Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bez deszczu dzisiaj. I dobrze bo robotę się podgoniło, jeszcze aby jutro przetrzymało to na wieczór resztę kartofelkow by opryskał. 5 ha poszło dzisiaj, po dołkach się topi, zostało najgorsze. 

Opublikowano
23 minuty temu, pabloooo napisał:

A w lubuskim miało podać, ale nic z tych rzeczy. Zapewne najsuchsze miejsce w kraju. Maj 26l, czerwiec 9l/m2. Ktoś ma mniej??? 

Znam to kwiecien mialem 0. Maj i czerwiec bez rewelacji ale spoko nawet.

Opublikowano
9 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

Deszczu nima

Suszy w nowym raporcie nima

Jak żyć jak żyć🤔

Screenshot_20200618-184054.jpg

Weź kredyt i zmień pracę 

Opublikowano

wielki front  ze wschodu  szedł  i tylko 3litry    nie ma to  jak  front  zachodni  albo  południowy 

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, soltys48 napisał:

Może te 3 litry lepsze niż moje +35. Bardzo dużo zbóż potargało

Na kukurydzę  potrzebna  woda  tydzień temu  w dwa  dni  ponad 50    wczoraj rano  5  i  wieczorem  ten front  tylko 3 od środy   prognozują  słonecznie  bez  deszczowo  a od soboty  następnej powyżej 30*C   a na piachu  zapas  wody  dłużej  jak 2 tygodnie  przy  takiej  pogodzie  się  nie utrzyma 

Edytowane przez Gość
Opublikowano
22 minuty temu, soltys48 napisał:

Na jednej działce wilgoci mam do końca sierpnia 😅

Ponoć dziś może w regionie spaść do 50l/m2,ciekawie zaczyna to wyglądać

Opublikowano

Wczoraj wszędzie wokół się chmurzyło, grzmiało ale na szczęście się rozeszło i zostawiło 1mm. Dziś zachmurzone, +19 jak na razie. Czerwiec póki co już ponad 40mm

Opublikowano

mam , 2 tyg temu po 35 litrach padło trochę , ale jeszcze nie była wykloszona i ładnie wstała , przedwczoraj znów 25 l ale praktycznie bez strat , w kilku miejscach tylko dobiło to co wstało wcześniej ale to tak 1x2 m max , i oczywiście na poprzeczkach i pod drzewami , tam gdzie nie ma drzew tak nie wywala

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v