Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Niby pada ale byłem po drzewo do pieca  to z eternitu z rynny nie leci więc słaby to deszcz.

Pada ładnie spokojnie, narazie 4l, czekaj wieczoru, niż ma się na wschodzie kręcić wiec w nocy i jutro na padać 💪

Edytowane przez marulekk
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Pafnucy napisał:

Bo mu świat na głowie stanął . Suszowego ma nie być ! :D

Sie rozpadało LLB

nie peniajcie ,Ardanowski rzekł, że jak będzie trza to suszowe będzie.3.5 mm za cały dzień😥

Edytowane przez witejus
Opublikowano
1 godzinę temu, staszek131415 napisał:

Trawy niziutkie bo mrozi cały czas nie ma co się martwić na zapas

Ja  się nie martwię  wszystkie łąki  zaorałem-  ale trawa  na podwórku  wyschła ,  chociaż  kosić  nie trzeba.  Sucho  to nic nie rośnie  wilgoci  śladowe  ilości  w  ziemniakach i kukurydzy  bo jeszcze  wody nie  ciągną.   Za   maj 15 mm.   w kwietniu  2mm. 

Opublikowano
5 godzin temu, jarecki napisał:

akurat amerykanców sie sprawdza od kilku lat . 

CZEMU  eu jeszcze nie zamarzła ??

Dużo chłodnie będzie natomiast w styczniu, w 2020 roku. Wtedy do Polski zbliży się bardzo chłodna temperatura, która przyniesie siarczyste mrozy. 🤣

s3erz735owdp21zp9tkjrug3zt1sbodo.jpg

Opublikowano
Przed chwilą, leszek1000 napisał:

Zaczyna coś padać. Za maj 9mm 😄

Za kwiecień 1,5mm 

Za marzec 2mm 

No to rzeczywiście grubo, a raczej cienko. Za marzec 2? W I połowie miesiąca też u Was nic nie padało wtedy? 

Opublikowano
16 minut temu, Samsung123321 napisał:

Dzisiaj 4h deszczu. Jutro ma być cały dzień. Rozsiac saletre pod jare czy czekać? 

Pod jare? Następny czasowy 🙄 😂 

Poligon za stodołą ogarnięty 💪💪 tylko trawkę posiać zostało. Qq objechana, na jednej działce pojedynek przeszedł wpoprzek, ale szczęście lemiesza nie opuszczał. Deszczyk pada mocniej to w stodole porządki robimy. 

Panowie baksy po nawozach sprzedawca czasami nie ma obowiązku przyjąć tak jak po ŚOR? 

Opublikowano

pedro chcialbyś 😄 u nas są tacy co ,,tankują'' siewniki u sprzedawcy to ten im zbiera opakowania i zabierają nawet popodpisywane które czyje markerem . Pada od kilku godzin deszczyk i podlewa trawkę będzie co kosić

Opublikowano
2 godziny temu, marulekk napisał:

Pada ładnie spokojnie, narazie 4l, czekaj wieczoru, niż ma się na wschodzie kręcić wiec w nocy i jutro na padać 💪

Widzisz 2 godz temu miałeś 4 l

A umnie teraz ledwie 3.5 l skąpe.

• Sad 1
Opublikowano (edytowane)

Ta broń jest przystosowana pod nasze prawo,są specjalne łuski bez spłonki i zamiast spłonki kapiszon w innym miejscu.W Polsce trzeba mieć pozwolenie na broń z amunicją scaloną.

W Polsce jest około pół miliona czarno prochowców i ja nie słyszał aby ktoś latał i strzelał po ulicach.W każdym sklepie z bronią mają,najlepiej schodzą rewolwery.Oczywiście wszystko bez pozwolenia od 2004r.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
1 godzinę temu, karban napisał:

No to rzeczywiście grubo, a raczej cienko. Za marzec 2? W I połowie miesiąca też u Was nic nie padało wtedy? 

U mnie za marzec kwiecien maj 0.5mm

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v