Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@soltys48 wzdelo mi byczka 300kg, puściłem go do kocja i wlałem pół litra oleju, ładnie puściło, teraz byłem nadał mu się odbija i słychać w żołądku burczy co nieraz. Wódki nie mam, tylko denaturat 0,3l wlać na noc? 

Opublikowano
4 godziny temu, pedro2 napisał:

@soltys48 wzdelo mi byczka 300kg, puściłem go do kocja i wlałem pół litra oleju, ładnie puściło, teraz byłem nadał mu się odbija i słychać w żołądku burczy co nieraz. Wódki nie mam, tylko denaturat 0,3l wlać na noc? 

Denatirat moze być 

• Thanks 1
Opublikowano
44 minuty temu, Strongman napisał:

2,5C.Wczoraj śniegu napadało i się rozpuścił, grypa gdzieś mnie bierze od tej pogody.

Nie byłeś w Chinach Nasi już mają kod korona wirusa to bedą mogli wykluczyć lub potwierdzić Prószy śnieg 

Opublikowano
6 godzin temu, soltys48 napisał:

Denatirat moze być 

Nie wlewałem. Wstawałem w nocy i o 4 już przeżuwał. Rano ciepła woda i słoma, stoi drze mordę, żuje i kał normalny... ale na razie niech się przegłodzi. Ruchamax wlewać? Drożdże? 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, wiesiek63zmc napisał:

Nie byłeś w Chinach

Ta ja w Chinach raczej w piździ Wólce za Łysowem.Ale i u mnie dzisiaj wieje i wziąłem paracetamol i jest już ok.

Co do tego virusa to przesadzają bo na 6tyś umarło tylko ze 150osób to według tych chorób co byli kiedyś jak czarna ospa to przezywało ją tylko 10%.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
51 minut temu, pedro2 napisał:

Nie wlewałem. Wstawałem w nocy i o 4 już przeżuwał. Rano ciepła woda i słoma, stoi drze mordę, żuje i kał normalny... ale na razie niech się przegłodzi. Ruchamax wlewać? Drożdże? 

Ruchamax wystarczy

Opublikowano

+3, zachmurzone i wiatr że głowę chce urwać, ale trzeba z chałupy wyjść i kurom zboża naśrutować i namieszać bo beczka pusta i nie ma co do paśników wsypać

Opublikowano
6 godzin temu, Mecha napisał:

Panowie, chciało by się wysiać kizeryt, a tu d... zaczęło wiać. Przy jakiej granuli i prędkości wiatru rezygnujecie z rosiewania?

Kizeryt to możesz i przy silniejszym wietrze siać bo ma dużą i ciężką granulę względem np saletry czy mocznika.

Za wczoraj i dziś skromne 5mm, z czego dziś w nocy może 0,2mm 

A miało tyle na padać.  Tymczasem wieje i zabiera co napadało 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Łobuzek
      Witam , mam pytanie , kuzynowi zmarła mama i teraz biorą się za sprawę spadkową w sądzie i jak nabędą spadek to czy syn , córka i ojcec muszą złożyć zeznanie podatkowe ? I jak ma to wyglądać ? Formularz SD-Z2 ? I czy jak dostaną te całe nabycie spadku to tam będzie wyszczególnione co i jak ? Bo to jest gospodarstwo 60 ha i jest zagroda , ale dodadkowo mają też dwa inne jakby domy ( kupione mniejsze gospodarstwo) ... których nie używają ?  Może ktoś miał podobną sytuację i by podpowiedział co i jak ?

• Przez skupmaszynrolniczych98
      Witam, zwracam się z pytaniem czy ktoś może polecić jakiś booster do ciągników? Z racji prowadzonej działalności niejednokrotnie takie uzrądzenie by sie przydało. może ma ktoś jakieś doświatczenia i może coś polecić ?
  • Dodaj nową pozycję...
v