Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, 6465 napisał:

Ja zły kopaniem to bym jeszcze poczekał. ☺ a tak na serio to co to?  Może te krowy co po nocy się pasą 😁

Śmieszne

Łowczemu zgłaszałem to ma wyjebane. Dziś kierunek nadleśnictwo i składam skargę na działanie koła

Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

Kurła najfajnieszy kot zaginął 2gi dzień nie ma😭

Fetorek nie zajumał?

• Like 2
Opublikowano
31 minut temu, stempos1980 napisał:

Pochmurno ale już od rana parno

A ja od piątej rano takie zajęcie mam

15922866643797149877336791931203.jpg

Kurła a mój takiej osłony nie ma... Tylko, że ja mam większy i stary bo ze 20 lat już ma, jeszcze ojczulek go kupił żeby stonkę w ziemniakach opryskiwać. Jedyny mankament to taki że jest tylko jeden pasek a nie dwa i na ramię go zakładasz.

+19, zachmurzone, kurła siano nie chce schnąć

Opublikowano
49 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Poszedł kocina życia poużywać, a Ten już za nim beczy. Jaja mu zwiędną to wróci

Opublikowano
54 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Już po nim. 🤧

Opublikowano

Wczoraj i dzisiaj pochmurno i nie ma wiatru. Kto ma siano podeschnięte po weekendowych upałach to pewnie nie weźmie przed jutrzejszymi deszczami bo nic nie schnie.

@soltys48 u mnie to samo tylko że jelenie. Ogrodziłem pastuchem ale od saren nic nie daje pastuch. Dwa druty jeden na 50cm drugi na 90cm i przechodzą między drutami i nawet nie dotknie. Jak podniosę dolny drut trochę wyżej to dołem przechodzą, wygnie się jak kot i też druta nie dotknie. Wcześniej był problem z dzikami ale asf ich wyczyścił. Teraz znowu się namnażają bo łąki poryte.

IMG_20200611_190659_1.jpg

• Confused 1
  • Sad 1
Opublikowano
48 minut temu, bratrolnika napisał:

porwał kota dla okupu, dasz adres i zaprosisz na przejażdżkę jawą to odda

Adres mam. Na zaproszenie tylko czekam. Nawet przez telefon z Rysiem rozmawiałem!

Opublikowano
25 minut temu, Daro20 napisał:

Wczoraj i dzisiaj pochmurno i nie ma wiatru. Kto ma siano podeschnięte po weekendowych upałach to pewnie nie weźmie przed jutrzejszymi deszczami bo nic nie schnie.

@soltys48 u mnie to samo tylko że jelenie. Ogrodziłem pastuchem ale od saren nic nie daje pastuch. Dwa druty jeden na 50cm drugi na 90cm i przechodzą między drutami i nawet nie dotknie. Jak podniosę dolny drut trochę wyżej to dołem przechodzą, wygnie się jak kot i też druta nie dotknie. Wcześniej był problem z dzikami ale asf ich wyczyścił. Teraz znowu się namnażają bo łąki poryte.

IMG_20200611_190659_1.jpg

Też mam ogrodzone i nic nie daje

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, PRIMO napisał:

Pany chyba czas w take cóś się uzbroić. 😎

pobrane.jpeg

Saperów raczej w stadzie sarny i jelenie nie mają😁

Z rana 1mm nakapało. 21⁰ i pochmurno.

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
1 minutę temu, stempos1980 napisał:

Po tym to nawet na mielone nie zostanie z tego jelenia

Przed chwilą, GRZES1545 napisał:

Saperów raczej w stadzie sarny i jelenie nie mają😁

Ale efekt gwarantowany że po takim czymś więcej nie zjawi się na darmową wyżerkę. 

Opublikowano (edytowane)

Wilka to  ja miesiac temu straciłem 😣 miałem  ładną sukę z krótkim  włosem coś  jak szarik z ,,4 Pancernych..." wyszedłem  na obchód  za stodołę na pole, i  jak poszła za sarnami w las to nie wrociła. Teraz to gps w obrożę kupię.

Edytowane przez GRZES1545
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v