Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Grześ tak masz rację, pisałem o tym że jak przyłącze jest w tragicznym stanie to mają obowiązek zrobic i robią na swój koszt. Jak stwierdzą że wszystko ok to trzeba płacić. Zadzwonię zapytam czy mój elektryk by nie mógł pociągnąć warkocza, wysięgnik ma, było by od ręki zrobione, a na nich trzeba czekać w kolejce

Zaczyna kropić. U nas dzisiaj obychody i moja kolej na przygotowanie. Miała być msza na dworze, ale trzeba iść do świetlicy poustawiać bo pewno będzie deszcz 

• Like 1
Opublikowano

U mnie 25 i 'maślony' (cirrusy) wylezione. Zmiana idzie, jak patrzę to może być najwyższa temp. majowa w rym roku. 

A tak w temacie, z jakich portali korzystacie pogodowych. Ja różnie, głównie meteo.pl., w miarę się sprawdza numeryczna, chociaż temperatury przeważnie nie doszacowuje.

Opublikowano

Kurna, duchota jak nie wiem. Nic na podwórku nie idzie porobić.

Opublikowano
1 godzinę temu, Roki212 napisał:

Do PGE u mnie nie podejdziesz ani groźba ani prośbą nikogo nic nie interesuje chcesz mieć trzeba zapłacić bo nikt nawet rozmawiać nie chce z Tobą o innym rozwiązaniu.

No patrz 🤨 u mnie też PGE i nie miałem trudności w wymianie drutów na warkocz tylko musiałem przypomnieć o terminie . 😎

Opublikowano

Trza kartofle obredlić. Mniej zmarznie. 

Truskawki pomarzną i nie będzie problemu z pracownikami do rwania. 

Opublikowano
1 godzinę temu, PRIMO napisał:

No patrz 🤨 u mnie też PGE i nie miałem trudności w wymianie drutów na warkocz tylko musiałem przypomnieć o terminie . 😎

No patrz tylko zapewne inny rejon energetyczny który ma swoje widzimisię 😎 i jak zapewne wiesz są ludzie u których się da załatwić i są tacy co robią problemy... Logicznym jest jak by się dało za free to by się nie płaciło 😎

Opublikowano

Ja mam już dawno ten warkocz bo izolacja odpadła i druty się zetknęły u mnie na chałupie przed licznikiem.To fachowo się nazywa ASxsN czy DX elektrycy nazywają.

Teraz jak robią modernizacje to tylko ziemią.

Opublikowano
20 minut temu, Pafnucy napisał:

Trza kartofle obredlić. Mniej zmarznie. 

Truskawki pomarzną i nie będzie problemu z pracownikami do rwania. 

No ja rano rozbronował, teraz sie wygrzewają a na noc ciepłą ziemią nakryje

Opublikowano

Przy takim zimnie to wielkiego deszczu z tego raczej nie będzie. Byle tylko wiaterek się utrzymał nocami, to może wielkiego przymrozku nie będzie.

Opublikowano

Mi linki nie przeszkadzały bo nic z nimi się nie działo tylko właśnie połączenie samych linek z WLZ przy budynku w kiepskim stanie i tam był problem przewody się ulamywaly, a jak wspomniałem granica własności była właśnie w tym miejscu bo tak było w umowie zapisane że zaciski na sztycy i skoro stan samych linek ok to nie widzieli potrzeby wymiany, a że dalej kiepski stan to właściciel ma się martwić. A zostawiać linki a robić wymianę samego WLZ nie miało sensu. Jak by może coś z samymi linkami się wlasnie działo wtedy może by i na swój koszt zrobili, a w takim przypadku jak u mnie to nie było zgody na nic innego z ich strony.

Opublikowano
51 minut temu, theta napisał:

to będzie sądny tydzień  idzie nie przymrozek tylko mróz

Dla którego regionu aż taki mróz widzą?

Dla mojego jest w miarę optymistycznie.

26 w cieniu. Deszczu na 10 dni nie zapowiadają.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v