Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
45 minut temu, vat napisał:

A propo stawów - do mojego przylatuje czapla - jak się jej pozbyć?

Czapla raczej dużej szkody nie zrobi,łapie przede wszystkim drobnice, gorszy bocian bo on potrafi załatwić pow kg sztuki

Opublikowano

Najgorszy to jest rolnik . To przez niego zwierzęta cierpią .. Nie słuchata co ekologii mówią ??

Opublikowano
5 minut temu, donweter1989 napisał:

Najgorsza jest wydra. 

Dokładnie

4 minuty temu, Pafnucy napisał:

Najgorszy to jest rolnik . To przez niego zwierzęta cierpią .. Nie słuchata co ekologii mówią ??

Wiem że Ci ciężko z powodu pamiętniczka ale żeby aż tak?

Opublikowano

Nie Rysio i muchy nie skrzywdzi .

To my rolnikowie jesteśmy złem tego świata . Zajęliśmy tereny zwierząt , tępimy je , Wydzielamy gazy cieplarniane , przez krowy głównie ,,,, Oj mogę tak do północy wyliczać .

Opublikowano

Byłem dziś w pszenicy, wyrwałem kilka stokłos.  Lekko nie było bo mocno rozbudowane i szok - po wyrwaniu sucha gleba na 5cm głębokości. Mocna gleba 3a.

Niech pada.

Opublikowano

kra-kilka razy polalo ze szok , za 5 minut sladu nie bylo, siewy zakonczone-zasialem nostrzyk na doplaty bo raczej zbierac nie bede.

oralem pod trawnik to ziemia wilgotna nawet na 20 cm.

dla ciekawych pamietnikow podam swoj ulubiony.

Opublikowano
Agrest napisał:

Byłem dziś w pszenicy, wyrwałem kilka stokłos.  Lekko nie było bo mocno rozbudowane i szok - po wyrwaniu sucha gleba na 5cm głębokości. Mocna gleba 3a.

Niech pada.

Mógłbyś wejść do mnie do galerii i zobaczyć co to jest za chwast ?

Opublikowano (edytowane)

No i 5 ha z belowane i owinięte,deszczu nie było ale w oddali było widać ze pada koło 18-19,Ciężka robota na wsi ale plon zadowalający.

Czyli na gromliczne jasno w stodołach ciasno.

Jak dla mnie meksyk jak deszcz ma być ze wschodu,rzadko się zdarza i zobaczymy jak popada.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
2 godziny temu, Pafnucy napisał:

No co się Tobie w moim imieniu nie podoba ? Imię jak imię . Ja już przywykłem , a i w urzędach mało gdzie się śmieją , a ten ... 😪

Tyś żaden Pafnucy 😂

Opublikowano
4 godziny temu, donweter1989 napisał:

@soltys48 wody jak dla mnie do pasa przy moim 190cm z groszem, ale mułu tyle że szok. Tutaj jestem na pomoście kolegi, natomiast rok temu czyscilem sobie nowe miejsce to prawie się utopiłem jak w złe miejsce stanąłem. Ciekawostką jest, że pomimo takiego dna ryba jest super. Wcale mułem nie czuć. Dobre miejsce na wzdręge w ocet i majowo czerwcowego lina. 

20190602_075535.jpg

20190527_191751.jpg

Piękny linek, a w zasadzie linisko 😉 kozak. O szczupakach nie wspomnę bo gul mi skoczył. U mnie na obu stawach też nie za wesoło, teraz ciepło to może ruszy branie. 

Wieczorem popadało z pół mm. Napierniczają te posty jak wściekłe, 4 strony zaległości, czytam, pacze, a pamiętniczka ni widu. Czyżby łojciec do roboty pogonił? 😋

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v