Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Rolnik200598 napisał:

Przestało padać, trzeba miodarkę ze strychu znieść i przygotować wszystko. Może jutro będzie cieplej i temperatura pozwoli wirować, jak nie to w piątek się będzie kręcić.

wrzuć tu zdjęcia

Opublikowano

Byś sobie nie szydził to może by popadało u mnie ładnie wlało od niedzieli i susza na miesiąc z głowy

Opublikowano

i u mnie pada nieprzerwanie od 4 nad ranem. Teraz to nawet taki ładny równy. Jeszcze tylko trochę ciepła i będzie wszystko w normie. Może suszowego nie być jak dla mnie w tym roku, aby wyrosło wszystkiego tyle ile potrzebuję. 

Opublikowano

kra- teraz burza i leje tak ze zakloca sygnal tv-sat a mialem dzisaj ciezko pracowac😜, a nie siedziec na kompie😢

mieszanka owsa i pszenicy zasiana, kukurydza tez ,jeszcze tylko nostrzyk i do sianokosow nawalu roboty nie bedzie

Opublikowano

Gowin idzie do psl i dalej będzie w  przyszłym rządzie 😋

Opublikowano
8 godzin temu, Ursus932 napisał:

Południowe Łódzkie nad ranem zaczęło siąpić i narazie pada .

Jak tak patrzę na długoterminową to cały czas opady do połowy czerwca , kuźwa przyjdzie kosić trawy to może będziemy 'wyglądać pogody . ech ta fabryka pod chmurkąB|

Bozia nigdy wam nie dogodzi

• Like 1
Opublikowano

leszek1000 napisał:

Trzeba chyba pomodlić się o deszcz. Wszyscy razem ALLELUJA I DO PRZODU 🤣

Sama modlitwa nie wystarczy trzeba jeszcze ofiarę złożyć 😀 dałem dwie dychy na ofiarę w niedzielę i pada 😉 cały dzień w domu przesiedziałem choć nie zmarnowany cieliczka się urodziła

Opublikowano

To żeś zmarnował tedwie dychy bo ja nie byłem i nic nie dałem a popadało porządnie.... 😋

Opublikowano
20 minut temu, slawek74 napisał:

Z moich i Tobie pokapało 😀 na drugi raz Ty dasz to może i mnie sięgnie😉

Może i pokapało po nogach z radości  temu co dałeś... 😂😂😂😂😂😋

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v