Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

że co ? Z czego ?

1 minutę temu, danielursus3p napisał:

Co wy se jajca robicie teraz?

Opublikowano

Kurła u mnie od rana się chmurzy i nic nie chce padać.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, marulekk napisał:

Qrła zimno jakoś grillować bo wiater pizga

A to z rana lustracja kanału wieprz krzna 

IMG_20200503_134211.jpg

received_671849950026229.jpeg

To jest to co tydzień temu tamowali i spiętrzali? xD

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano

I 1mm nakapało. Wypogadza się. Chyba jutro jednak po południu trzeba będzie pryskać pszenicę na T2 i jęczmień na chwasty bo za chwilę jęczmień tak wybuja że nawet ten oprysk tam nie trafi😁

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

I 1mm nakapało. Wypogadza się. Chyba jutro jednak po południu trzeba będzie pryskać pszenicę na T2 i jęczmień na chwasty bo za chwilę jęczmień tak wybuja że nawet ten oprysk tam nie trafi😁

Takz perspektywy małoobszarowca, to chyba przykro jechać T2 przy takiej suszy? Ja nawet jeszcze jednego zabiegu nie zrobiłem.

Podbeskidzie dziś 12 mm i to w przelotach na 3 razy, a na następne 2 tygodnie są szanse na 50 do 100 mm. Może być mokro fest.

Edytowane przez karban
Opublikowano (edytowane)

Ja tam suszy u siebie jakiejś specjalnej nie widzę, pszenica ładna, ciemna, może jest nieco bardziej sucho w porównaniu z innymi latami ale nie ma tragedii. Od 4 marca do dziś 36mm, głębiej trochę wilgoci jest.

@karban Tak wygląda na kawałku przy domu.

20200502_185351.jpg

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Na Biebrzy nie najgorzej. Przed spiętrzeniem oczywiście. Bo za śluzą kiepsko. U mnie kilka kropli za cały dzień. Źle. 

IMG_20200503_155252.jpg

IMG_20200503_155231.jpg

pedro2 napisał:

@Bananek ee tam nie chce mi się. Siedzę patrzę jak deszczyk pada. Nawet nie chce mi się wyjść zerknąć na deszczomierz 😋

to dawaj adres, ja do niej zajadę. zobaczę czy masz dobry gust 😉

Opublikowano

Powiedzcie mi ,co oni tak biadolą że nad  Biebrze turyści nie przyjadą i nie zarobią ,a co tam jest do oglądania trzcina i bagna,po spaleniu trzciny dalej widać

Opublikowano

A co jest do oglądania nad morzem? Tylko piasek i woda do tego brudna jakby tego było mało to jeszcze zimna. 

Każdy region jest na swój sposób piękny i jest co w nim oglądać. 

Opublikowano
15 minut temu, miwigos napisał:

Powiedzcie mi ,co oni tak biadolą że nad  Biebrze turyści nie przyjadą i nie zarobią ,a co tam jest do oglądania trzcina i bagna,po spaleniu trzciny dalej widać

Podlasie jest piękne

Opublikowano
50 minut temu, marulekk napisał:

Yes a co śmiesznego je???

A to jest śmiesznego że zbieranie wody w dole nie ma sensu bo ani to na suszę za dużo nie pomoże na pewno nie gruntom położonym wyżej, a dwa grozi powodzią. O czym możecie się właśnie przekonać.

Program kopania dołków gdyby obwarować pewnymi obowiązkami był by całkiem spoko. Np. takimi że dołki pają powstać na wierzchołkach wzniesień oraz na gruntach najbardziej przepuszczalnych. A nie w dolinach.

Dołek w dołku (w zagłębieniu terenu) ma to do siebie że nie pomaga gruntom położonym wyżej, a nawet zagraża położonym niżej bo woda opadowa która płynie doliną + woda z dołka usytuowanego w dolinie może powodować powódź / podtopienia.

Opublikowano
13 minut temu, hubertb napisał:

A co jest do oglądania nad morzem? Tylko piasek i woda do tego brudna jakby tego było mało to jeszcze zimna. 

Tubylcy  -ich  zawsze   można obejrzeć... 

Opublikowano (edytowane)
Przed chwilą, hubertb napisał:

Ja lubie wode więc mi to pasuje,ale trzcine oglądać 

Edytowane przez miwigos
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v