bez kolczyków nie będą patrzeć jeśli takie są. Sprzedałem bydło,ale było ponad 30 dni od wniosku, więc nie mają się co czepić chyba?

Opublikowano
1 minutę temu, Ursus932 napisał:

No ja wiem ,za długo by opowiadać

hi,hi,hi -rozumiem bez slow

kra-znowu pada, na razie skromnie 2 mm, siano od zeszles soboty sknie-gdy u mnie tak popadalo jak w gorach toby plywalo..

Opublikowano
28 minut temu, slawek74 napisał:

kiedyś raz sprawdzali sztuki kolczyki i książkę ale jeb... aż ucieklem pod dach

A jak po jednym kolczyku dwie sztuki mają to będą się srali?

Opublikowano
6 minut temu, pedro2 napisał:

jak nie cwaniakujesz to przymkną oko, sąsiad rano przed kontrolą złożył o duplikaty i na kontroli cwaniaka zgrywał to sankcje jakieś były.

Idzie coś od ramzes10

• Thanks 1
Opublikowano

5 minut temu, pedro2 napisał:

Miałem taką 2 lata temu, tylko książka od bydła, paszporty i każdą sztukę chcieli zobaczyć. Jedna nie miała kolczyka to przymknęli oko. Ogólnie zależy od człowieka ale odrazu zamów powiedz że dopiero zauważyłeś czy coś.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Miałem podobnie ,ważne żeby podczas każdej kontroli nie udawać chojraka i cwaniak 

24 minuty temu, hobbysta82 napisał:

ETM po porannej nawałnicy

DSCN0476.JPG

Twój silos ? Podobnie było u mnie wczoraj wieczór ale trochę mniej wody

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano

Kurła jaka mobilizacja w gminie

Ksiądz ogłaszał żeby iść na wybory, teraz sołtys z sms , a jak ktoś nie ma jak się dostać to straż dowiezie do lokalu.

Kurde ale jest szansa bo gmina mała to łatwiej wszystkich zmobilizować.

Ciągle pada.

Opublikowano
45 minut temu, lamboEVO100 napisał:

Miałem taką 2 lata temu, tylko książka od bydła, paszporty i każdą sztukę chcieli zobaczyć. Jedna nie miała kolczyka to przymknęli oko. Ogólnie zależy od człowieka ale odrazu zamów powiedz że dopiero zauważyłeś czy coś.

Nadal prowadzisz książkę?

POS za weekend 30mm co daje za czerwiec 55mm opadu 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v